Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ..ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ...Αν ήξερε, μόνο, η Δημιουργία του Θεού πόσο η προσευχή αυτή μάχεται το κακό, θα την έλεγε καθημερινά.

Άγιε Μιχαήλ Αρχάγγελε,
υπεράσπισέ μας την ημέρα της μάχης,
γίνε ο φρουρός μας ενάντια στην κακία
και τις παγίδες του διαβόλου.

Ο Θεός ας τον επιτιμήσει,
παρακαλούμε ταπεινά, και κάνε Εσύ,
Πρίγκιπα της Επουρανίου Στρατιάς,
με τη δύναμη του Θεού,
να κατακρημνιστεί στην κόλαση ο διάβολος
και όλα τα πονηρά πνεύματα
που περιφέρονται στον κόσμο,
αναζητώντας τον όλεθρο των ψυχών.
Αμήν.



19 Αυγούστου, 1996

(Ο αρχάγγελος Μιχαήλ)
Παιδί του Πατέρα και του Υψίστου, νύφη του Νυμφίου, κήπε του Αγίου Πνεύματος, καρπέ της Παναγίας Τριάδας, ξέρεις τι σημαίνει "φόβος Κυρίου"; Σημαίνει να απεχθάνεσαι κάθε τι κακό και αντίθετο προς το Θεό. Ο Θεός είναι αγαθός, πράος, ήπιος, ελεήμων, είναι αγάπη και η Αλήθεια. Η ψυχή σου λοιπόν ας φοβάται το Θεό και ας αφήσει το Θεό να την τελειοποιήσει. Ο φόβος του Κυρίου είναι η αρχή της Σοφίας και η Σοφία δίνεται σ' αυτούς που είναι σαν τα παιδιά γιατί σε κάτι τέτοιους ανήκει η βασιλεία των ουρανών. Γι' αυτό, αν δεν αλλάξετε τις καρδιές σας1 και δεν ελευθερωθείτε από την κακία, δεν θα εισέλθετε ποτέ στη βασιλεία του Θεού...
Α!.. δεν έχετε ακουστά πως ο Δημιουργός σας, ο Τρισάγιος Θεός που εξουσιάζει τα πάντα, έχυσε δάκρυα χαράς την ώρα της δημιουργίας σας; Ναι, είναι αυτός ο ίδιος Θεός που είναι ο Ύψιστος, ο μέγας και ζωντανός Θεός, που Του οφείλετε τη ζωή σας, που σας έπλασε, και που ο κόσμος σήμερα έχει στραφεί εναντίον Του. Πώς είναι δυνατό να πιστεύει κανείς ότι θα γλυτώσει από την Θεία Δίκη; Τα πάντα βρίσκονται αιώνια κάτω από το βλέμμα του Θεού, κι αυτά που βλέπει, τα εγκλήματα και οι προσβολές κατά της Αγιότητάς Του, είναι πιο βαριά κι από της θάλασσας την άμμο... Έως πότε θα βλέπει να βεβηλώνεται η Εικόνα Του; Μπορεί ο άνθρωπος να βασίζεται στο μηδέν και έως πότε; Όποιος αρνείται την Πιστή Αγάπη, αρνείται τη Ζωή. Κι όμως, ο Θεός που ξέχασαν ποτέ δεν τους ξέχασε.
Τώρα μπορώ να παρακαλέσω να σας ελεήσει όλους, ιδιαίτερα όσους ανάμεσά σας είναι πιο σκληρόκαρδοι. Οι αδύνατοι και ενδεείς πρέπει να γλυτώσουν και να σωθούν από τη λαβή του πονηρού που μηχανεύεται την πτώση του λαού του Θεού. Ελάτε λοιπόν! Ξαναζωντανέψτε τις προσευχές σας σε Μένα και θα μεσολαβήσω. Ελάτε! Με μοναδική σκέψη τη σωτηρία των παιδιών του Θεού, ελάτε να προσευχηθείτε! Ενώ σας δίνω τούτη την προειδοποίηση, θα υπάρξουν κι αυτοί που δεν θα ακούσουν. Ζητήστε τη μεσολάβησή Μου και θα σας προστατεύσω και θα σας υπερασπιστώ απέναντι στο κακό και την κυριαρχία του. Όπως ο ουρανός υμνεί τα θαυμαστά έργα του Θεού, υμνήστε κι εσείς ακατάπαυστα τον Ύψιστο, τον Δημιουργό σας, γιατί ποιος μπορεί στους ουρανούς να συγκριθεί με τον Παντοδύναμο; Ποιος ανάμεσα στο λαό του Θεού μπορεί να Τον συναγωνιστεί; Ο Θρόνος του, σαν ήλιος μπροστά μου, φωνάζει: "Δικαιοσύνη!" Από τη στιγμή που θα μιλήσει ο Πανάγιος, ο Λόγος Του θα εκπληρωθεί και θα αποδοθεί Δικαιοσύνη με τη φωτιά. Όμως όποια καρδιά ήταν αρεστή στο Θεό και Του φώναζε: "είσαι ο Πατέρας μου, ο Θεός μου, ο Βράχος της Σωτηρίας Μου!" αυτός θα γίνει ο πρωτότοκος του Θεού και δεν θα φοβηθεί την πύρινη Ημέρα της Παρουσίας Του. Σε λίγο, ο Γιαχβέ θα περάσει ανάμεσά σας. Θέλω να ακούσω τις ένθερμες προσευχές σας, και μετά να αναρωτηθείτε: "Τι σημαίνει για μένα η Ημέρα του Κυρίου;"
Όποιος μηχανεύεται το κακό, θα επιτύχει τη δική του απώλεια. Γι' αυτό σας λέω: ελάτε και σπείρετε σπόρους ειρήνης και συμφιλίωσης, για να είναι ο καρπός σας αρεστός στον Παντοδύναμο, και η ανταμοιβή σας θα είναι ο Ουρανός. 
Άγιος Μιχαήλ, Αρχάγγελος του Θεού.

1 Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ τώρα απευθύνεται σε όλους.







Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Τα λόγια Μου θα σταματήσουν τους ασύνετους, τους διανοούμενους καθώς και τους ασεβείς χαρακτηρισμούς όλων εκείνων που μέχρι σήμερα δεν Με έχουν ανακαλύψει αλλά βασίζονται, αντίθετα, στις δικές τους δυνάμεις. Το γεγονός ότι κατέχουν τη ρητορική τέχνη, δεν σημαίνει ότι αυτό θα τους ανεβάσει στα κρυμμένα μυστήρια του Αγίου Πνεύματος!

ΕΝΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΜΗΝΥΜΑ  ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΒΑΣΟΥΛΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ.

7 Ιανουαρίου, 2002

Την ειρήνη Μου σου δίνω, λουλούδι Μου. Θέλεις κάτι να Μου πεις;
Ναι, Ιησού,θέλω κάτι να σου πω.
Μήπως είμαι ο αθλητής Σου; 1
Σε παρακαλώ, μην παραβλέψεις την ερώτησή μου.
Δεν θα παραβλέψω την ερώτησή σου. Μπορώ να διακρίνω από την έκφρασή σου ότι κατάλαβες τελικά ότι σε προσέλαβα για έναν αγώνα. Ναι, είσαι ο αθλητής Μου. Είμαι ο Εκπαιδευτής σου και σε εκπαίδευσα για τον σκοπό αυτό, έτσι;
Ας είμαι τότε ένας αθλητής
με αδάμαστο ζήλο για τον Οίκο Σου.
Ας γίνει λοιπόν έτσι, ώστε τα λόγια Μου από το στόμα σου να αντηχήσουν τώρα και για τις μέλλουσες γενεές. Τα λόγια Μου θα σταματήσουν τους ασύνετους, τους διανοούμενους καθώς και τους ασεβείς χαρακτηρισμούς όλων εκείνων που μέχρι σήμερα δεν Με έχουν ανακαλύψει αλλά βασίζονται, αντίθετα, στις δικές τους δυνάμεις. Το γεγονός ότι κατέχουν τη ρητορική τέχνη, δεν σημαίνει ότι αυτό θα τους ανεβάσει στα κρυμμένα μυστήρια του Αγίου Πνεύματος!
Α, Βασούλα κόρη Μου, βλέπεις, δεν είναι ελαφρύ φορτίο το σήκωμα του Σταυρού της Ενότητας. Χρειάστηκε να διαπλάσω κάποιον και να τον κάνω αθλητή για να τρέξει μαζί Μου, στερούμενος όλα τα ελκυστικά πράγματα που μπορούσαν να καθυστερήσουν αυτόν τον αγώνα. Σε έκανα αθλητή για να σου επιτρέψω να αφιερώσεις καρδιά και νου στο να συμβαδίζεις με Μένα και τα πόδια σου να μην καθυστερούν την πρόοδό σου.
Ρώτησα κάποτε: "ποιος μπορεί να υπομείνει συκοφαντίες, πόνους, αναποδιές, εμπτυσμούς και διώξεις; Ποιος μπορεί να εφοδιάσει το λαό Μου, την Εκκλησία Μου, ακούραστα, με όλη τη Γνώση που θα του δοθεί από την αγία Σοφία και να είναι συγχρόνως στη διάθεση όλων; Ποιος θα είναι υπάκουος στο θέλημά Μου και στις εντολές Μου και θα διακρίνει το ψεύτικο από το αληθινό, το σωστό από το λάθος; Ποιος θα εκφραστεί όπως θα εκφραζόμουν Εγώ και θα συναινέσει σε πολλές προσταγές Μου; Ποιος θα κάνει τα λόγια Μου κήρυγμα με τρόπο βασιλικό και μελωδικό, φλογίζοντας τις καρδιές του λαού Μου; Και ποιος θα ανεχθεί υπομονετικά κάθε δοκιμασία και κάθε πλήγμα, όταν θα μαρτυρεί για τη μυστική ένωση ανάμεσα σε Μένα και τα δημιουργήματά Μου;"
Για να αντέξει και να φέρει εις πέρας όλα αυτά, χρειάστηκε να βρω μια ψυχή αποδυναμωμένη, αδύνατη και εύθραυστη. Σε τέτοιου είδους φτώχεια, βρίσκω το πλάτος και το εύρος, το ύψος και το βάθος για να γεμίσω τον μεγάλο αυτόν χώρο με τον θαυμαστό Πλούτο Μου. Στην αδυναμία της, θα είμαι η πληθωρική της Δύναμη και η βασιλική Αυθεντία της. Στην ασθενικότητά της, θα είμαι η άφατη Γενναιοδωρία της."
Έτσι λοιπόν, μέσα στη σπλαχνική Μου συγκατάβαση, καταδέχθηκα να σε ξεχωρίσω, να σε εκπαιδεύσω και να σε κάνω αθλητή. ? Έχω τώρα την ικανοποίηση να σε βλέπω πρόθυμη να Με ευχαριστήσεις πηγαίνοντας θεληματικά στο πεδίο της μάχης. Να έρχεσαι πάντα να Με γυρεύεις αυθόρμητα όποτε θέλεις.
Είμαι ο Αδερφός σου, ο οικείος σου. Εγώ, που είμαι το λαμπρό φως της δόξας του Πατέρα και το τέλειο αντίγραφο της θεϊκής Του φύσης, σε ευλογώ.

Κύριε, οι επισκέψεις Σου με ανέστησαν και δοξάζω το αμέτρητο Έλεός Σου. Ωστόσο, Κύριε, έχω ακόμη μια ερώτηση:
Πώς γίνεται, όταν λες ότι από το στόμα μου θα αντηχήσουν τα λόγια Σου και θα επηρεάσουν πολλούς, τα λόγια Σου μερικές φορές, ακόμη κι όταν λέγονται με ζήλο, να έχουν τόσο λίγη επιρροή; Ακόμη κι όταν προέρχονται από την ίδια τη Θεότητα και πλημμυρίζουν την καρδιά μου από Αγάπη θεϊκή, δεν τους αγγίζουν όλους. Ναι, υπάρχουν μάλιστα μερικές ψυχές που ο λόγος Σου δεν φαίνεται να τις διαπερνά και παραμένουν αδιάφορες. Μήπως ο αθλητής σου γυρίζει σε άδειους κύκλους;
Τα χείλη Μου πρόθυμα διαλαλούν τη δικαιοσύνη Σου, τα θαυμάσιά Σου, και ήλπιζα να βρω μια ανταπόκριση συμπαθητική που να σε παρηγορήσει, να σε βγάλει από τη Γεσθημανή και να Σου επιτρέψει να εισπνεύσεις λίγον καθαρό αέρα στη θέση του πικρού και αγωνιώδους αέρα της Γεσθημανής.
Νιώθω μερικές φορές ότι ο αθλητής Σου σε απογοητεύει και ένα μεγάλο μέρος του αθλητικού έργου πάει χαμένο. Κοπιάζω και παιδεύομαι να υπακούσω στην εντολή Σου να ζωογονήσω, να ομορφύνω και να ενώσω την Εκκλησία, ξαναχτίζοντας το οικοδόμημα της Εκκλησίας με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Προσπαθώ να ακολουθήσω πιστά την εντολή που μου έδωσες, αλλά φαίνεται ότι μετά από πολύ ιδρώτα και πολύ αγώνα, αφού αναπλάστηκε μέρος του τοίχου του οικοδομήματος, ποιος καταφθάνει; Οι καταπιεστές. Οι καταπιεστές βγαίνουν τη νύχτα για να γκρεμίσουν με ένα χτύπημα τον φρεσκοχτισμένο τοίχο. Αφού φόρεσαν όλα τους τα εμβλήματα για να δείξουν την εξουσία τους, γλιστρούν σαν φίδια και κάνουν τη δουλεία τους. Όλος ο ιδρώτας και το αίμα που χύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια πήγαν χαμένα;
Αν οι δαίμονες δεν διάλεγαν ανθρώπους για να πραγματοποιήσουν μέσα απ' αυτούς τα πονηρά τους έργα, ποιος τότε υπαγορεύει στους ανθρώπους αυτούς τα στυγερά τους εγκλήματα και τις δαιμονικές και μανιώδεις αυτές πράξεις;
Πες μου, Κύριε και Δέσποτα, ικανοποίησα τις απαιτήσεις Σου; Έκανα κάποιο ορατό οικοδόμημα που να Σε τιμά; Μήπως τυχόν η ματιά μου μένει πολύ πάνω σε ματαιότητες; Φάνηκε κάποιο φως για την ενότητα ή προχώρησε κανά δυο βήματα; Με όλες τις χάρες που έλαβα, έκανα τίποτε για να Σε τιμήσω; Ή γυρίζω σε κύκλους; Προίκισες το πνεύμα μου με χάρισμα προφητικό, τι Σου έδωσα σε αντάλλαγμα, Κύριέ μου, για όλα αυτά που με στόλισες μες στην πληθωρική Σου αγάπη;
Με ποιον τρόπο υπήρξα αμελής;
Εσύ που ανεβάζεις σε θρόνους βασιλείς, είσαι γνωστός ότι αν γίνονται περήφανοι για την απεριόριστη εξουσία τους, τότε τους αλυσοδένεις με τα δεσμά της δυστυχίας.
Είμαι μάρτυρας και μπορώ να μαρτυρήσω ότι είδα και πρόσεξα μεγάλους άνδρες να πέφτουν όταν δεν Σε άκουσαν. Η θεία δίκη Σου έπεσε πάνω τους σαν αστροπελέκι και κατέστρεψε αυτούς και την υπερηφάνειά τους. Κι όμως, το Έλεός Σου δεν παρέλειψε πολλές φορές να τους δείξει αυτά που έκαναν κι όλα τα αμαρτήματα που διέπραξαν από αλαζονία.
Τον πρώτο καιρό, χρειάστηκε να υποφέρω για να μάθω να μην απομακρύνομαι από κοντά Σου. Τον τελευταίο καιρό, υπέφερα πάλι βλέποντας τους αλαζόνες να Σε προσβάλλουν. Αυτόν τον καιρό, υποφέρω πάντα βλέποντας να δείχνουν τόση αδιαφορία στο σπλαχνικό Σου κάλεσμά. Ο πόνος έχει γίνει το καθημερινό μου ψωμί...
Εγώ σου έδωσα την Πηγή2 της προφητείας και, μέσω των διδαχών Του και της καλής Του συμβουλής, εσύ μου έδωσες την καρδιά σου και τη θέλησή σου. Αυτά τα δύο πράγματα Μου είναι αρκετά. Όσο για τις παραλείψεις σου και τα κενά σου, Εγώ αναπλήρωσα εκεί που εσύ υστερούσες και η πληθωρική αγάπη που έχω για σένα Με ώθησε να φροντίσω ο Ίδιος εκεί που εσύ διέψευσες τις προσδοκίες Μου. Μέσα στο πατρικό Μου Έλεος, έβλεπα τις απροσεξίες σου όπως ο πατέρας θα έβλεπε τις απροσεξίες του μικρού του παιδιού: με συμπόνια και προθυμότερος από ποτέ να βοηθήσω στοργικά, ψυθυρίζοντας γλυκά λόγια αγάπης για να μη σε τρομάξω, ενώ συγχρόνως σου έδειχνα άλλη μια φορά πόσο ενδιαφέρομαι για σένα και την πρόοδό σου.
Όσο για τις στενοχώριες που υποφέρεις για χάρη της Εκκλησίας Μου και για δική Μου χάρη, αδελφή Μου, ναέ Μου, μην απελπίζεσαι. Με μια και μοναδική ματιά Μου, ξαναχτίζω ό,τι έχει πέσει. Σου έδειξα κάποτε το Ποτήρι Μου και σου έγνεψα να Με ακολουθήσεις για να σου φορέσω το Μανδύα Μου, να σε ζώσω με την αποκάλυψή Μου και να σου εμπιστευθώ το Λόγο Μου.
Ω, αγαλλίαση του Πατέρα, που ήσουν έτοιμη να ορμήσεις στις κοιλάδες, στις θάλασσες και στα βουνά! Πλασμένη για τον σκοπό αυτόν, να ποδοπατήσεις τους υπερήφανους και τους αλαζόνες και τα θορυβώδη πανηγύρια τους και να τους αναγκάσεις να σωπάσουν.
Όταν σου έδειξα το Ποτήρι Μου, σηκώθηκες και είπες: "Ιησού, επίτρεψέ μου να πιω απ' Αυτό και να σου προσφέρω έτσι ό,τι μπορεί να σου δώσει παρηγοριά." Κι Εγώ, συγκινημένος κι ευχαριστημένος από την προσφορά σου, έγειρα πάνω σου και σε αγκάλιασα. Αγκάλιασα με τα χέρια Μου ένα μικρό ασφόδελο3 , νεογέννητο, που μόλις είχε συνέλθει από την κακή του υγεία, ωστόσο όλο καρδιά. Η ευπάθειά σου Με έκανε να δακρύσω περισσότερες από μια φορές και πιο πολύ από οποιονδήποτε σε όλο τον κόσμο! Ήσουν εδώ, νεογέννητη, έτοιμη ωστόσο να απαρνηθείς κιόλας το θέλημά σου και να Μου προσφέρεις ψυχή και σώμα, χωρίς περιορισμό. Πάνω απ΄ όλα, απλώνοντας θαρραλέα τα μικρά σου χέρια στο Ποτήρι Μου, σπεύδοντας στο Ιερό για να Το σηκώσεις στα χείλη σου και να πιεις από Αυτό!
Όταν σε είδα να τρέχεις με αποφαστιστικότητα προς το Ιερό, φωνή μεγάλη ακούστηκε στον ουρανό να ψάλλει: "Αλληλούϊα! Δόξα στον Κύριό μας που την κατέκτησε!" Ύστερα, σήκωσα το Ποτήρι στα χείλη σου και σου παρήγγειλα να Το γευθείς μόνο αλλά να μην αδειάσεις το περιεχόμενό Του. Είπα: "Φέρε κοντά Μου το λαό Μου και σύναξέ τους γύρω από ένα Θυσιαστήριο. Κήρυξε σε όλα τα έθνη την υπακοή της πίστης, για να τιμηθεί το Όνομά Μου. Δείξε τους πόσο παράλογο είναι να παραμένουν διηρημένοι. Εγώ θα είμαι πάντα στο πλευρό σου."
Αναπέμπω ευχαριστίες σε Σένα, Κύριέ μου,
για την Αγάπη Σου και την Πιστότητά Σου.
Εμπνέω την αγάπη. Στις αυλές του Οίκου Μου, μπορείς να μείνεις για πάντα. Εκεί, κυβερνώ με μεγαλοπρέπεια και με αρχοντικό ύφος, φέρομαι φιλικά στους επισκέπτες Μου και τους συμβουλεύω πάντα ποια πορεία να ακολουθήσουν. Με τον τρόπο αυτό τους καθοδηγώ εκεί που έχω επιλέξει ...
Να είσαι δυνατή και με άφοβη καρδιά, αθλητή Μου. 

1 Αυτή η λέξη μού ήρθε κατόπιν έμπνευσης.
2 Το Άγιο Πνεύμα
3 Αναρωτήθηκα γιατί ο Ιησούς διάλεξε απ' όλα τα λουλούδια να με φωνάξει "ασφόδελο". Μήπως επειδή το λουλούδι αυτό βγαίνει τη Σαρακοστή, όταν ο Χριστός περνάει τα Πάθη Του;



Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ:ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ





 





















O Kύριος μας, Ιησούς, ζητάει από εμάς να διδάξουμε την προσευχή αυτή σε όλα τα έθνη: ........Καταλάβετε λοιπόν ότι με την προσευχή αυτή ζητάτε τη σωτηρία του κόσμου. Θάρρος αδελφοί, μαθητές Μου θάρρος. Είμαι κάθε μέρα μαζί σας.......
8 Ιουλίου, 1990

Η Αγία Μητέρα ΛΕΕΙ: Αυτές οι μέρες είναι μια προετοιμασία για την κάθοδο του Βασιλιά σας. Προσευχηθείτε να είναι όλοι έτοιμοι. Προσευχηθείτε με θέρμη, παιδιά Μου, γι' αυτές τις ψυχές που αρνούνται να ακούσουν και αρνούνται να δουν. Προσευχηθείτε στον Ουράνιο Πατέρα με αυτό τον τρόπο:Την προσευχή για την μεταστροφή του κόσμου.
Η Παναγία 15 Μαϊου, 1990

 Πατέρα Πολυεύσπλαχνε,
κάνε αυτοί που ακούνε με τ' αυτιά τους
αλλά ποτέ δεν καταλαβαίνουν,
ν' ακούσουν αυτή τη φορά τη Φωνή Σου
και να καταλάβουν ότι είσαι Εσύ,
ο Άγιος των Αγίων.
Άνοιξε τα μάτια αυτών
που βλέπουν με τα μάτια τους,
αλλά ποτέ δεν διακρίνουν,
να δουν αυτή τη φορά με τα μάτια τους
το Άγιο Σου Πρόσωπο και τη Δόξα Σου,
Βάλε το Δάχτυλό Σου στην καρδιά τους,
για να μπορέσει η καρδιά τους να ανοίξει
και να αντιληφθεί την Πιστότητά Σου,
Προσεύχομαι και Σου ζητώ όλα αυτά
Δίκαιε Πατέρα, ώστε όλα τα έθνη
να μεταστραφούν και να θεραπευθούν
μέσω των Πληγών του Αγαπημένου Σου Υιού,
Ιησού Χριστού.
Αμήν.

Ενδιαφέροντες Ιστότοποι
http://www.tlig.org/el
https://www.facebook.com/tlig.gr/timeline
www.tligradio.org
www.tligvideo.org
www.defending-vassula.org
www.tligpilgrimages.org
www.vassularyden.com


Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Σε όλους σας δίνεται η ευκαιρία να αποτελέσετε μέρος του Φωτός Μου και να γίνετε φλόγα. Όπως η χάρη είναι Φως, το ίδιο και οι αρετές που υπάρχουν μέσα στο Φως. Τις αποκτούν εκείνοι που μένουν ενωμένοι μαζί Μου, μέσα στο Φως Μου, και μέσω της στενής σχέσης τους μαζί Μου.

ΕΝΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΜΗΝΥΜΑ  ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ 

ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ

ΒΑΣΟΥΛΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ.

Μέσα Δεκεμβρίου 2003

Μπορείς να έρχεσαι σε Μένα όποτε θέλεις, αγαπημένη Μου. Είναι1  απερίσκεπτος και συνεχίζει να αναρριπίζει τη φωτιά. Πώς μπορώ να παραμείνω απαθής; Οι τρόποι του Μου προκαλούν αποτροπιασμό… Δώσε Μου το χρόνο σου, κόρη, ασχολήσου με τα συμφέροντά Μου και τίμησέ Με. Αγάπα Με και μείνε μέσα στο Φως Μου! Είμαστε κοντά σου για να σε αγιάζουμε και να σε ευλογούμε. Είμαστε κοντά σου για να σε καθοδηγούμε. 
Είμαι το Φως και όποιος ζει μέσα στο Φως γίνεται μέρος του Φωτός…. Μέσα σε Μένα δεν υπάρχει κανένα σκοτεινό ίχνος ή σκιά. Η χάρη ανήκει σε Μένα κι αυτή είναι φως. Όταν  ελαττώνεται η  χάρη σε κάποιον που δεν παύει να Με προσβάλλει, το φως που του έδωσα ελαττώνεται κι αυτό και σβήνει σιγά-σιγά… Όποιος παραμένει μέσα στη χάρη Μου, παραμένει και μέσα στο Φως Μου, που διευρύνει τις γνώσεις του στις πνευματικές αλήθειες και στα πλούτη, αφού μια ισχυρή μεταμόρφωση επιτελείται μέσα στο Φως, οδηγώντας τον σε υψηλότερες αναβάσεις, πιο βαθιά σε Μένα, το Θεό σας, αναπτύσσοντας την ψυχή του, ζωοποιώντας τον,  κάνοντάς τον να φλέγεται. Και όπως το άχυρο σηκώνεται στη φωτιά, το ίδιο τον σηκώνω κι Εγώ σε υψηλότερες αναβάσεις αγιοσύνης. Αλλά όσοι ξεπέφτουν από τη χάρη, ξεπέφτουν από τα μάτια Μου, και είναι μεγάλη πτώση αυτή!  Πέφτουν μέσα σε βαθύ σκοτάδι, μέσα στα πέπλα του σκότους…
Σε όλους σας δίνεται η ευκαιρία να αποτελέσετε μέρος του Φωτός Μου και να γίνετε φλόγα. Όπως η χάρη είναι Φως, το ίδιο και οι αρετές που υπάρχουν μέσα στο Φως. Τις αποκτούν εκείνοι που μένουν ενωμένοι μαζί Μου, μέσα στο Φως Μου, και μέσω της στενής σχέσης τους μαζί Μου. Αυτές 2  είναι που θα σας ζωοποιήσουν και θα σας μετατρέψουν σε φως, που θα σας επιτρέψουν να αυξηθείτε στην ευσέβεια και πραγματικά να μοιάσετε σε Μένα, μεταμορφώνοντάς σας σε θεό, μεταμορφώνοντας το νου, την ψυχή και την καρδιά σας για να ακτινοβολεί τη Δόξα Μου, αφού μέσα σας θα κατοικεί η ίδια η Αρχοντιά,4  η Βασιλεία Μου και ο Θρόνος Μου. Και όποιος σας βλέπει, θα διακρίνει Εμένα, όχι εσάς. Συνολικά θα είμαστε ένα. Το Φως Μου, η χάρη Μου και οι αρετές Μου, που μπορούν να αποκτηθούν όταν απαρνηθείτε τον εαυτό σας, θα χυθούν μέσα σας και θα πλημμυρίσουν την ψυχή σας σε τέτοιο βαθμό, που το πνεύμα σας θα συναισθανθεί την Θεότητά Μου. Σας εξήγησα κάποτε πως, όπως η νύφη που εισέρχεται στον Νυμφώνα και της επιτρέπουν να ανασηκώσει το πέπλο του Νυμφίου της και να ανακαλύψει κάτω από το νυμφικό πέπλο την Θεότητά Του, το ίδιο γίνεται όταν με τη χάρη προσελκύω την ψυχή σας στα βάθη του Φωτός Μου, όταν συγκαταβαίνω στο να αντικρίσετε το Άγιο Πρόσωπό Μου, ένα θέαμα που προκαλεί δέος. 
Η έκπτωση από τη χάρη και από το Φως μου, προκαλεί στην ψυχή τέτοιο σκοτάδι και τέτοια αδυναμία στο να διακρίνει το καλό από το κακό, που γίνεται εμπόδιο στη χάρη, και αν δεν καθοδηγηθεί,5  η ψυχή αυτή θα παραμείνει στο σκοτάδι. Για να ανακτήσει τη χάρη και το Φως, θα πρέπει η ψυχή αυτή να πασχίζει αδιάκοπα. Μια δύσκολη πνευματική ανάβαση αλλά όχι ακατόρθωτη. Βασούλα, Εγώ κι εσύ θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον τρόπο αυτό για το όφελος της Εκκλησίας Μου. Η Ψυχή μου υποφέρει από όλα αυτά που βλέπω γύρω μου.6 Εργάσου μαζί Μου, η μηδαμινότητά σου με ευχαριστεί. Να θυμάσαι πως είμαι ένας απέραντος Ωκεανός Ελέους. Ο Ων είναι μαζί σου.   IC 

1 Αυτά τα λόγια ειπώθηκαν για έναν ιερέα που δυσαρεστούσε τον Κύριό μας από το 1985, παρά τις σπλαχνικές προσπάθειες του Κυρίου μας να τον διορθώσει. Έπρεπε να χωρίσουμε ...
2 Οι αρετές.
3 Συμμέτοχοι στη θέωση: γιοι και κόρες του Υψίστου.
4 Ο Θεός.
5 Από έναν πνευματικό καθοδηγητή.
6 Ο Ιησούς Χριστός θλίβεται για τον κόσμο, για την κατάσταση της Εκκλησίας (των ανθρώπων) όπως και για την κακή συμπεριφορά και την έλλειψη πίστης ορισμένων στις ομάδες μας.


Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Η Γραφή λέει πως όποιος δεν έχει το πνεύμα, δεν παραδέχεται τα δώρα που φανερώνει το Πνεύμα Μου, αφού για κείνον όλα αυτά είναι μωρία. Και δεν μπορεί να τα καταλάβει, γιατί αυτά τα πράγματα κατανοούνται μόνο με τη βοήθεια του Πνεύματος.

ΕΝΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΜΗΝΥΜΑ  ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ 

ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ

ΒΑΣΟΥΛΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ.


31 Μαΐου, 2003

Βασούλα Μου, ειρήνη στην ψυχή σου, πάρε αυτά τα λόγια και χάραξέ τα στην καρδιά και στο μυαλό σου. Είμαι εδώ!1  Πρόσεχε τον εαυτό σου… Γράφε:
Ο Λόγος Μου σου δόθηκε για να τον προωθήσεις. Αυτή είναι η Εντολή που σου έδωσα. Ύστερα τοποθέτησα τον πολύτιμο αυτό θησαυρό στα χέρια σου. Υπέρτατος Άρχων Εγώ Είμαι κι Εγώ αποφασίζω και συμβουλεύω, επομένως κανένα πλάσμα δεν μπορεί να έρθει να Μου πει πότε θα ‘πρεπε ή όχι να καλλιεργήσω τη γη Μου. Κανένα πλάσμα δεν θα ‘πρεπε να Μου υποδεικνύει ή να Με συμβουλεύει αν θα ‘πρεπε ή όχι να σας ποιμάνω ο Ίδιος. Κανένας σας δεν θα ‘πρεπε να Μου λέει τι να κάνω. Αν το θεωρήσω αναγκαίο να αναζωογονήσω τους ιερείς Μου με πλούσια τροφή και να φροντίσω να χορτάσει τούτη η στερημένη γενεά με τα αγαθά Μου και να την αποκαταστήσω, θα το κάνω ελεύθερα. Δεν χρειάζομαι συμβουλές από τους πεθαμένους. Η Γραφή λέει πως όποιος δεν έχει το πνεύμα, δεν παραδέχεται τα δώρα που φανερώνει το Πνεύμα Μου, αφού για κείνον όλα αυτά είναι μωρία. Και δεν μπορεί να τα καταλάβει, γιατί αυτά τα πράγματα κατανοούνται μόνο με τη βοήθεια του Πνεύματος.
Την Ημέρα που σε επισκέφθηκα, σε καθάρισα από την αμαρτία σου. Είχα κοιτάξει τότε τον κήπο Μου, πριν από την Ημέρα Μου, και είχα δει μια έρημη χώρα. Σε γνώριζα λεπτομερώς. Είχα εξετάσει προσεχτικά καθεμιά από τις πράξεις σου, όλες ήταν γραμμένες στο βιβλίο Μου. Οι μέρες σου ήταν όλες γραμμένες, πριν ακόμη καμιά απ’ αυτές υπάρξει. Μπροστά Μου στεκόταν μια ατέλειωτη έρημη χώρα. Είπα: «θα την επισκεφθώ με δυνατή φωτιά και θα αφαιρέσω τούτη την πέτρινη καρδιά και στη θέση της θα της βάλω μια σάρκινη καρδιά, για να τιμήσω το Όνομά Μου. Και αφού το κάνω αυτό, θα την κυριεύσω με το Πνεύμα Μου και θα ζήσει κάτω από τη Χάρη Μου,  αφού θα της δώσω το Πνεύμα της ανδρείας, της επιμονής και της αντοχής,  του σεβασμού σε Μένα και στην τήρηση του νόμου της Αγάπης Μου. Θα της δωρίσω το πνεύμα της Γνώσης και θα ανοίξω τα μάτια της ψυχής της για να μπορεί να διακρίνει τα πνεύματα. Και τότε θα την κάνω ένα με τη γη και θα την σύρω στην έρημο, εκεί που σέρνω τους εκλεκτούς Μου. Κι εκεί, θα της υπενθυμίσω την κακή της διαγωγή, για να σιχαθεί τον εαυτό της για τις αμαρτίες της και τις ανομίες  που διέπραξε απέναντί Μου. Θα της προκαλέσω πικρές τύψεις για την αδιαφορία που είχε απέναντι σε Μένα, τον Δημιουργό της και τον Πατέρα της. Την Ημέρα που θα εκθέσω τη γύμνια της, θα γίνει τελικά ένα με τη γη.»  Και τότε, με συμπόνια και με μεγάλη στοργή, σε σήκωσα κοντά Μου και σε κράτησα στην Αγκαλιά Μου. Όταν οι Άγγελοί Μου και οι Άγιοί Μου έγιναν μάρτυρες αυτού του θαύματος, είπαν:
«Τι θαύμα! Ο Κυρίαρχος των ουρανών και της γης και όλως αυτών που δημιουργήθηκαν, νίκησε τώρα την αθλιότητα. Τούτη η έρημη χώρα, που μέχρι προ ολίγου ήταν χέρσα, είναι τώρα κατάλληλη για να αναπαυθεί ο Κύριός μας και να ετοιμάσει εκεί τα σχέδιά Του. Ο Κύριός μας, μέσα στο Έλεός Του, ξανάχτισε και ξαναφύτεψε αυτό που είχε ρημάξει, δόξα και αίνος στον Παντοδύναμο.  Ω δημιουργία, γέμισε με χαρά γιατί ο Κύριός μας και ο Βασιλιάς μας θα εκφράσει τις επιθυμίες Του, απευθύνοντας σε σένα, μέσα από το όργανό Του, την εκλεκτή Του Ωδή. Όλα αυτά θα δοθούν σε όλους σας ελεύθερα…»
Την Ημέρα που σε επισκέφθηκα, σε καθάρισα από την αμαρτία σου. Είχα κοιτάξει τότε τον κήπο Μου, πριν από την Ημέρα Μου, και είχα δει μια έρημη χώρα. Σε γνώριζα λεπτομερώς. Είχα εξετάσει προσεχτικά καθεμιά από τις πράξεις σου, όλες ήταν γραμμένες στο βιβλίο Μου. Οι μέρες σου ήταν όλες γραμμένες, πριν ακόμη καμιά απ’ αυτές υπάρξει. Μπροστά Μου στεκόταν μια ατέλειωτη έρημη χώρα. Είπα: «θα την επισκεφθώ με δυνατή φωτιά και θα αφαιρέσω τούτη την πέτρινη καρδιά και στη θέση της θα της βάλω μια σάρκινη καρδιά, για να τιμήσω το Όνομά Μου. Και αφού το κάνω αυτό, θα την κυριεύσω με το Πνεύμα Μου και θα ζήσει κάτω από τη Χάρη Μου,2  αφού θα της δώσω το Πνεύμα της ανδρείας, της επιμονής και της αντοχής,  του σεβασμού σε Μένα και στην τήρηση του νόμου της Αγάπης Μου. Θα της δωρίσω το πνεύμα της Γνώσης και θα ανοίξω τα μάτια της ψυχής της για να μπορεί να διακρίνει τα πνεύματα. Και τότε θα την κάνω ένα με τη γη και θα την σύρω στην έρημο, εκεί που σέρνω τους εκλεκτούς Μου. Κι εκεί, θα της υπενθυμίσω την κακή της διαγωγή, για να σιχαθεί τον εαυτό της για τις αμαρτίες της και τις ανομίες  που διέπραξε απέναντί Μου. Θα της προκαλέσω πικρές τύψεις για την αδιαφορία που είχε απέναντι σε Μένα, τον Δημιουργό της και τον Πατέρα της. Την Ημέρα που θα εκθέσω τη γύμνια της, θα γίνει τελικά ένα με τη γη.»  Και τότε, με συμπόνια και με μεγάλη στοργή, σε σήκωσα κοντά Μου και σε κράτησα στην Αγκαλιά Μου. Όταν οι Άγγελοί Μου και οι Άγιοί Μου έγιναν μάρτυρες αυτού του θαύματος, είπαν:
«Τι θαύμα! Ο Κυρίαρχος των ουρανών και της γης και όλων αυτών που δημιουργήθηκαν, νίκησε τώρα την αθλιότητα. Τούτη η έρημη χώρα, που μέχρι προ ολίγου ήταν χέρσα, είναι τώρα κατάλληλη για να αναπαυθεί ο Κύριός μας και να ετοιμάσει εκεί τα σχέδιά Του. Ο Κύριός μας, μέσα στο Έλεός Του, ξανάχτισε και ξαναφύτεψε αυτό που είχε ρημάξει, δόξα και αίνος στον Παντοδύναμο.  Ω δημιουργία, γέμισε με χαρά γιατί ο Κύριός μας και ο Βασιλιάς μας θα εκφράσει τις επιθυμίες Του, απευθύνοντας σε σένα, μέσα από το όργανό Του, την εκλεκτή Του Ωδή. Όλα αυτά θα δοθούν σε όλους σας ελεύθερα…»
Ευλογημένος να είναι ο Θεός που με βοήθησε
και άνθισε πάλι η σάρκα μου στη θεϊκή Του Παρουσία.
Ευχαριστώ τον Κύριό μας με όλη μου την καρδιά.
Θα ευλογώ τον Θεό μου κάθε στιγμή
θα είναι ο ύμνος Του στο στόμα μου για πάντα
γιατί μου επιτρέπει να βαδίζω στις Ουράνιες Αυλές Του…
Όποιος είχε την ευλογία να Σε ατενίσει,
δεν έχει άλλη έλξη ή επιθυμία εκτός από το να
είναι ενωμένος μαζί Σου και να Σε αγαπά.
Δεν μου αρκεί  πια να στέκομαι στην άκρη της Πηγής,
μόνο όταν με τραβήξεις Εσύ μέσα στην Πηγή
και με βυθίσεις στα ύδατά Της, τότε μόνο θα χορτάσω.
Εγώ είμαι το Ελιξίριο της Ζωής και η αρχική αιτία ολόκληρου του σύμπαντος. Και σε όλες τις γενεές και στους αιώνες των αιώνων, Εγώ θα είμαι πάντα
Tο φοβερό Μυστήριο...
αλλά είμαι και Πατέρας σου κι εσύ είσαι οστό από τα Οστά Μου και σάρκα από τη Σάρκα Μου, στην οποία βρίσκω τη χαρά Μου… Πρέπει να φυλάξεις ακλόνητες όλες Μου τις διδασκαλίες ενθυμούμενη πάντα την αρχή, για να αυξηθεί η γνώση σου για Μένα, το Θεό σου. Ο καθένας, απ’ αυτές τις Ωδές, θα μπορεί να διδαχθεί από τη Σοφία και να κατανοήσει τις Άγιες Γραφές με το Φως του Αγίου Πνεύματος που φωτίζει το Λόγο Μου, για να κερδίσει τη σωτηρία δια της πίστεως στον Υιό Μου, τον Ιησού Χριστό. Ναι, Βασιλική, είμαι εδώ για να υπενθυμίσω σε σένα και σε οποιονδήποτε άλλο πως μπορώ να αλλάξω τις ερημιές σε λίμνες με νερό και την άνυδρη γη σε πηγές που αναβρύζουν.
Εγώ είμαι η Άνοιξη της καρδιάς σου, γενεά, και σε κάθε κρίσιμη ώρα είμαι πάντα κοντά σου για να σε παρηγορώ και να σου δίνω την ελπίδα. Προσέξτε τους εαυτούς σας, εσείς που Μου επιτρέψατε να ανθίσω μέσα σας. Θυμάστε πως κι εσείς, κάποτε, χανόσασταν σαν σκιά ανάμεσα στις σκιές; Αν είχατε κρατήσει την παλιά σας στάση, δεν θα σας είχα φανερώσει τον εαυτό Μου. Μακάριοι όσοι είχαν τη φρόνηση και ενέδωσαν στη δική Μου Παρουσία, αφού κατάλαβαν πως, για να κερδίσουν την πραγματική τους ελευθερία, έπρεπε να αγκαλιάσουν το Άγιο Πνεύμα Μου. Όλα τα έργα Μου είναι μεγάλα και γεμάτα μεγαλοπρέπεια. Α, τα μάτια Μου τα έχω πάντα στραμμένα σε κείνους που στοχάζονται πάνω στο περιεχόμενο του Λόγου Μου και συλλογίζονται το νόημά του. Θα βρουν την ευτυχία και το νόημα της ύπαρξής τους, και θα κατεβάσουν τον ουρανό  στη γη καθώς και μέσα τους.3 Η Γραφή λέει:
«Έτσι ενεργεί όποιος τον Κύριο σέβεται, και όποιος το νόμο Του τον κατέχει Σοφία θα λάβει 4 Ναι, μπορείς κι εσύ να προϋπαντήσεις το Άγιο Πνεύμα Μου και να Το κατέχεις, και θα σε καλοδεχτεί όπως καλοδέχεται κανείς παρθένα νύφη. Και τότε, στη Νυμφική κλίνη μαζί θα ετοιμάσει τα σχέδιά Του για σένα, ενώ μέσα στην υπερβολική Του Αγάπη, θα σε θρέψει με της φρόνησης τον άρτο και θα σε ποτίσει της σοφίας το νερό, και θα σε περιβάλει με τη λάμψη της αθανασίας, μέσα στην αθάνατη λαμπρότητά του. Ο φιλάνθρωπος Θεός θα σου δείξει πώς θα πορευθείς για να Τον υπηρετήσεις και να αγαπήσεις τον Τριαδικό Θεό. Θα σε χορτάσουμε με θεϊκή ευσπλαχνία, σμίγοντας τους εαυτούς Μας μαζί σου μέσα στους κόλπους Μας. Θα χαράξουμε πάλι με ευκρίνεια και με ακρίβεια την οδό της ζωής για σένα.
Έλα να Με ευχαριστήσεις, εξυμνώντας Με στις συνάξεις και έχε πάντα έτοιμη την καρδιά σου να δεχθεί τις οδηγίες Μου.
Ναι, Κύριε! Μα τι μπορώ να πω;
Οι κανόνες Σου, Κύριε,
είναι τώρα στα αυτιά μου μελωδικοί ψαλμοί,
και οι νόμοι Σου Ωδή Αγάπης,
αφού με επισκέφθηκες…
Η κοινωνία και συνομιλία μου με το Θεό μου
υπερβαίνει όλες τις κοσμικές χαρές μαζί.
Είμαι γεμάτη απ’ την Αγάπη Σου και εξυμνώ
το Άγιο Όνομά Σου που μου επιτρέπει
να έχω μερίδιο στο Φως Σου.
Η γνώση με την οποία με εμπότισες
πλημμυρίζει την καρδιά μου,
οι Εντολές Σου συνοψίζουν την πιστότητα.
Με τύλιξες στις φλόγες, και φλέγομαι
με τη μοναδική επιθυμία να διαλυθώ μέσα Σου.
Όταν με ευσπλαχνία ανοίγεις το στόμα Σου
για να μιλήσεις,
καθώς αναπτύσσεται ο Λόγος σου,
φωτίζει όχι μόνο την ψυχή μου
αλλά και όλα γύρω μου,
αφού η ουσία του είναι η πιστότητα.
Κι όμως μένω συχνά άγρυπνη
όλη τη νύχτα και αναρωτιέμαι:
- πώς γίνεται και πολλά από τα πλάσματά Σου έχουν πάψει να πιστεύουν σε Σένα και έχουν περιπέσει σε τόσο μεγάλη αποστασία;
- Η θέα των αποστατών αυτών με καταθλίβει, πολλοί ανάμεσά τους Σε κυνηγούν, καταπνίγουν τη θεϊκή Σου Αγάπη και Σε αποκαλούν «ευτελή μύθο».
- Ο καθένας απ’ αυτούς εμφανίζεται με τη δική του ιδιόρρυθμη φιλοσοφία δηλώνοντάς την παντού με αναιδή λόγια. Αψηφούν το Νόμο Σου και σκάβουν παγίδες για όσους είναι αδύνατοι και αμφιταλαντεύονται, με κίνδυνο να γίνει όλη η γη κομμάτια.
«Κι όμως Αυτός είναι που γεμίζει τα σπίτια τους με αγαθά.»5
- Παλιότερα, έπρεπε να υποφέρω με τη Φωτιά Σου και μαραινόμουνα στην έρημο και με πολλούς άλλους τρόπους. Τις μέρες αυτές ακόμη υποφέρω και θλίβομαι για την έλλειψη πίστης σε όλο τον κόσμο και πόσο άσπλαχνα σταυρώνουν το Λόγο Σου επανειλημμένα (ξανά και ξανά).
- Εκθέτουν με περηφάνια την αθεΐα τους σα να έχουν ανακαλύψει ένα θησαυρό, στην πραγματικότητα όμως ανακάλυψαν πίσσα και καπνιά και τα μαυρισμένα χέρια τους θέλουν να μαυρίσουν ολόκληρο τον κόσμο.
- Το κακό έχει γίνει παγκόσμιο, γι’ αυτό από τη Μεγάλη Σου συμπόνια επιστρατεύεις ένα μεταξύ των άσωτων υιών Σου, προσκαλείς έναν απ’ αυτούς, και αφού τον εξετάσεις λεπτομερώς, τον χρίζεις με προφητικό πνεύμα για να πάει να πολεμήσει το κακό, και να καθαρίσει την πίσσα που σκεπάζει τον κόσμο με τα γυμνά του χέρια.
- Μπορεί να είναι ασήμαντος και χωρίς καμιά αξία, αλλά η δύναμή του είναι η ισχύς του Αγίου Πνεύματος. Αφού, εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να υπακούσει στο Θεό και να πράξει το θέλημα του Πατέρα, δεν δίνει προσοχή στους διώκτες του.
- Σαν πολεμιστής που ορίστηκε για να πολεμήσει με ανδρεία, και να υπερασπίσει την Εκκλησία, δεν τρέμει από φόβο αλλά πηγαίνει μπροστά διακηρύσσοντας πως ο Θεός είναι Μεγάλος, Παμμέγιστος… διαλαλώντας τη Βασιλεία Του.
- Δίνεις σ’ αυτόν το Λόγο Σου για να αναζωογονήσεις και να λαμπρύνεις τις καρδιές τους μέσα στις οποίες κατοικούσε το κακό και να ξεπλύνεις την ακαθαρσία, αλλά αυτό που αποκομίζει είναι «λήθαργος», «απόρριψη» και «ερήμωση». Μένω άγρυπνη και αναρωτιέμαι:
- Γιατί ο Γιαχβέ έχει σκεπάσει το Πρόσωπό Του σε πολλά από τα πλάσματά Του;
- Γιατί στερεί απ’ αυτούς τους φιλοσόφους τη χάρη να δουν και να αντικρίσουν το Πρόσωπό Του;
- Γιατί δεν τους κάνει να σιωπήσουν;
Ο Γιαχβέ είναι γνωστός πως κοιτάζει ερευνητικά μέσα από τα σκοτεινά σύννεφα της κάθε ψυχής και αναρωτιέμαι, υπάρχει καθόλου πιθανότητα σωτηρίας γι’ αυτές; Ή θα χαθούν όλες στο πυρ της κόλασης;
Υπάρχει τρόπος, με μια ιδιαίτερη χάρη από Σένα, να κάνουν ειρήνη μαζί Σου και να συμφιλιωθούν;
Θα καταλήξουν ποτέ να υποδεχθούν το Λόγο σου σα Ζωντανό Λόγο;
Αυτοί οι αποστάτες συνεχίζουν να αυξάνονται και δεν φοβούνται τίποτε επειδή έχουν εξουσία. Αν Σε αρνούνται σήμερα, Θεέ μου, δημόσια, είναι βέβαιοι πως θα επιδοκιμαστούν και θα τοποθετηθούν σε θέσεις από τους ομοίους των.
Αλλά όσους Σε ακολουθούν, τους μειώνουν μπροστά στα μάτια όλης της κοινότητας και τους γελοιοποιούν. Τους διώχνουν σαν τη μύγα.
Λένε με σιγουριά και περηφάνια:
«Που είναι αυτός ο Κύριός σας; Που είναι η δόξα Του; Και τι απέγινε ο μεγάλος Οίκος του Κυρίου; Υπήρξε ποτέ ένας τέτοιος Οίκος;
Σταμάτα εδώ και άφησέ Με να απαντήσω στο ερωτηματολόγιό σου! Είναι αλήθεια, δεν Με ευχαριστεί καθόλου η αθεΐα, αλλά πρώτα θα Μου επιτραπεί να θέσω με τη σειρά Μου τις ερωτήσεις Μου προτού να απαντήσω στις δικές σου.
Πες Μου, τι είναι λαμπρότερο από τον ήλιο; Και πες μου, τι είναι αυτό που κατευνάζει την έξαψη στις λογομαχίες; Ποιος βάζει φρουρά στο κάθε στόμα; Μπορείς να πεις πως τα ελέγχω όλα; Και πώς και διακρίνω Εγώ και με ποιον τρόπο γνωρίζω Εγώ; Ρώτησε τον εαυτό σου και πες Μου.
Είναι το Άγιο Πνεύμα που είναι λαμπρότερο από τον Ήλιο κι αυτό είναι που λαμπρύνει κάθε Καρδιά… 
Ναι, υπέρτατο στη δύναμη, στην κρίση, στην τέλεια δικαιοσύνη, που δεν την καταπατεί. Το Άγιο Πνεύμα μπορεί να επαναφέρει τον καθένα απ’ αυτούς τους αποστάτες, «εκ του μη όντος στο είναι». Μπορεί να τους παλινορθώσει μέσα από τις θυσίες και τις πράξεις επανόρθωσης των άλλων και τις προσευχές που προσφέρουν οι άγιοί Μου. Βλέπεις, Βασούλα, η ανθρώπινη συμπόνια είναι περιορισμένη και δεν επεκτείνεται όπως η δική Μου. Αλλά η δική Μου συμπόνια επεκτείνεται σε οτιδήποτε ζει. Επιτιμώ, παιδαγωγώ και διδάσκω, φέροντάς τους με πραότητα πίσω στην ποίμνη. 
Όσο για το τι είναι αυτό που κατευνάζει την έξαψη στις λογομαχίες; 
Ναι, ένας λόγος που προφέρεται με αγάπη μπορεί να αλλάξει μια ολόκληρη κατάσταση. Μπορεί να σταματήσει έναν πόλεμο. Μπορεί να λιώσει τον πάγο και να κατευνάσει μια θύελλα. Μπορεί να σβύσει μια φωτιά. Η Γραφή λέει: «πρέπει να παιδαγωγείς με πραότητα τους αντιφρονούντες για να τους δώσει κάποτε ο Θεός μετάνοια να καταλάβουν την αλήθεια και να συνέλθουν, ξεφεύγοντας από την παγίδα του διαβόλου, που τους είχε αιχμαλωτίσει… 6
Επομένως, ένας καλός λόγος αξίζει περισσότερο από ένα κομμάτι χρυσού. 
Νομίζω, πιστεύω πως έχεις βάλει έναν Φύλακα στο πλευρό μας για να ερευνά σχετικά με εμάς και να εκφράζει την παράκλησή μας με τρόπο που δεν μπορεί ποτέ να εκφραστεί με λόγια.
Ναι, η Γραφή λέει πως σας έδωσα την υπόσχεση, για το Άγιο Πνεύμα. Έρχεται να τους βοηθήσει όλους στην αδυναμία τους, υπενθυμίζοντας στον άνθρωπο αυτό που οφείλει να κάνει και, με το να είναι Συνήγορος (Παράκλητος) του ανθρώπου, θα παρακαλέσει Εμένα, τον Πατέρα, λέγοντας: «ελευθέρωσέ τον για να μην κατεβεί στον Άδη, γιατί βρήκα λύτρο 7 για τη ζωή του» και έτσι να γλυτώσει, να γλυτώσει από την αιώνια καταδίκη. Του επιτρέπω 8 να ζήσει τη ζωή του μέσα στο Φως 9  Και τότε, θα Με υμνήσει και θα Με δοξολογήσει… Σε όσους μετανοούν, τους επιτρέπω να επιστρέψουν… Φροντίζω τον γενναιόψυχο άνθρωπο σαν την κόρη των ματιών Μου… 
Όσο για τις άλλες ερωτήσεις, Πατέρα, δεν ξέρω τι να Σου απαντήσω. Δεν ξέρω πώς ελέγχεις τα πάντα, και ποτέ δεν θα ξέρω… 
Και ιδέα δε έχω τι έχει μέσα του ο άνθρωπος αν δεν μου δώσεις Εσύ μια εσωτερική εικόνα με τη χάρη Σου. Ούτε μπορώ να ισχυριστώ πως ξέρω πώς ξέρεις Εσύ! Είσαι ένα φοβερό Μυστήριο, που προκαλεί δέος, ο δημιουργός αυτού του Ύμνου της Αγάπης, η πηγή των αποκαλύψεων, Αυτός που επιτελεί σωτήρια έργα σε όλη τη γη. 
Φωνάζω, μέσα στην αθλιότητά μου, στους ανθρώπους της γης, να υψώσουν τα μάτια τους σε Σένα. Σε όλους αυτούς που αγαπούν τη σωτήρια δύναμή Σου δώσε τους συνεχώς αφορμή να λένε, «ο Θεός είναι Μεγάλος!»
Όσο για Μένα, πληγωμένη απ’ την αγάπη Σου, παραμένω βοηθητικός σου δούλος στη διάθεσή σου, πάντοτε ελπίζοντας, πάντοτε επιζητώντας μια ανανέωση που θα δοθεί από το Άγιο Πνεύμα Σου σε όλη την ανθρωπότητα…
Ένιωσα οίκτο γι’ αυτή τη γενεά, γι’ αυτό σε κάλεσα και σε δυνάμωσα για να καταγράψεις τα λόγια Μου. Με τον τρόπο αυτό όλοι μπορούν να τα διαβάσουν, όλοι θα μπορούν να ωφεληθούν από τα λόγια Μου. Ήθελα να διακηρύξεις την Πατρική Μου Αγάπη, την καλοσύνη Μου και τη συμπόνια Μου σε όλο τον κόσμο, και πόσο ελεήμων είμαι γι’ αυτούς που ειλικρινά μετανοούν. Θα σου απαντήσω τώρα:
Είμαι πανταχού Παρών, και όπως λες σωστά, είμαι ένα φοβερό Μυστήριο. Αλλά υπάρχουν κι αυτοί που αψηφούν τούτο το Μυστήριο. Ωστόσο, το Άγιο Πνεύμα Μου, η πηγή όλων αυτών που υπάρχουν, η πηγή της Γνώσης, είναι πρόθυμο να διαμοιράσει τα δώρα Του σε όλους τους ανθρώπους, δίνοντάς τους 10 σημάδια και διδαχές μέσα από το άρρητο Φως Του. Θα ’θελα να σου υπενθυμίσω το Λόγο Μου. Η Γραφή λέει πως Εγώ, ο Θεός, γνωρίζω τις πιο απόκρυφες σκέψεις του ανθρώπου και αδιάκοπα ερευνώ την καρδιά του, και ακούω τα λόγια του. Πράγματι, το Άγιο Πνεύμα γεμίζει όλη την οικουμένη και όλα τα συγκρατεί. Γνωρίζω το καθετί που έχει ο άνθρωπος στην καρδιά του. Να θυμάσαι πως το Φως Μου είναι τόσο καθαρό, που εισχωρεί και διέρχεται μέσα απ’ όλα στη γη, στον ουρανό και σε όλο τον κόσμο… 11 Γνωρίζω όλους τους ανθρώπους και δεν μπορεί να κρυφτεί από Μένα κανένα ψιθυριστό παράπονο…
Το Πνεύμα χορηγεί την πίστη μέσω της χάρης, Αυτό είναι η δύναμη που περικλείει το σύνολο της δημιουργίας. Είναι μάταιο να πιστεύει κανείς πως ο άνθρωπος μπορεί μόνος του να πλησιάσει τον Θεό ή να κατανοήσει ακόμη αυτό που είναι Μυστήριο και ακατανόητο, εκτός κι αν κατέβει πάνω του το Πνεύμα Μου και τον φωτίσει με κατανόηση, αποκαλύπτοντάς του τα κρυμμένα μυστήρια με μια αποκάλυψη. Διαφορετικά δεν είναι τίποτε περισσότερο από απλή υπεροψία. Είδες τη δυστυχία γύρω σου, αιματοβαμμένους ανθρώπους, τα δάχτυλά τους βαμμένα στο έγκλημα12, ευτελείς ανθρώπους, και τους ομοίους τους.
Θα σου απαντήσω: όποιος δέχθηκε την κλήση του Κυρίου όντας δούλος, απελευθερώθηκε από τον Κύριο. Παρόμοια, κι αυτός που όντας ελεύθερος δέχθηκε την κλήση του Κυρίου, γίνεται δούλος του Χριστού. Αλλά όσοι επαναστάτησαν σήμερα εναντίον Μου, μέσα στην ανταρσία τους έγιναν δούλοι του πονηρού, και με το ανυπάκουο πνεύμα τους διάκεινται εχθρικά απέναντι σε Μένα, τον Θεό τους. Ρωτάς «γιατί ο Γιαχβέ έχει σκεπάσει το πρόσωπό Του σε τόσους πολλούς;» Είχα πάντα σκεπασμένο το πρόσωπό Μου από την αμαρτία. Δεν μπορώ να είμαι παρών με την ακαθαρσία13 ή με την ασέβεια. Όσο για τους φιλοσόφους σας που κηρύσσουν πόλεμο εναντίον Μου, είναι γιατί δεν ανέχονται τα προστάγματά Μου, αλλά δεν ανέχονται και κανένα πάνω απ’ αυτούς. Φουσκωμένοι από περηφάνια λένε:
«Κάθομαι στο θρόνο του Θεού»14
Ύστερα περιμένουν να περάσει ο ενάρετος για να πέσουν πάνω του και να συνθλίψουν αυτό που ερχόταν σε αντίθεση με το δικό τους τρόπο ζωής. Με ρώτησες, Βασούλα Μου, αν θα υπάρξει σωτηρία και γι’ αυτούς. Με ευχαριστεί να δείχνω το Έλεός Μου, αφού όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός των αμαρτιών που διαπράττει κανείς, τόσο μεγαλύτερη και η χάρη. Μπορώ να τους κάνω τη χάρη να δουν την πιστότητά Μου και πως είμαι έτοιμος να συγχωρήσω τα κρίματά τους. Η Γραφή λέει πως θα κρίνω την οικουμένη δίκαια και αμερόληπτα θα κρίνω τους λαούς.
Τι τάχα είναι ο άνθρωπος ώστε να τον φροντίζεις;Τον έκανες ωστόσο λίγο μικρότερο από θεό.Είθε οι άνθρωποι όλοι να διηγούνται
τα θαυμαστά Σου έργα και
 
 να αγάλλονται για τη βοήθειά Σου. 
Σας δίνω σήμερα το δώρο του Ελέους Μου. Το να συκοφαντείς τα Έργα Μου δεν θα σε ωφελήσει, γενεά. Στις μέρες σας κοιτάζω από τον ουρανό και σας βλέπω όλους. Δεν το παρατηρήσατε; Γίνατε σαν δεξαμενές γεμάτες ρωγμές, που δεν μπορούν να συγκρατήσουν το νερό. Με έχουν εγκαταλείψει πολλοί, και οι ουρανοί συγκλονίζονται βαθιά μπροστά σε αυτή την ανταρσία. Είχα γεμίσει την καρδιά σας από τη γέννησή σας με πηγή τρεχούμενου νερού. Είχα γεμίσει την καρδιά σας με την Παρουσία Μου. Σαν ραγισμένες δεξαμενές, στερέψατε τώρα. Είσαστε κούφιοι. Δεν θα πρέπει λοιπόν να παρέμβω; Ανακαινίζω, Βασούλα, τη δημιουργία Μου. Αυτό είναι το πέρασμά Μου ανάμεσα στους τάφους, μέσα από το απέραντο αυτό νεκροταφείο, το πέρασμά Μου θα μετατρέψει τους τάφους σε λαμπρούς Ναούς με τη Φωτιά της Αγάπης Μου στο εσωτερικό τους! Η λαμπρή Μου παρουσία μέσα τους θα εμπνέει δέος. Από κει που δεν υπήρχατε και ήσασταν στον τάφο, και σκοτεινοί σαν μέσα σε τάφο, το πέρασμά Μου ανάμεσά σας θα είναι σαν ήλιος λαμπρό και φωτεινό. Η σκιά του θανάτου και το ζοφερό σκοτάδι θα χαθούν σιγά σιγά σαν την ομίχλη, με τη φωτεινή Μου Παρουσία. Πολυάριθμα είναι τα καλέσματά Μου και η χάρη του Αγίου Μου Πνεύματος ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο φανερή όπως στους δικούς σας καιρούς.
Αιματοβαμμένοι άνθρωποι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, να δηλώνουν ό,τι θέλουν, αλλά Εγώ θα τους αντιπαρέλθω, αυτούς και τα λεγόμενά τους και τις δηλώσεις τους, γιατί αναδεικνύω μαθητές και αγίους που θα φωτίσουν με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος όλη την ανθρωπότητα. Θα τους μάθω, ο ίδιος, πώς να φτάσουν σε βαθμό υψηλής αγιότητας παρά τις κακοφωνίες των εχθρών τους που δεν θα τους δείξουν οίκτο ή συμπόνια. Εγώ, ωστόσο, θα τους δώσω το πνεύμα της επιμονής, ένα πνεύμα τόσο γενναίο που και μόνο η παρουσία τους θα σαλέψει τα θεμέλια της κόλασης, αφού θα ενδυθούν την ένδοξη λαμπρότητα του Υιού Μου, του Ιησού Χριστού, και η γλώσσα τους θα είναι σαν δίκοπο σπαθί. Θα φωτίζουν λαμπρά πάνω σε όλους, καλούς και κακούς, για να θερμάνουν τις καρδιές τους και να ξαναζωντανέψουν με το Λόγο Μου όλα τα πτώματα που είναι σκορπισμένα. Παντοτινή ευλογία θα βγαίνει από τα χέρια τους. Θα ελευθερώσουν πολλούς από τα πάθη του κόσμου που τους κρατούσαν αιχμάλωτους και ριζωμένους στην αμαρτία. Και η Ωδή της «Αληθινής εν Θεώ Ζωής» θα ψαλλεί στις συνάξεις Μου, παιδί Μου, για να τους κάνει όλους μέτοχους στη θέωση. Να διαβάζουν τα πολυάριθμα κείμενα, αφού τα λόγια Μου είναι ομιλίες βυζαντινές 15 που σας ανεβάζουν από το μηδέν και σας κάνουν θεούς16 οδηγώντας σας σε ανώτερα επίπεδα ασκητικής πνευματικότητας και έργων. Με μυστηριακή ζωή που μπορεί να την επιτύχει και να φτάσει σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη.
Εγώ, ο Κύριος, αγαπώ τη δημιουργία Μου και δεν θέλω να χαθεί!
Μόνιμη χαρά της Καρδιάς Μου, Βασούλα Μου, πάρε περισσότερη από τη Φωτιά με την οποία σε ευλόγησα για το αποστολικό έργο που σου ανέθεσα. Μην αφήσεις το Χέρι Μου, ποτέ μη φοβάσαι! Προίκισα την ψυχή σου με το Πνεύμα Μου για να ανανεώσω το δικό σου πνεύμα. Η Αγάπη είναι στο πλευρό σου.
(Αυτό το μήνυμα χρειάστηκε πολλούς μήνες για να ολοκληρωθεί.) 

 Μιλάει ο Πατέρας.
2 Άκουσα συγχρόνως τη λέξη ‘ματιά’
Άκουσα συγχρόνως, ‘η Βασιλεία Μου’.
Σοφία Σι.15: 1-2
5 Ξαφνικά μίλησαν οι Άγγελοι.
 Β΄ Tιμ. 2: 25-26.
 Μια ψυχή που θυσιάζεται, ή: πήρε τις θυσίες μας, τις πράξεις επανόρθωσης και τις προσευχές που τις προσφέρουν στον Θεό γενναιόδωρες ψυχές για τη μεταστροφή των αμαρτωλών…
Ο Θεός Πατέρας
Το Άγιο Πνεύμα.
10 Η ανθρωπότητα
11 Ο Κύριος μου έδωσε για μια στιγμή το όραμα κάποιου που μοιάζει με τον Υιό του Ανθρώπου, να στέκεται μόνος με ανοιχτά τα χέρια, ξαπλωμένος οριζόντια, και να περικλείει μέσα στο Σώμα Του όλα τα πράγματα, τα πάντα, ολόκληρο το σύμπαν. Τίποτε δεν υπήρχε έξω απ’ Αυτόν.
12 Κάπνα και πίσσα.
13 Σοφία Σολ. 1: 4-5
14 Eζεκ. 28: 2
15 Ο Θεός εννοεί τη μυστική θεολογία των Πατέρων της Εκκλησίας.
16 Κατά χάριν θεοί: υιοθετημένα παιδιά του Υψίστου.