Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΒΙΝΤΕΟ...ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ..ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Το να νομίζει κανείς πως η εκκλησία δεν έχει σε κάθε εποχή την ίδια πληρότητα χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος που είχε στους παλαιούς χρόνους είναι η πιό επικίνδυνη αίρεση.Όσοι λέγουν τούτο (δηλ.το να έχεις τα χαρίσματα σήμερα) είναι,λέει ο Άγιος,αντίθεοι,αντίχριστοι και ανατρέπουν ολόκληρη την Αγία Γραφή. Αρνούνται δε αυτήν την εμπειρία των χαρισμάτων του Αγίουν Πνεύματος,επειδή πολύ απλά δεν την έχουν οι ίδιοι....



ΕΝΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΜΗΝΥΜΑ  ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΒΑΣΟΥΛΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ.

Ωδές της Αγίας Τριάδος
(Tο Άγιο Πνεύμα)

Φεβρουάριος - Απρίλιος, 2003

(Μιλάει το Άγιο Πνεύμα)
Ειρήνη σε σένα. Ιδού 1, ο Νυμφίος σκύβει πάνω σου για να σου ψάλλει την Ωδή Του και να σου μεταδώσει λόγια Ζωής. Είμαι το Πνεύμα της Αλήθειας που εκπορεύεται από τον Πατέρα και στέλνεται από τον Υιό, τον Ιησού Χριστό. Είμαστε μια Ουσία, μια Δύναμη και μια Γνώση κι αφού είμαστε Ένας και μοναδικός Θεός, συνδιαλεγόμαστε και προσφέρουμε τη γνώση με τον ίδιο τρόπο και με τα ίδια λόγια. Η σημαντική αυτή γνώση σού μεταδίδεται γεμάτη αγάπη.
Τι είναι η Αιώνια Ζωή; Η Αιώνια Ζωή είναι η επίγνωση της Τριαδικής Μας Δόξας. Αν ταλαντεύεσαι, λοιπόν, μη γνωρίζοντας τι εννοώ, σου προσφέρω το χέρι Μου και απ’ τη στιγμή που θα το πιάσεις, θα σου προσφέρω μέσω της χάρης Ζωή σ’ Εμάς. Δέξου την πολύτιμη βοήθειά Μου, γιατί θα σε προετοιμάσει στο να Με νυμφευθείς και να βρίσκεσαι παντοτινά στη δική Μου Παρουσία. Θα γίνω τότε η άρρητη Παρουσία μέσα στην καρδιά σου, γιατί Εγώ είμαι η εσωτερική σου δύναμη.
Είπα ότι θα σου προσφέρω Ζωή μέσω της χάρης. Τι είναι η Χάρη; Μοιάζει με λαμπρό φως που σου δείχνει πώς να μετέχεις στη Θεϊκή Ζωή. Η Τρισαγιότητά Μας και το Έλεός Μας αρωματίζουν τα σύμπαντα. Θα σου ψάλλω τη γλυκύτατη Ωδή Μου για να ανυψώσω το πνεύμα σου και να το ντύσω με νυμφική στολή. Αυτός είναι ο ευγενής Μας στόχος: εσύ να Μας προσφέρεις τον εαυτό σου και τη θέλησή σου κι Εμείς να σου προσφέρουμε τον εαυτό Μας, για να σε αξιώσουμε να Μας γνωρίσεις και να Μας αγαπήσεις όπως αγαπιόμαστε. Και τότε μόνο το πνεύμα σου θα περιστρέφεται γύρω από την ουράνια πραγματικότητα και τις αγγελικές αρετές.
Κατεβαίνω με αυτό τον μεγαλοπρεπή τρόπο, όπως Με είδες Βασούλα, κυρίαρχος και γεμάτος χάρη, 2 με λαμπρότητα βασιλική και άρρητο κάλλος, για να ενωθώ μαζί σου.
Είδα κάποιον που έμοιαζε με τον Υιό του ανθρώπου.
Μια φοβερή μορφή, με τόσο τέλεια χάρη που
μόνο ο Θεός μπορεί να έχει αυτή τη χάρη.
καθώς κατέβαινε τα σκαλοπάτια
ενός Παλατιού, με άφησε άφωνη.
Ήξερα ότι δεν μπορούσε παρά να είναι Παλάτι,
από την ομορφιά και την εκπληκτική τους στιλπνότητα
this Αυτό το ένδοξο, θείο Ον φορούσε κάτι που έμοιαζε
με βαρύ χιτώνα και κάλυπτε τα πόδια Του.
Όπως είχα δει κάποτε τον Πατέρα,
ο χιτώνας αυτού του θείου Όντος,
που ήξερα ότι ήταν το Άγιο Πνεύμα,
ήταν σχεδόν ο ίδιος με εκείνον του Πατέρα,
επειδή ο χιτώνας λαμποκοπούσε σα να
ήταν σκεπασμένος με πολύτιμα πετράδια.
Ο χιτώνας, όμως, του Πατέρα
είχε ένα ακαθόριστο χρώμα,
ενώ αυτός έμοιαζε με διαμάντια κάτω από το φως προβολέα.
Ένα μέρος από τον μακρύτατο χιτώνα Του
έπεφτε πάνω στο χαμηλότερο σκαλοπάτι,
από την αριστερή πλευρά, γιατί το αριστερό Του
πόδι ήταν κιόλας στο χαμηλότερο σκαλοπάτι.
Είναι αδύνατο να περιγράψει κανείς το Θεό,
δεν θα βρει ποτέ τα κατάλληλα λόγια...
Το να ερευνάς το Θεό είναι καθαρή τρέλλα!
Το να προσπαθείς να εκφράσεις με λόγια
την βασική αρχή των πάντων θα ήταν σκέτη παραφροσύνη!
Πώς μπορείς να αναπτύξεις την έννοια αυτού
που σου δίνεται σε όραμα με τόση άρρητη λαμπρότητα;
Δίχως τη χάρη και δίχως μια πλήρη αποκάλυψη
που δίνει ο ίδιος ο Θεός,
ό,τι είναι αόρατο για το μάτι θα παραμείνει
για πάντα αόρατο και καλά κρυμμένο.
Σήμερα όμως, στις μέρες μας,
ο Θεός θέλησε να δώσει σε όλους μας
την διαβεβαίωση, όπως την είχε δώσει
στους μαθητές και αποστόλους Του,
της ισχυρής παρουσίας του Αγίου Πνεύματος.
Του Αγίου Πνεύματος της Χάριτος,
το οποίο θα μας δείξει την οδό των αρετών
που οδηγεί τις ψυχές σε μυστική ένωση με τον Νυμφίο.
Εγώ είμαι, αγαπημένη Μου, το Πνεύμα της αγιότητας που δίνει στον καθένα σας διάφορα είδη χαρισμάτων: αυτά είναι τα ουράνια κοσμήματα, οι θησαυροί, που χορηγούνται ελεύθερα για να καθαγιάσουν τους ναούς Μου. Ό,τι χορηγείται, χορηγείται δια της χάριτος μέσω Εμού. Δεν κατέβηκα 3 για να επιβάλω τιμωρία σε κανένα σας, αντίθετα, έρχομαι με την εκλεκτή αυτή Ωδή για να σας νυμφευθώ και, όπως ο νυμφίος που γεμίζει με κοσμήματα τη νύφη του, προσφέρομαι να σας στολίσω με τα θεϊκά Μου δώρα για τη γαμήλια τελετή μας. Η ευγλωττία δεν Με συγκινεί ούτε επηρεάζομαι από ωραία λόγια, αλλά χαίρομαι μέσα σε μια καρδιά συντετριμμένη. Εσύ, λοιπόν, που Με γυρεύεις, έλα να μάθεις: αν δε Με προκαλέσεις 4 αλλά έρθεις σε Μένα με απλή καρδιά, Εγώ τότε, σαν ποτάμι θα σε πλημμυρίσω. Θα σε μάθω πώς να καλλιεργήσεις την οικειότητα μαζί Μας. Με γλυκύτητα και τρυφερότητα θα σε διδάξω και θα σε εκπαιδεύσω να πορεύεσαι μαζί Μας και να είσαι πειθήνιος στα φώτα και τις κινήσεις Μου. Κι όπως Με είδες, Βασούλα, στο όραμα, η Κυριαρχία Μου δεν περιγράφεται με λόγια και η Λαμπρότητά Μου υπερβαίνει τον ανθρώπινο νου. Α, Βασούλα, να μην ξανακούσω από σένα «τι σκοπό υπηρετώ...» 5
Με την πνοή Μου έδωσα ζωή στα άψυχα μέλη σου! Συνέχισε με κάθε τρόπο να επιτελείς καλά έργα και μη φοβάσαι. Σου είχαμε ζητήσει να αφιερώσεις τη ζωή σου στους άλλους και αυτό έκανες. Με χαρά σε εκπαιδεύσαμε και σε μάθαμε να έχεις Εμάς ως θεμελιώδη αρχή της ζωής σου, κι από τότε σου δείξαμε ότι δεν ανήκεις πλέον στον εαυτό σου αλλά σε Εκείνον που σε έντυσε με το Φως Του και σε έκανε να κινείσαι μέσα σε Μένα και να ανασαίνεις μέσα σε Μένα. Κάθε φορά που Μου φώναξες:
"«Κλονίστηκαν τα βήματά μου», δεν σε στήριξα; Δεν σε παρηγόρησα; Έχω πει ότι όταν θα φυτευτείς μέσα στον Οίκο του Γιαχβέ, θα ανθίσεις στις αυλές Του και θα έχεις ελεύθερη είσοδο να μπαινοβγαίνεις στις αυλές Μας. Ενώ το σώμα σου θα κινείται ανάμεσα στους ανθρώπους, η καρδιά και ο νους σου θα είναι μαγεμένα από το λαμπρό φως του ουρανού. Αν κάποιος,6Βασούλα, σηκώσει το φρύδι με αποδο-κιμασία και σε ρωτήσει: «Τι εννοείς όταν λες ότι κι εμείς μπορούμε να κατέχουμε το Θεό; Αυτό ούτε γίνεται, ούτε λέγεται.», Εγώ σου λέω, αν κάποιος δεν βιώσει τη θεϊκή Παρουσία μέσα στην καρδιά του, την ακτινοβολία και το λαμπρό Φως της Παρουσίας Μου μέσα του, ποτέ δεν θα γνωρίσει και δεν θα κατανοήσει ό,τι είναι σφραγισμένο και κρυμμένο, γιατί μέσω Εμού αποκαλύπτονται τα μυστήρια αυτά. Η πύλη της Σοφίας θα ανοίξει μόνο σε μια καρδιά συντετριμμένη και σε εκείνους οι οποίοι, παρά την αποδυναμωμένη τους ψυχή, θα τηρήσουν τις εντολές. Μέσα σε αυτές τις ψυχές θα φανερώσω τον εαυτό Μου.

Κύριέ μου, γεμάτε χάρη, μοναδικέ σε ομορφιά,
πολύπλευρε και λεπτέ, που ενεργείς μέσα
σε όσους Σε κατέχουν ή Σε επικαλούνται,
διεισδυτικέ και αμόλυντε,
πιο λαμπρέ από τον ήλιο, που επισκιάζεις
όλους τους αστερισμούς μαζί,
ασύγκριτε προς κάθε φως,
απλώνεις απ’ άκρη σ’ άκρη το άρωμά Σου.
Χάρη στην παράφορη αγάπη Σου,
θαυμαστά κι εκπληκτικά έργα είναι μερικά
από τα πολλά και ακριβά Σου δώρα, που
δίνεις για να ενδυναμώσεις τους ναούς Σου,
για να στολίσεις τις νύφες Σου,
ώστε τούτη η γενεά που Σου είναι πιο
ακριβή από καθετί που υπάρχει,
να δεχθεί μέσα της τη Βασιλεία
που είναι ο ίδιος ο Χριστός.
Όποιος Σε ατενίζει στοχαστικά, ω Άγιε Νυμφίε,
είναι βέβαιο ότι θα γοητευθεί και θα κυριευθεί
από την ασύγκριτη ομορφιά και χάρη Σου.
Όποιος γνώρισε και συνάντησε από κοντά
τον Ποιητή της Ομορφιάς, τον Ποιητή των Όλων,
είναι ήδη ενωμένος μαζί Του.
Σου ζητώ, χάρη στη μεγάλη αγάπη Σου για μας,
να πλησιάσεις όλους αυτούς που δεν Σε βίωσαν ακόμη
για να μη μείνουν αποξενωμένοι από τη Θεότητά Σου.
Καταδέξου να πάρεις μορφή μέσα στον καθένα μας,
ώστε όταν βρεθούμε μέσα στο Φως Σου, να μας
περιβάλει και να γίνουμε ένα μέσα στο Φως Σου...
Ο σκοπός Μου με την εκλεκτή αυτή Ωδή είναι να προσελκύσω τους πάντες μέσα στο λαμπρό Μου Φως για να δεχθούν την πληρότητα του Χριστού. Έχετε μάθει ότι η ελευθερία βρίσκεται σε Μένα: ελευθερία από τη σάρκα, για να θεοποιηθείτε και να ονομασθείτε γιοι και κόρες του Υψίστου. Ελευθερία σε Μένα, που θα σας ανεβάσει στις ουράνιες τέρψεις και χαρές, για να λάβετε την ευλογία που προορίζεται για σας από καταβολής κόσμου και πάντοτε.
Η Ωδή που ετοίμασα για σένα, γενεά, θα σου ψαλεί για να την πιεις και να μεθύσει η ψυχή σου, αφού τα λόγια Μου θα είναι γλυκύτερα απ’ το κρασί. Κι εσύ, συνεπαρμένη, θα εξυμνήσεις την αγάπη Μου πιότερο απ’ το κρασί και θα πεις στους αγγέλους Μου:
«Καθόλου παράξενο που όλοι Τον αγαπούν! Η όψη Του είναι ασύγκριτη, η ομιλία Του είναι γλύκα μοναχή. Τα χείλη Του στάζουν χάρη, με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα προφέρει το Λόγο Του και συγκινεί με το εκλεκτό Του άσμα την καρδιά μου7. Απ’ όλα τα θεία όντα είναι ο πιο ποθητός, ο πιο ωραίος. Και τώρα, σαν ποτάμι που χύνεται ορμητικά να ποτίσει τη γη, αφού συγκρατήθηκε από έναν τοίχο 8, επιθυμώ να με πλημμυρίσει και να ποτίσει τη δίψα μου. Ακόμη και τώρα, θεωρώ τον εαυτό μου πνευματικά νεκρό, και με τον θάνατο αυτόν παρέσυρα μαζί μου στον τάφο κάθε αρετή που θα μπορούσε να υπάρχει παρ’ αξίαν μέσα μου, αφού δεν είχα μέσα μου το Φως Σου. Ω, Λυχνάρι της ψυχής μου, έλα! Ξαναδώσε μου Ζωή και θα Σε δοξολογώ νύχτα και μέρα!»
Κι Εγώ, θα απαντήσω στην παράκλησή σου και θα σου υπενθυμίσω ότι σάρκα και αίμα δεν μπορούν να κληρονομήσουν τη Βασιλεία Μας, αφού το θνητό δεν μπορεί να κληρονομήσει ό,τι διαρκεί αιώνια. Μην ανησυχείς, θα γιατρέψω την ενοχή σου αφού το επιθυμείς και θα σε πλημμυρίσω σαν ποτάμι, ζωογονώντας την ξηρασία και τη στειρότητά σου. Η εγκατάλειψή σου σε Μένα είναι ο μόνος τρόπος, μαζί με τη μετάνοιά σου, για να μπορώ να μεταμορφώσω το νου σου ώστε να έχεις το νου του Χριστού και να ανακαλύψεις το θέλημά Μας. Το να εισδύσεις στα κρυφά σχέδια του Θεού ή να κατανοήσεις τους τρόπους με τους οποίους ενεργεί, αυτό είναι αδύνατο χωρίς τη δική Μου παρουσία μέσα σου. Εγώ μπορώ να ανοίξω μέσα σου τη θύρα της γνώσης με το υπερβατικό Μου Φως, αφού Εγώ, ο Άμορφος, θα διαμορφωθώ μέσα στο πνεύμα σου. Σαν Ήλιος που ακτινοβολεί θα σκορπίσω μέσα σου το Φως Μου, θα ζωογονήσω ό,τι ήταν νεκρό και θα σε γεμίσω με αρετές.
Είμαι όλος η αντανάκλαση του αιωνίου Φωτός και το μεγαλείο Μου μεγαλύνεται σε όλη την πλάση. Κι αφού είμαι υπερβατικός, μπορώ να γεμίσω τα πάντα με τη δική Μου λαμπρότητα, χωρίς να περιορίζομαι από τα όριά τους. Έχω τη δύναμη να σου δώσω μια αληθινή ανάσταση και να σε ενώσω μαζί Μας για να ζεις αληθινή Ζωή μέσα στην Τριαδική Μας Αγιότητα. Γι’ αυτό λοιπόν, χαίρομαι και αγάλλομαι να σου ψάλλω τούτη την Ωδή της Αλήθειας, τούτη την Ωδή ως γαμήλιο άσμα Μου...
Μέσα σε Μένα γεννήθηκαν οι άγιοι και οι μάρτυρες. Όλες οι ψυχές με τις οποίες ενώνομαι γίνονται κι αυτές νύφες, γιατί με τη στενή σχέση Μου μαζί τους γίνομαι ο Νυμφίος τους κάθε μέρα της ζωής τους. Το ίδιο θα γίνει και με σένα αν Μας αγαπήσεις παράφορα. Θεληματικά θα ριχτείς εντός Μου και θα γευθείς την πληρότητα της Θεϊκής Μου Αγάπης...
Από τη γέννησή σου, λαχταρούσα να σε κατέχω και καθώς σε έβλεπα να μεγαλώνεις, γιόρταζα κιόλας κρυφά τους αρραβώνες μας. Με το πρώτο σημάδι μεταμέλειας, θα έσπευδα κοντά σου και πριν ακόμη τελειώσει η μετάνοιά σου, θα αναφωνούσα χτυπώντας το βασιλικό Μου σκήπτρο:
«Αθώα!»
και θα σφράγιζα το μέτωπό σου με το πύρινο βαπτιστικό Μου φιλί, αρωματίζοντας τα σύμπαντα. Αυτό το σημάδι θα προμήνυε τη γαμήλια τελετή μας και θα σου πρόσφερα, σαν δώρο της αγάπης Μου για σένα, ένα στεφάνι καμωμένο από τα πιο ευωδιαστά λουλούδια. Κάθε ένα από τα πέταλά του θα αντιπροσώπευε και μια αρετή. Και τότε μόνο θα μπορούσες να πεις: «Βλέπω…» και θα το εννοούσες πραγματικά.
Δεν διάβασες ότι κάθε καλή προσφορά και κάθε τέλειο δώρο έρχεται από ψηλά, από τον Πατέρα των Φώτων και ότι Εγώ είμαι ο δωρητής όλων αυτών των ουράνιων δώρων; Κατεβαίνω σήμερα με τον Πατέρα και τον Υιό, με την ιδιότητα των τριών Μαρτύρων. Ο Θεός Πατέρας είναι Πνεύμα, 9 με την έννοια ότι στέλνει Εμένα, το Πνεύμα της Αλήθειας, για να είμαι παντοτινά μαζί σας και να σας οδηγώ στην πλήρη Αλήθεια. Ο Λόγος του Θεού, Φως και Σωτηρία, που υπήρχε εξαρχής, που είναι μέσα στην αγκαλιά του Πατέρα, έδωσε μαρτυρία και σας γνώρισε τον Πατέρα. Πράγματι, εξαγοραστήκατε και πληρωθήκατε με το ίδιο Του το Αίμα. Ο Λόγος του Θεού είναι ζωντανός και δραστήριος και δίνει μαρτυρία στη γη, όπως Εγώ και ο Πατέρας δίνουμε μαρτυρία. Ο Πανάγιος Θεός, που εξαγόρασε την Εκκλησία Του με το ίδιο Του το Αίμα, δίνει μαρτυρία με το Αίμα Του κι Εγώ, το Άγιο Πνεύμα της Αλήθειας, δίνω μαρτυρία με το Νερό. 10 Είμαστε, λοιπόν, τρεις Μάρτυρες και οι τρεις δίνουμε ομόφωνη μαρτυρία αφού είμαστε Ένας και μοναδικός Θεός, με μια θέληση, μια δύναμη και μια εξουσία.
Κι αν ρωτήσεις τώρα ποιος είναι ο σκοπός και η αιτία των Ωδών Μας, η απάντησή Μου είναι η εξής: Κατεβαίνουμε από τον ουρανό μέχρι το δωμάτιό σου για να σου προσφέρουμε το δώρο της αγάπης Μας. Σαν σταγόνες από αγνό μύρο αφήνουμε τα λόγια Μας να σταλάξουν πάνω σου για να σε μυρώσουν και να σε ευλογήσουν. Είναι από την ευσπλαχνία Μας που θέλουμε να σε αναμορφώσουμε και να σε σώσουμε και να σε ανακαινίσουμε μέσα σε Μένα. Θέλουμε να σε αναμορφώσουμε για να δικαιωθείς με τη χάρη και να γίνεις συμμέτοχος στη θέωση, ώστε να κληρονομήσεις την Αιώνια Ζωή.
Σου χαρίζω τον εαυτό Μου και όσο πιο ελεύθερα Μου δίνεσαι, τόσο περισσότερα θα λάβεις από Μένα. Κι Εγώ τότε, θα σε στερεώσω πάνω Μου σαν βασιλικό πετράδι και θα σου αποκαλύψω πολλά μυστήριά Μου, αφού θα είμαι ο Νυμφίος σου. Μέσα στην επιθυμία σου να Με κατέχεις, θα προσκολληθείς στον κόρφο του Νυμφίου σου και θα ακτινοβολήσεις μέσα στο Φως Του, και μέσω Εμού θα μπορείς να πεις: «Γνωρίζω το Θεό και Τον καταλαβαίνω...»
Επιτρέπω σε όλους να Με πλησιάσουν και να Με πιάσουν. Για τον καθένα σας έχω ετοιμάσει ένα μονοπάτι ευωδιαστό, το μονοπάτι αυτό που σας οδηγεί στον Νυμφώνα. Μη σε ξαφνιάζει η ένδοξη φανέρωσή Μου αλλά, αντίθετα, επίτρεψέ Μου να βάλω πάνω σου το χρίσμα της αγάπης Μου και να σε εξαγιάσω, κάνοντάς σε άγιο. Εγώ είμαι εδώ για να ξυπνήσω την αγάπη σου για τον Πατέρα, τον Υιό και για Μένα, κι όπως είπαν ο Πατέρας και ο Υιός είπαν, λέω το ίδιο: η ροή του Λόγου Μου είναι γλυκύτερη απ’ το νέκταρ κι όταν μιλώ δεν χρησιμοποιώ σκληρές εκφράσεις, δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο αναδεικνύω αγίους, μάρτυρες ή ομολογητές. Για να έχουν δύναμη και επιμονή, τους δίνω το Πνεύμα Μου της ανδρείας και της ευσέβειας, όπως οι αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ που είναι ισχυρότατοι σε δύναμη και γενναίοι μαχητές της Δικαιοσύνης και παρατηρούν μέσα από το Φως Μου κάθε πλευρά της ανθρώπινης συμπεριφοράς...
Για να κάνω να ανθίσουν τα λουλούδια στη γη και να ελευθερώσω τους αιχμαλώτους, η ομιλία Μου γίνεται γλυκύτερη απ’ την κερήθρα, γλυκύτερη απ’ το κρασί. Θρησκεία και αρετή ήταν πάντοτε το περιεχόμενο του διαλόγου Μου με όλους εσάς. Είμαι ο μόνος που μπορεί να σας δώσει τους μυστικούς θησαυρούς, τα κρυμμένα πλούτη. Η κληρονομιά Μου, λοιπόν, είναι γλυκύτερη απ’ την κερήθρα. Με έλαιο αγαλλίασης σας πλησιάζω για να σας ψάλλω μελωδικές ωδές και να συνάξω την οικουμένη όλη με το δικό Μου ήχο. Δεν έρχομαι κοντά σας ζωσμένος με σπαθί αλλά με μια Αγάπη αιώνια, γιατί είστε πολύ ακριβοί στα μάτια Μου.
Εδώ είμαι για να ενώσω την ψυχή σας με την αγάπη Μας. Θα πρέπει να αφήσω την ψυχή σου σαν έρημο για πάντα; Ή είμαι εδώ για να γίνω το Λυχνάρι σου και να σε χρίσω; Είμαι ενάντια σε κάθε είδους υπερηφάνεια και αλαζονεία, ενάντια σε καθετί το αλαζονικό και ατιμωτικό, ενάντια σε όλους τους αγέρωχους ομιλητές, ενάντια στον αποστάτη. Αν είσαι ένας απ’ αυτούς, πώς θα διδαχθεί το πνεύμα σου τα θεϊκά μυστήρια; Βλέπεις τώρα πώς σου δίνω το Πνεύμα της Χάριτος για να σπείρει μέσα σου τους ουράνιους σπόρους Μου που θα κάνουν να βλαστήσει στο εσωτερικό σου μια Εδέμ; Που θα σπείρει μέσα σου μια ποικιλία σπόρων11, από τους οποίους θα βλαστήσουν διάφορα λιβανόδεντρα και ποικίλα φυτά;
Θα είμαι σα ρυάκι που κυλάει μέσα σε κήπο γιατί σκοπεύω να ποτίσω τους ουράνιους σπόρους που έσπειρα μέσα σου και να στολίσω τα παρτέρια Μου και τις πρασιές με τα μυρωδικά Μου. Και τότε, με χαρά θα μπορώ να πω:
«Η συκιά δένει τον πρώτο της καρπό κι ευωδιές χύνουν τα ανθισμένα αμπέλια. Τα λιβανόδεντρα χύνουν το άρωμά τους από σμύρνα και αλόη. Έλα λοιπόν, αγαπημένη Μου, πανέμορφή Μου, έλα. Δείξε Μου το πρόσωπό σου και κάνε Με να ακούσω τη φωνή σου να Μου τραγουδά. Κάνε Με να δω να ανθίζει ξαφνικά το στεφάνι σου».
Κι Εγώ, με τη σειρά Μου, θα σου επιτρέψω να ξεσκεπάσεις το Άγιο Πρόσωπό Μου στη νυμφική κλίνη Μας. Αυτός που Τον γύρευες με πάθος, διαμορφώθηκε τώρα μέσα σου.Μακάριοι όσοι Με αναζητούν διακαώς και Με βρίσκουν πέφτοντας στην αγκαλιά Μου, γιατί αυτοί θα μεταμορφωθούν και θα τους γεμίσω με άφατη χαρά! Μακάριοι όσοι μπόρεσαν να Με κατέχουν, γιατί θα τους καταπλημμυρίσω με το λαμπρό Μου Φως και θα τους πλουτίσω με θεϊκούς θησαυρούς. Τότε κι εσύ θα επιθυμήσεις μια γαμήλια ένωση με τη Θεότητά Μας, μαζί Μας.
Η γνώση του Θεού φλογίζει την ψυχή και την κάνει να μην επιθυμεί τίποτε άλλο παρά να είναι με τον Θεό και να Του ψάλλει, να γίνεται πηγή αινέσεως, στίχος από τους Ψαλμούς, διάδημα, θυσιαστήριο για το Θυσιαστήριο, πύργος φιλντισένιος, αγρός γεμάτος κρίνα, αφήνοντας κατάπληκτους ακόμη και τους αγγέλους. Και τότε, αγαπημένη Μου, τα βλαστάρια σου θα σχηματίσουν δεντρόκηπο και θα ανθίσουν. Θα μοιάζεις με κήπο περιφραγμένο με τα χέρια Μου, με σφραγισμένη πηγή στην αγκαλιά Μου, κι Εγώ τότε, θα μπορώ να πω: Έχω πρόσβαση τώρα στον κήπο Μου, μια ανοικτή δίοδο χάριτος που Μου ανήκει αποκλειστικά, και πριν φυσήξει η αύρα η πρωινή, πριν κάποιος κινηθεί, πριν φύγουν τα σκοτάδια, θα πάω στης σμύρνας το βουνό, στου λιβανιού το λόφο και στις πρασιές με τα μυρωδικά και θα χαρώ με απαράμιλλο τρόπο.
Τη γαμήλια εκείνη ημέρα, θα περιβάλω την αγαπημένη Μου, μέσα στη λαμπρότητα του ουρανού, με αρετές αγγελικές αλλά και με τη δόξα του εαυτού Μου,και η αγαπημένη Μου θα Με εξυμνήσει τραγουδώντας:
«Κάποτε, ήμουν νεκρή, αλλά Εσύ τώρα μου έδωσες ζωή και υπάρχω. Δεν συναρμολόγησες μόνο τα ξερά κόκκαλα συνδέοντας τις αρθρώσεις, αλλά και φύσηξες μέσα στο άψυχο αυτό σώμα την αναστάσιμη πνοή Σου ζωοποιώντας με. Και στα άψυχα μέλη μου, έβαλες μέσα τους τον Ήλιο της δικαιοσύνης, με έκανες κοινωνό στο άρρητο Φως Σου και έγινα η ίδια φως. Στην αρχή,12 όταν άνοιξα την πόρτα της καρδιάς μου στον Αγαπημένο μου, μου γύρισε την πλάτη κι έφυγε! Η ψυχή μουλιγοθύμησε στη φυγή Του13. Δεν κατάλαβα, μέχρι που φώναξα πίσω Του να επιστρέψει και να με καθαρίσει απ΄ όλους τους ρύπους μου και να φυσήξει μέσα μου το άρωμά Του.  Ζήτησα από τον Αγαπημένο μου να έρθει στον τόπο Του και στον κήπο Του για να ξαναδώσει ζωή σε ό,τι είχε μαραθεί και να το κάνει μια Εδέμ. Έτσι λοιπόν, ο Αγαπημένος μου γύρισε πίσω και συνέφερε ό,τι ήταν νεκρό. Φύσηξε μέσα στον κήπο μου για να ξεχυθούν τα μύρα του.  Και τώρα, τολμώ να Του πω:
Ας έρθει ο Αγαπημένος μου στον κήπο Του,
να γευθεί τους εξαίσιους καρπούς Του,14
αφού είναι καθαρά αγγελικοί.
Ας έρθει τώρα να τρυγήσει τη σμύρνα Του
και τα αρώματά Του, είναι όλα δικά Του.
Εγώ είμαι τώρα ο περιφραγμένος κήπος Του
μόνο για τη Μεγαλοσύνη Του…»
Κι Εγώ, με τη σειρά Μου, θα οικοδομήσω μέσα σου την ευσέβεια, αγαπημένη Μου. Θα περιφράξω τον κήπο Μου και θα τον περιβάλω με τα χέρια Μου, θα τον αγκαλιάσω με τον τρόπο αυτό. Η αγία Σοφία θα σε διδάξει τότε, νύφη Μου, τη θεϊκή Γνώση για να σε κάνει ικανή μια μέρα να είσαι στην υπηρεσία Μου και στην υπηρεσία των άλλων. Και τώρα, νύφη Μου, θα σου δοθώ πλήρως και θα χορτάσω την ψυχή σου με Θεϊκή στοργή. Αν και μερικές φορές θα νιώθεις αφόρητη τη λαμπρότητα του Φωτός Μου, σα να καίγεσαι, ο νους σου και όλη σου η ύπαρξη θα φλέγονται και θα γίνονται ένα με τη δική Μου Φλόγα. Στο εξής, θα σε κατέχω κι εσύ θα Με κατέχεις, θα σε κρατάω γερά και δεν θα σε αφήσω να φύγεις, κι εσύ θα Με κρατάς γερά και δεν θα Με αφήσεις να φύγω. Καρδιά αντί Καρδιάς, αγάπη αντί Αγάπης. Ένας θρίαμβος για Μένα ύστερα από τις μακρόχρονες επιθέσεις της αγάπης Μου. Νεκρή για τα πάθη σου αλλά ζωντανή εντός Μου. Τελειοποιημένη εντός Μου και με την άδεια τώρα να κυβερνάς μαζί Μου. Κι Εγώ τότε, θα καθίσω μαζί σου και θα χαράξω για σένα το αποστολικό έργο που θα κάνεις για χάρη Μου. Στο κάτω κάτω, αυτός είναι ο σκοπός των πνευματικών μας Γάμων. Εγώ κι εσύ θα γίνουμε συνεργάτες για να προσανατολίσουμε την Εκκλησία15 προς την τέλεια Αγάπη.
Ζήσε και βρες τη χαρά σου σε Μένα, ψάλλοντάς Μου ακατάπαυστα τα αγαπητικά σου άσματα κι Εγώ θα σου ψάλλω ακατάπαυστα τις αγαπητικές Ωδές Μου…

Ω Πνεύμα Άγιο,
Θησαυρέ των αγίων,
 των αποστόλων και των μαρτύρων,
από τη στιγμή που η πλάση Σου θα εξυψωθεί
με Θεϊκή αγάπη, θα Σου φωνάξει:
«Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον,»

κι Εσύ, με τη σειρά Σου θα τους πεις:
«Επειδή Με αγκαλιάσατε,
η φωτεινή Μου ακτίνα φέγγει τώρα
στο μέσο της καρδιάς σας».

Τώρα, μπορώ να πω καθαρά:
«Δεν χρειάζεται πια να φοβάμαι το νεκροθάφτη,
δεν χρειάζεται πια να ονομάζω τον τάφο
όπου κειτόμουν: «νυμφίο μου»
και το σκουλήκι: «αδελφό και αδελφή μου».
Σήμερα, εξυμνώ τον Κύριό μου και ονομάζω τη Ζωή:
«Νυμφίο μου, Αδελφό και Αδελφή μου».
Και τώρα που βρήκα Αυτόν
που αγαπά η καρδιά μου, θα Τον κρατήσω γερά και
δεν θα Τον αφήσω ποτέ να μου φύγει.
Τώρα που άδραξα την Αγάπη μου, τώρα που Τον κατέχω,
θα αφαιρέσω το πέπλο από το Άγιο Πρόσωπό Του.

Ω, μυστήριο φοβερό! Η μεγαλειότητά Σου
με έχρισε με έλαιο αγαλλίασης
κι έκανε  να σωπάσουν οι αντίπαλοί μου.

Ω, πόσο ωραίος είσαι,
απ΄ όλους τους αγγέλους είσαι ο ωραιότερος!

Είσαι τον Παν...
Ο πόθος για Σένα είναι διαπεραστικός,
η αγάπη και η δίψα για Σένα λαβώνουν
και ποτέ δεν χορταίνουν.16 
Με λάβωσες μέσα στον Νυμφώνα,
τι στιγμή που μου ζήτησες να Σου αφαιρέσω το πέπλο…
Όμως τι πειράζει, Κύριε,
αφού κατέχω Εσένα, τον παντοδύναμο Θεό,
και Σε έχω καλά ριζωμένο στο μέσο της καρδιάς μου…

Α, Βασούλα, το ίδιο το φεγγάρι δεν θα ήταν λαμπερό ούτε των αστεριών το φως καθάριο αν είχες ποτέ αρνηθεί την πρόσκλησή Μου.17 Νύφη Μου, σμύρνα και αλόη Μου, γείρε στην Καρδιά Μου, ανάπαυσε τώρα το κεφάλι σου πάνω Μου.18 Εγώ σου ζήτησα κάποτε το δεξί σου χέρι και Μου το έδωσες. Το χρησιμοποίησα και θα το χρησιμο-ποιήσω ακόμη με τρόπο απερίγραπτο για να γράψω το αγαπητικό Μας Άσμα. Άνοιξε το χέρι σου,19 ποτέ δεν θα σε εγκαταλείψω… ποτέ… Να είσαι ευλογημένη, η Εκκλησία θα αναβιώσει.


(Οι Ωδές αυτές τελείωσαν στις 30 Απριλίου του 2003.)




1 Το Άγιο Πνεύμα μιλάει.
2 Ξαφνικά, μου δόθηκε, με τη χάρη του Θεού, ένα αμυδρό όραμα.
3 Όπως το είδα στο όραμά μου.
5 Μερικές φορές, συχνά ίσως, πιστεύω ότι το έργο που κάνω για τον Κύριό μας δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Κυρίου.
6 Κάποιος ιερέας, όταν άκουσε ότι ο Θεός μας είπε πως όχι μόνο Εκείνος μπορεί να μας κατέχει αλλά επιθυμεί κι εμείς να Τον κατέχουμε, σκανδαλίστηκε.
 7 Αγγελικές δυνάμεις.
8 Φράγμα.
9Ιω. 4:24 and 1 Κορ. 15:45.Η περιγραφή "Πνεύμα" στη βιβλική έννοια δεν προσδιορίζει τη φύση του Θεού τόσο πολύ as it describes His life-giving activity. Ο Θεός είναι Πνεύμα, με την έννοια ότι δίνει το Πνεύμα..
10 Με βάπτισμα.
11Αντιπροσωπεύει τις αρετές
12 Πριν την αληθινή μετάνοια.
13 Το Άγιο Πνεύμα δεν μπορεί να συνυπάρχει με κάποιον που είναι γεμάτος αμαρτίες.  Σοφία Σολ. 1:4.
14 Τις αγγελικές αρετές.
15 Την ίδια στιγμή κατάλαβα συγχρόνως ότι και ο λαός του Θεού πρέπει να προσανατολιστεί προς την αγάπη του Χριστού.
16 Σοφία Σειράχ 24.21.
17 Το κάλεσμα.
18 Με κάλεσε με ύφος αρχοντικό.
19Όπως κι άλλη μια φορά, ο Ιησούς έγειρε το όμορφο Κεφάλι Του και φίλησε την παλάμη του δεξιού μου χεριού. Έπειτα, μ’ ένα στεναγμό το έσφιξε πάνω στο μάγουλό Του και το κατέβασε απαλά.

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝ ΘΕΩ ΖΩΗ:<<.......Σήμερα ρωτώ αυτούς που αρνούνται αυτήν την αποκάλυψη: Είναι αντίθετο στο Νόμο Μου, στην εποχή σας, να σώσω τη Δημιουργία Μου από την πτώση με τα σημερινά Μου Έργα Πρόνοιας; .....>>


ΕΝΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΜΗΝΥΜΑ  ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΒΑΣΟΥΛΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ.

Δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο στα μηνύματα της Αληθινης εν Θεω Ζωής, όλα βρίσκονται μέσα στην Βίβλο.
Αυτή η ένσταση στην αυθεντικότητα των μηνυμάτων της Αληθινής εν Θεώ Ζωής έχει απαντηθεί πολλές φορές. Και διατυπώνεται έτσι: «Αν δεν υπάρχει κάτι καινούργιο στα μηνύματα της ΑΕΘΖ, και όλα όσα λέγονται μέσα σ’ αυτά βρίσκονται στη Βίβλο, τότε γιατί ο Θεός να μπει στον κόπο να δώσει αυτά τα μηνύματα; Μας έχει ήδη πει ότι χρειάζεται να μάθουμε μέσα στο Ευαγγέλιο. Αν θέλουμε να γνωρίσουμε αυτό που λέει ο Θεός, μπορούμε απλώς να ψάξουμε εκεί.»
Η απάντηση σε αυτή την ένσταση είναι ότι αν όλοι μας διαβάζαμε τη Βίβλο, τότε ίσως πράγματι να μην υπήρχε ανάγκη για τα μηνύματα της ΑΕΘΖ. Αλλά οι περισσότεροι από μας δεν διαβάζουν τη Βίβλο. Έτσι ο Θεός πρέπει να βρει κάποιον άλλο τρόπο να μας πλησιάσει και να μας καλέσει πίσω στο Δρόμο Του. Το κάνει αυτό μέσα από τους προφήτες Του και τους μυστικούς Του, οι οποίοι φωνάζουν σε κάθε γενεά για μετάνοια, για επιστροφή στον Θεό και για ανάγνωση του Λόγου του Θεού.
Η γενιά μας μπορεί να συγκριθεί με ένα παιδί που πήγε με τον πατέρα του για πικνίκ κοντά στην άκρη ενός γκρεμού. Ο πατέρας προειδοποιεί το παιδί να μην πλησιάσει την άκρη του γκρεμού. Και υπάρχουν πολλά προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν στο παιδί ότι είναι επικίνδυνο να πλησιάσει τον γκρεμό. Αλλά εκείνο αψηφώντας την προειδοποίηση του πατέρα του, και τα σημεία κινδύνου, συνεχίζει να παίζει πολύ κοντά στην άκρη του γκρεμού και διατρέχει κίνδυνο να πέσει από το βράχο. Είναι δυνατόν ένας πατέρας που αγαπάει το παιδί του και το βλέπει αυτό να πει, «Λοιπόν, του δόθηκαν όλες οι προειδοποιήσεις που χρειαζόταν, αν πέσει στο γκρεμό, είναι δικό του πρόβλημα.»; Φυσικά και όχι – θα φώναζε στο παιδί ξανά και ξανά, λέγοντάς του να μην κάνει ανοησίες και να φύγει από το γκρεμό. Και αυτό ακριβώς κάνει ο Θεός στα μηνύματα της Αληθινής εν Θεώ Ζωής.
Θεέ μου, διάβασα κάπου, ότι ο λόγος που η εκκλησία μπορεί να είναι αρνητική στις προσωπικές αποκαλύψεις είναι επειδή όλα όσα χρειαζόμαστε να γνωρίζουμε βρίσκονται ήδη στη Βίβλο, έτσι δεν δέχονται κάποια νέα αποκάλυψη – εννοώ όχι νέα σαν θέμα, αλλά καινούργια σχετικά με την Βίβλο. Η απομάκρυνση απ’ αυτή την πρακτική, τους φέρνει απλώς φόβο, μήπως αυτή η νέα προσωπική αποκάλυψη τους οδηγήσει σε λάθος δρόμο.
Βασούλα, βλέποντας τη Δημιουργία Μου έτοιμη να πέσει στην παγίδα του εχθρού Μου θα παραμείνω αδρανής και παρατηρητής της πτώσης, χωρίς να θέλω να σπεύσω σε βοήθειά της; 
Θυμάσαι όταν θεράπευσα έναν υδρωπικό, την ημέρα του Σαββάτου; 
Τι είχα ρωτήσει τους Φαρισαίους
Κύριε, πρέπει να συμβουλευτώ την Αγία Γραφή.
Φέρε τότε το Λόγο Μου;
Έφερα την Αγία Γραφή και σημείωσα (Λουκ. 14,2).
Ναι, κόρη Μου, ρώτησα: Είναι ή όχι αντίθετο στο Νόμο να θεραπεύεται ένας άνθρωπος την ημέρα του Σαββάτου; 
Δεν απάντησαν. 
Είπα: ποιος από σας εδώ, αν πέσει ο γιος του ή το βόδι του σ’ ένα πηγάδι το Σάββατο, δεν θα το ανασύρει χωρίς δισταγμό; (Λουκ. 14, 1-6) 
Και μέχρι σήμερα δεν μπόρεσαν να δώσουν απάντηση. 
1 Σήμερα ρωτώ αυτούς που αρνούνται αυτήν την αποκάλυψη: Είναι αντίθετο στο Νόμο Μου, στην εποχή σας, να σώσω τη Δημιουργία Μου από την πτώση με τα σημερινά Μου Έργα Πρόνοιας; 
Βασούλα, είμαι ο Ιησούς και Ιησούς σημαίνει Σωτήρας.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΒΙΝΤΕΟ..ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝ ΘΕΩ ΖΩΗ ( Νο 2 ) Επιστρέψτε σε Μένα τον Πατέρα σας...



Απόσπασμα απο το μήνυμα που έδωσε ο Ιησούς Χριστός στις 20 Φεβρουαρίου 1989.
<<.........Αν και τα περισσότερα παιδιά Μου έχουν γυρίσει την πλάτη τους σε Μένα, αν και Μ' έχουν εγκαταλείψει, Εγώ με μια παντοτινή αγάπη, χωρίς ποτέ να αποκάμνω, θα τα κυνηγώ. Δε θα πάψω ποτέ να καλώ επανειλημμένα το καθένα. "Γυρίστε σε Μένα με όλη σας την καρδιά. Νηστεύετε και μετανοείτε. Ανοίξτε Μου τις καρδιές σας κι Εγώ θα σας γιατρέψω". Επιστρέψτε σε Μένα τον Πατέρα σας και θα φερθώ σ' εκείνους που μετανοούν και επιστρέφουν σε Μένα με την ίδια τρυφερότητα που φέρεται ένας πατέρας στα παιδιά του, γιατί είμαι άκρως Στοργικός προς τους αδύναμους και άκρως Συμπονετικός προς τους άθλιους. Είμαι γεμάτος Έλεος και πλούσιος σε Καλοσύνη. ........>>
































Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΕΕΙ:<<...........Σας αγαπώ όλους με μιαν αγάπη ατέλειωτη και εξαιτίας αυτής της Άπειρης Αγάπης κατεβαίνω σε διάφορα μέρη αυτής της γης για να σας προειδοποιήσω. Eπιστρέψτε σε Μένα, γυρίστε. 
Είμαι το Καταφύγιό σας. 
Αναγνωρίστε τα Σημεία. 
Αναγνωρίστε τα Σημεία του Τέλους των Καιρών! Μην κλείνετε τ' αυτιά σας, μην κλείνετε τα μάτια σας. 
Αναγνωρίστε τους Καιρούς. 
Θυμηθείτε ότι Εγώ, ο Κύριος, είμαι το Καταφύγιό σας. 
Αγαπημένες ψυχές, μείνετε σταθερές. Ευλογώ τον καθένα από σας. 
Ευλογώ τους αγαπημένους σας ........>>



Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΒΙΝΤΕΟ..ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝ ΘΕΩ ΖΩΗ; (No.1)



Η "Αληθινή Εν Θεώ Ζωή" είναι ο τίτλος των προφητικών μυνημάτων του Θεού που δέχεται η Βασσούλα από το 1985 έως και σήμερα. Δεν είναι μια νέα αποκάλυψη, αλλά η υπενθύμιση του λόγου Του, με την γλώσσα της εποχής μας. Ο Θεός απευθύνεται ανοιχτά στον κάθε ένα μας με έναν προσωπικό λόγο, και καλεί όλους μας σε συμφιλίωση, ειρήνη, και μια οικεία σχέση μαζί Του.

Το 1985 ο Θεός ξεκίνησε ένα μεγάλο έργο για τους καιρούς μας. 

 Το Έργο, αυτό   ο Ίδιος το  ονόμασε "Αληθινή Εν Θεώ Ζωή".

Είναι  ένα κάλεσμα επιστροφής σε Εκείνον και την Εκκλησία Του.

 Σ' αυτά τα μηνύματα, δεν δίνεται μια καινούρια γνώση ή διδασκαλία από αυτήν που ο ίδιος ο Κύριος έδωσε ενσαρκωμένος στην γή και κύρηξαν οι απόστολοι. Πρόκειται για  μηνύματα υπενθύμισης των βασικών αρχών του ευαγγελίου, αποκαλυπτικά και προφητικά μηνύματα για τους καιρούς μας, και για το μέλλον της Εκκλησίας Του.

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Σας είχα προειδοποιήσει να μην κρίνετε κάποιον μόνο από τα λόγια Του και να μην πιστεύετε όποιον ισχυρίζεται ότι έχει λόγια που είναι δικά Μου, ακόμη κι αν πραγματοποιεί σημεία και τέρατα, όπως το να αναστήσει κάποιον από τους νεκρούς. Να στρέφετε, αντίθετα, την προσοχή σας σε όσους δεν προκαλούν συζητήσεις που έρχονται σε αντίφαση με τα μυστήρια της πίστεως, γιατί η χάρη του Αγίου Πνεύματος που δόθηκε στους εκλεκτούς Μου θα πλημμυρίσει με χαρά εκείνους που θα τους ακούσουν. Τα λόγια τους θα ανυψώσουν την ψυχή τους και θα την φέρουν κοντά στους αγγέλους και τους αγίους Μου. Τα λόγια τους, που στην πραγματικότητα είναι δικά Μου λόγια, θα σας μετατρέψουν σε Ναούς. Τα λόγια Μου δεν έχουν μόνο αυθεντία και δύναμη αλλά συγχρόνως καίνε, φλογίζοντας την ψυχή σας και φωτίζοντας το πνεύμα σας. Πάνω απ' όλα, οι θεϊκές αλήθειες που θα σας αποκαλύπτονται μέσω των επιλεγμένων Μου ψυχών, θα εκφράζονται με βάση τις Γραφές και την Παράδοση, τίποτε περισσότερο.

ΕΝΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΜΗΝΥΜΑ  ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΒΑΣΟΥΛΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ.

7 Αυγούστου, 2002

1 Δεν σε εξόρισα μόνο από τη γη της Αιγύπτου όπου για πρώτη φορά είδες το φως, αλλά και απ' όλη τη γη. Σε εξόρισα για να ριζώσεις μόνο σε Μένα. Στις ουράνιες αυλές Μου σε δίδαξα με την αγία Σοφία και όχι σαν αυτούς που στηρίζουν τη διδασκαλία τους σε χωρία των Γραφών και της Παράδοσης και ψελλίζουν τα θεία Μου λόγια μόνο με τα χείλη...
Σου φανέρωσα, με τρόπο που δεν περιγράφεται με λόγια, το απύθμενο Έλεός Μου και την πληθωρική Μου Αγάπη, τα οποία παραλείπουν στις συνάξεις Μου να τα διδάξουν και να τα εκφράσουν όπως θέλω. Προς χάριν του Αγίου Μου Ονόματος, συγκράτησα το Χέρι Μου για να μην πέσει πάνω σε τούτη την κακή γενεά. Προς χάριν της δόξας Μου, συγκρατώ τον θυμό Μου...
Α, Βασούλα, εκχέω, όπως δεν ξανάγινε ποτέ στην ιστορία, τη δύναμη του Αγίου Μου Πνεύματος. Σας δίνω τη γνώση με τρόπο που να γίνει αντιληπτή κι από τους αγράμματους. Το έλεος όπως και η οργή είναι του Κυρίου, λέει η Γραφή και, κατά την κρίση Μου, αφήνω ελεύθερο το Έλεός Μου.
Το Άγιο Πνεύμα Μου μίλησε σε όλους σας επανειλημμένα με λόγια πιο γλυκά από το μέλι, κι από το μέλι που στάζει από την κερήθρα. Αρωμάτισα το σύμπαν, μυρώνοντας όλη τη δημιουργία Μου. Επέτρεψα σε όσους ήθελαν να Με γνωρίσουν, να Με πλησιάσουν και να εισπνεύσουν από το στόμα Μου τις αναγκαίες χάρες για να παραμείνει γαλήνια η ψυχή τους και η καρδιά τους μπολιασμένη σε Μένα και το Νόμο Μου...
Ποιος άλλος θα μπορούσε να δώσει στην ψυχή τόση γαλήνη και ελευθερία από το Άγιο Πνεύμα Μου; Ποιος άλλος θα μπορούσε να εξυψώσει την ψυχή σας στο Θείο από τη δική Μου καλοσύνη και την άφατη συγκατάβαση της Αγάπης Μου;
Σας δίδαξα όλους και σας υπενθύμισα αυτό που πάντοτε έλεγα: ότι δεν είμαι μόνο ο υπέρτατος Κυρίαρχος της ψυχής σας αλλά και ο Φίλος σας συγχρόνως, που σας επιτρέπει να μπαινοβγαίνετε στις αυλές Μου, να εκφράζεστε και να Μου δίνετε τη γνώμη σας, ακόμη και να βασιλεύετε μαζί Μου. Με τη χάρη σε ανύψωσα, για να γίνεις ένα κατά χάριν τέκνο όπως ο Λόγος είναι Υιός εκ γενετής...
Άραγε μπορείς, εσύ που Με διαβάζεις, να πεις: "Έμαθα πώς να κατέχω τον Κύριο, Αυτόν που έγινε πατέρας μου και με έκανε να Τον γνωρίσω, χωρίς ποτέ να χάσει την υπερβατικότητά Του; Αυτός που περικλείει όλα τα δημιουργήματα και με το λαμπρό Του Φως τα γεμίζει όλα χωρίς να περιορίζεται από τα όριά τους, με κατέχει κι Αυτός και όλα τα κυβερνάει μέσα μου ώστε να είναι σύμφωνα με το θείο Του Θέλημα;" Όλα, ναι, όλα όσα πηγάζουν από Εμένα, περιστρέφονται γύρω από την θεϊκή Αγάπη.
Όπως είπα προηγουμένως, για να μπορεί κανείς να προφέρει τα λόγια αυτά, πρέπει να λάβει ανεκτίμητη χάρη. Αν είσαι ανίκανος να προφέρεις τα λόγια αυτά, άφησέ τα όλα πίσω σου και έλα τώρα σε Μένα και μετανόησε! Ύστερα, άφησε το Άγιο Πνεύμα να κατέβει επάνω σου και να σε πλημμυρίσει με το Φως Του, μετατρέποντας την ψυχή σου σε Ναό...
Α και τότε, πόσα θα σε εφοδιάσει, με χαρά! Θα στερεώσει μέσα σου το Θεμέλιο που σου δίδαξα: την αληθινή θεολογία που είναι η ενατένιση Εμού, του Θεού σου. Η ψυχή σου, γοητευμένη από την ενατένιση αυτή, θα πετάξει στα ύψη για να ατενίσει Εμένα το Θεό σου, σε βάθος. Και τότε, αρχίζει η Βασιλεία Μου μέσα σου. Το Άγιο Πνεύμα Μου, καθώς θα φυσάει πάνω σου τη μεταμορφωτική Του πνοή, θα αποκαλύπτει στο πνεύμα σου, βήμα προς βήμα, τις θεϊκές αλήθειες με τη βοήθεια της ίδιας της Σοφίας. Θα σου αποκαλύπτει όλα αυτά που οι φιλόσοφοι και οι σοφοί σας τα αποκαλούν μέχρι σήμερα μωρία και ανοησία. Με το Φως του Αγίου Πνεύματος, θα καταλάβεις και θα διακρίνεις το μεγαλείο της Αγάπης Μου, τον Θεϊκό εμπλουτισμό που μπορώ να εφοδιάσω την ψυχή σου και όλα όσα μπορείς να ωφεληθείς απ' αυτόν. Εγώ θα σε καθαγιάσω ενώ Εμείς θα κατοικήσουμε σε σένα κι εσύ σ' Εμάς. Όπως λέει η Γραφή: "Μείνατε εν εμοί, και εγώ εν υμίν". Θα αποτελέσεις μέρος της αληθινής Αμπέλου2.
Ναι! Θα δώσω στην ψυχή σου τη χάρη του εαυτού Μου. Ερωτευμένος Εγώ, ο Θεός σου, είμαι μαζί σου. Ερωτευμένος σε σημείο, παρά την αδυναμία σου, να μπορώ να παραμείνω μέσα σου. Όσο περισσότερο εσύ θα στοχάζεσαι την Τριαδική Μου Αγιότητα, τόσο περισσότερο θα Με καταλαβαίνεις. Όσο περισσότερο θα Με γνωρίζεις, τόσο περισσότερο θα καθρεφτίζω την Εικόνα Μου μέσα σου.
Και τότε, από τον Ουρανό, από τους Αγγέλους Μου και τους Άρχοντες των ανωτέρων ταγμάτων, θα ακουστεί μια δυνατή, μελωδική φωνή. Όλοι μαζί, με μια φωνή, θα ψάλλουν στον Ύμνο3 δοξολογίες: "Το θεϊκό μυστήριο φανερώνεται ακόμη μια φορά με τη φανέρωση του άφθαρτου τρισάγιου Φωτός Του και την αποτύπωση της Εικόνας Του στην αγαπημένη ψυχή που Εκείνος διάλεξε για να της δώσει τη χάρη του εαυτού Του. Ω, τι ευεργεσίες προσμένουν τούτη την ψυχή! Ύμνος και δόξα στον Κύριό μας και τον Θεό μας!"
Αμήν... Βλέπετε τι μας προσφέρει ο Θεός;
Ακούστε λοιπόν με προσοχή τις διδαχές Του
και μη τις αγνοείτε...
Οι φτωχότεροι θα χαρούν με τα λόγια Μου και οι ταπεινότεροι θα υψωθούν. Η σωτηρία σας βρίσκεται στη μεταστροφή και στη γαλήνη. Επιστρέψτε κοντά Μου, ανυπομονώ να σας δείξω την ευσπλαχνία Μου...
(Αργότερα, μιλάει ο Ιησούς:)
Βασούλα, η Γραφή λέει: "ο καρπός της δικαιοσύνης σπέρνεται ειρηνικά από όσους επιζητούν την ειρήνη"4.
Σε δίδαξα με αυθεντία και μεγαλοσύνη για να σε ανυψώσω και να μπορείς να εκφράσεις τα λόγια Μου όπως Εγώ επιθυμώ. Τα λόγια Μου φέρνουν ειρήνη και αγάπη και ελπίδα στην ανθρώπινη καρδιά. Μέσω της μετάνοιας οδηγώ στη συμφιλίωση.
Όποιος φέρνει την καταστροφή στην καρδιά του άλλου δεν προέρχεται από Εμένα. Με αυτό εννοώ ότι όποιος δηλώνει ότι έχει προφητείες που μιλούν μόνο για συμφορές και καταστροφές, δεν προέρχεται από Εμένα. Όποιος όμως μιλάει για τις προειδοποιήσεις Μου, για ειρήνη και μετάνοια - και τα λόγια του επαληθεύονται - πρέπει να αναγνωρίζεται ως αληθινός απεσταλμένος Μου. Ναι, πράγματι, όποιος μεταδίδει ενθάρρυνση, παρηγορία και βελτιώνει την κοινότητα, μάθετε ότι είναι αληθινά σταλμένος από Εμένα.
Σας είχα προειδοποιήσει να μην κρίνετε κάποιον μόνο από τα λόγια Του και να μην πιστεύετε όποιον ισχυρίζεται ότι έχει λόγια που είναι δικά Μου, ακόμη κι αν πραγματοποιεί σημεία και τέρατα, όπως το να αναστήσει κάποιον από τους νεκρούς. Να στρέφετε, αντίθετα, την προσοχή σας σε όσους δεν προκαλούν συζητήσεις που έρχονται σε αντίφαση με τα μυστήρια της πίστεως, γιατί η χάρη του Αγίου Πνεύματος που δόθηκε στους εκλεκτούς Μου θα πλημμυρίσει με χαρά εκείνους που θα τους ακούσουν. Τα λόγια τους θα ανυψώσουν την ψυχή τους και θα την φέρουν κοντά στους αγγέλους και τους αγίους Μου. Τα λόγια τους, που στην πραγματικότητα είναι δικά Μου λόγια, θα σας μετατρέψουν σε Ναούς. Τα λόγια Μου δεν έχουν μόνο αυθεντία και δύναμη αλλά συγχρόνως καίνε, φλογίζοντας την ψυχή σας και φωτίζοντας το πνεύμα σας. 
Πάνω απ' όλα, οι θεϊκές αλήθειες που θα σας αποκαλύπτονται μέσω των επιλεγμένων Μου ψυχών, θα εκφράζονται με βάση τις Γραφές και την Παράδοση, τίποτε περισσότερο. Πώς θα ξέρετε αν Εγώ μιλώ; Θα το ξέρετε από την ορθή Γνώση που αποκτάτε. Κι εσύ, που ήσουν τελείως νεκρός και κειτόσουν σε κατάσταση σήψης στην κοιλάδα του θανάτου, με το ξύπνημά σου θα αντιληφθείς ποιος σε ανέστησε με τη χάρη. Ο κόσμος όπου ζεις τώρα, παιδί Μου, είναι κακός, για να μην πω τίποτε άλλο, η αμαρτία αυξάνεται μέρα με τη μέρα, δεν θα πρέπει λοιπόν να ανησυχώ;
Όταν στις μέρες σας Εγώ μιλώ και οι ποιμένες δεν δίνουν προσοχή και δεν πιστεύουν στη δική Μου παρέμβαση, είναι όπως λένε οι Γραφές: "Του λαού μου οι φύλακες είναι όλοι τους τυφλοί, τίποτε δεν καταλαβαίνουν... καθένας τους το δρόμο του τραβάει, καθένας τους ζητάει το συμφέρον του..." Η Εκκλησία Μου πάντα θα αυξάνεται με τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, ποτέ δεν θα μειώνεται. Πάντα θα ανακαινίζεται παρ' όλα τα φαρμακερά βέλη που θα Την στοχεύουν. Αυτά τα ίδια φαρμακερά βέλη χρησιμοποιούνται και για να στοχεύουν εκείνους που σας στέλνω Εγώ.
Ο κόσμος όλος σαπίζει μες στην κακία του και την αποστασία του, παραβαίνοντας όχι μόνο το Νόμο Μου αλλά και καθετί άγιο. Γιατί λοιπόν ξαφνιάζεστε όταν αυξάνεται η χάρη του Αγίου Πνεύματος; Αλοίμονο! Τι είδους καταδίκη περιμένει εκείνους που οι πονηρές καρδιές τους βασάνισαν τις επιλεγμένες Μου ψυχές! Δεν θα κληρονομήσουν τη Βασιλεία Μου, εκτός εάν ακούσω από τα χείλη τους λόγο μεταμέλειας...
Βασούλα, μαζί Μου θα εργάζεσαι σιωπηλά5, για να φωτιστούν οι σκοτεινές κοιλάδες. Ό,τι θα σου δίνει το Άγιο Πνεύμα να το γράφεις, προορίζεται για τη μόρφωση αυτής της γενεάς και των άλλων, και όποιος σε πολεμήσει στην αποστολή που σου έδωσα, θα πολεμήσει το έργο του Πνεύματός Μου. Ανάγγειλε όλα αυτά που λέω και κάνουν όποιον ακούει τα Λόγια Μου καινούργιο άνθρωπο και μη δίνεις προσοχή6 σε όσους λένε: "Αν είσαι σταλμένη από τον Θεό κι αν αυτά τα λόγια, όπως λες, προέρχονται από τον Θεό, δείξε την ταπεινοφροσύνη σου κρύβοντας τον εαυτό σου και όλα αυτά τα λόγια. Πάψε να επιδεικνύεις τον εαυτό σου και τα λόγια αυτά σε όλο τον κόσμο".

Στους ανθρώπους αυτούς, να απαντάς με τα ακόλουθα: "Δεν θα γίνω σαν τον κακό δούλο που έκρυψε το τάλαντό του και ύστερα καταδικάστηκε επειδή δεν έκανε τίποτα. Αντίθετα, θα πολλαπλασιάσω το τάλαντό μου και θα δοξάσω Εκείνον που μου το εμπιστεύθηκε. Όχι μόνο θα μεταδώσω στη γενεά αυτή το εκπληκτικό αυτό θαύμα7 , αλλά και οι άγγελοι θα μεταφέρουν τα θεία λόγια και θα συνεχίσουν να τα σκορπίζουν σα βροχή από σπόρους που πέφτουν από τον ουρανό για όλες τις μέλλουσες γενεές, για να ανακαινιστεί η πλάση του Θεού και να ομορφύνει η Εκκλησία, για να γλυκάνουν τα στόματα των παιδιών Του και να ανοίξουν να Τον δοξολογήσουν, για να ανοίξουν τα μάτια τους και να μπορούν να εξετάσουν τις καρδιές τους. Είμαι ολόκληρη σφραγισμένη με το θείο Όνομα του Κυρίου και δεν φοβάμαι. Είμαι το ηχηρό Του βιβλίο που αναγγέλλει τις ίδιες αλήθειες που μας μετέδωσε ο Κύριός μας. Τίποτε, λοιπόν, δεν είναι καινούργιο, δεν έχω τίποτε καινούργιο που να είναι δικό μου, αδελφοί, αλλά ό,τι μου δίνεται πηγάζει από τη θεϊκή Γνώση κι από το στόμα του Τριαδικού Θεού ". Αυτά πρέπει να τους πεις εξ Ονόματός Μου.
Στοχάσου Με βαθιά, αγαπημένη Μου, και αναπαύσου στην Καρδιά Μου...

1 Μιλάει ο Πατέρας.
2 Ο Ιησούς Χριστός.
3 Το Θεό.
4 Ιακ. 3:18.
5 Εννοεί, με την γραπτή αυτή μορφή που δεν ακούγεται εξωτερικά...
6 Με άλλα λόγια "μην ταράζεσαι".
7 Τα μηνύματα της ΑΕΘΖ.