Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Η συγκάλυψη της Φωνής Μου είναι θανάσιμο αμάρτημα. Το να Με εξετάζουν σχολαστικά ξανά και ξανά και να Με αναλύουν είναι αμάρτημα που Μου προκαλεί αποστροφή.


ΕΝΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΜΗΝΥΜΑ  ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ 
ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΒΑΣΟΥΛΑ, 
ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ.

28 Σεπτεμβρίου 2000


Από το Ναό Σου, Κύριέ μου,
άκουσε τη φωνή μου και κάνε με
να ακούσω τη δική Σου Φωνή.
Να ανοίξει τούτη η γενεά την ακοή της
για να ακούσει τα λόγια Σου που είναι γλυκύτερα
κι από μέλι, κι από κερήθρας στάλαγμα.
Ο Δαβίδ είπε: "Οι δούλοι Σου νουθετούνται
από τα Λόγια Σου..." (Ψαλμ. 19:11)
Και αυτό έγινε, γιατί κοιτάξτε! Τι είδατε όλοι σας; Τι ακούσατε; Κάποιον εκλεκτό να βαδίζει ανάμεσα στους εκλεκτούς; Κάποιον σοφό ή υψηλόβαθμο μέλος θεολογικού ινστιτούτου; Μήπως είδατε κάποιον ντυμένο βασιλική πορφύρα, με πλούτο, που να κατέχει κοσμική γνώση; Όχι; Τότε εσείς που ήρθατε να ακούσετε τι ακούσατε; Κάποια αυθεντία δοσμένη από ανθρώπους; Α όχι, επειδή αυτοί που κάθονται και σας κυβερνούν δεν έχουν λάβει το χρίσμα της προφητείας. Τι ακούσατε λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια; Μια καρδιά; Ναι! Αυτό ήρθαte να δείτε και να ακούσετε...
Μια καρδιά νουθετημένη από τα λόγια Μου, που αψηφά τις πονηρές δυνάμεις και την κυριαρχία του Κακού και που αντίθετα εξυψώνει το Όνομά Μου με ύμνους και δοξολογίες, που παρηγορεί τους αποθαρρυμένους και τους καταπονημένους, που τρέφει τους πεινασμένους με τα λόγια Μου. Ήρθατε να ακούσετε μια καρδιά επιεική που διαπλάστηκε από Μένα και από τα λόγια Μου. Ναι, οι δούλοι Μου νουθετούνται από τα λόγια Μου και ως αυτή τη μέρα, κάθομαι στο Θρόνο Μου και κυβερνώ αυτή την πόλη και προσκαλώ όλους τους περαστικούς:
"Ποιος αποφάσισε να πειθαρχήσει τη ζωή του μαζί Μου; Ποιος αποφάσισε να διορθωθεί και να έρθει να κατοικήσει σε Μένα; Αλίμονο στις άτολμες καρδιές, αλίμονο στη νωθρή καρδιά, αλίμονο στην περήφανη και ανυπάκουη καρδιά, το βάρος της αμαρτίας τους θα τις παρασύρει στην κόλαση! Έρχομαι και πάλι σήμερα κοντά σου, γενεά, για να σε νουθετήσω με τα σωτήρια λόγια Μου και να σε χρίσω, για να πράττεις το καλό. Μη μένεις σα μαραμένο δένδρο, έλα σε Μένα και θα σε κάνω να ανθίσεις και ο καρπός σου θα είναι καλός. Έλα σε Μένα κι όταν θα αγγίξω τα χείλη σου, τα χείλη σου θα στάξουν καλοσύνη και θα λυτρωθείς από το θάνατο."
Ο Γιαχβέ οδηγεί τα βήματά μας,
πώς αλλιώς μπορείς μόνος σου να δεις πού πας;
Ο Θρόνος του Γιαχβέ δεν μπορεί παρά να στηρίζεται
πάνω στην Καλοσύνη, λένε οι Γραφές.
Και έτσι είναι... Γι' αυτό μη λέτε " Με ποια εξουσία ήρθε1 για να μας μιλήσει;" Εγώ είμαι η Εξουσία της και η Εξουσία αυτή ήρθε να πει σε αυτούς που χλευάζουν2, " θα σας διώξω από τις θέσεις σας και θα υψώσω τους ταπεινούς για να τους στείλω να κηρύξουν σε έναν αποχριστιανοποιημένο λαό. Πήρα βαθιά ανάσα και αναστέναξα καθώς περνούσα δίπλα από αυτούς τους χλευαστές. Το πνεύμα τους το έχουν ολότελα πνίξει οι τσουκνίδες. Καθώς ατένιζα τον Αμπελώνα3 που τους4άφησε ο Υιός Μου, ο Ιησούς Χριστός, πήρα άλλη μια βαθιά ανάσα. "Πού είναι το συμπόσιο με τα εκλεκτά κρασιά; Με τροφή πλούσια και χυμώδη, με εκλεκτά φιλτραρισμένα κρασιά; Αυτός είναι ο τόπος που είχε χίλια αμπέλια;"
Αχ, γενεά, πόσο σε λυπάμαι! "Θα σε προλάβει η φτώχεια και η στέρηση, σαν το ζητιάνο."5 "Φάτε το μέλι6 αφού είναι καλό. Το μέλι που στάζει από την κερήθρα έχει γλυκειά γεύση και θα σας σώσει!" λέω Εγώ. Αλλά κανείς δεν ακούει πραγματικά, μόνο ένα υπόλοιπο είναι πρόθυμο να ακούσει.
Ένας Οίκος οικοδομήθηκε από τη Σοφία και εξαγοράστηκε με πολύτιμο Αίμα. Ξαφνικά, η εκδίκηση του Σατανά ξεσηκώθηκε για να Τον καταστρέψει. "Ποιον να στείλω να κάνει τούτο το καταστροφικό έργο; Μα θα στείλω το θηρίο και τους οπαδούς του για να γκρεμίσουν και να διαιρέσουν, να βεβηλώσουν και να καταργήσουν αυτό που είναι Πανάγιο..."
Όταν ήρθαν τα δεινά, έσπευσα σε βοήθειά σας αλλά κανένας από τους αξιωματούχους της Εκκλησίας δεν άκουσε στ' αλήθεια. " Δεν είναι παρά μια προσωπική αποκάλυψη, δεν χρειάζεται να της δώσετε προσοχή" θα είπαν.
Η συγκάλυψη της Φωνής Μου είναι θανάσιμο αμάρτημα. Το να Με εξετάζουν σχολαστικά ξανά και ξανά και να Με αναλύουν είναι αμάρτημα που Μου προκαλεί αποστροφή. Η δυσπιστία σας θα πει άραγε μια μέρα: "Μα να, δεν ξέραμε. Δεν ξέραμε ότι προσβάλαμε το Έλεός Σου." Πραγματικά προσβάλατε το Έλεός Μου. Όχι μόνο προσβάλατε το Έλεός Μου αλλά και επιτρέψατε στις πονηρές δυνάμεις να κερδίσουν έδαφος και να λεηλατήσουν τον Οίκο τον οποίο ο Υιός Μου εξαγόρασε με το πολύτιμο Αίμα Του, εξαιτίας της δυσπιστίας σας. Και πόσο, μα πόσο επιδέξια παρακάμπτετε το λόγια Μου για να δικαιολογήσετε τη δυσπιστία σας!
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι έχετε καταλάβει τη Θέση Μου; Αντιλαμβάνεστε ότι γίνεστε εχθροί ολόκληρου του ανθρώπινου γένους; Αφού με το να παρεμποδίζετε και να υποτιμάτε την αξία των λόγων Μου μέσω των προφητών Μου, τους παρεμβάλλετε εμπόδια στην εξαγγελία του θελήματός Μου στο λαό Μου και στη συγκέντρωση και ένωση του Οίκου του Υιού Μου;
Δεν ακούσατε: "όπου δεν υπάρχει όραμα, ο λαός δεν χειραγωγείται. Μακάριοι όσοι τηρούν τον Κανόνα"7
Προσεύχομαι για εκείνον που Σου φώναξε:
"έφτασα στο σημείο να απελπιστώ
γιατί κοπίασα τόσο πολύ πάνω στη γη..."
Κι Εγώ του λέω: " Δεν κοπίασες μάταια. Δεν Με ευχαριστεί καθόλου τούτη η διαίρεση που είναι βαρύ αντίθετα η ενότητα δεν είναι απρόσιτη για σένα...". Πολλά λόγια διαστρεβλωμένα θα βγουν από πολλές καρδιές, Εγώ όμως εν τω μεταξύ δεν σας καλώ; Αν αποθαρρυνθείς, στρέψου σε Μένα...
"Οι δούλοι Μου νουθετούνται από τα Λόγια Μου", είπε το πνεύμα Μου στον Δαβίδ. Και θα τους αναγνωρίσεις από την ομιλία τους και απ' αυτά που προφέρουν. Τούτη η γενεά φθίνει σιγά-σιγά. Δεν θα επέμβω λοιπόν σε τέτοια αποστασία; Ο εξολοθρευτής ρημάζει τους Αμπελώνες Μας, λεηλατώντας τις Γραφές κι εσύ το ξέρεις. Δεν θα επέμβω; Κοιτάξτε! Οι Άβελ Μου θρηνούν μέσα στην έρημο. Οι απεσταλμένοι Μου της ειρήνης κλαίνε πικρά για τη σκληροκαρδία σας όπως και ο Υιός Μου έκλαψε πικρά για τη σκληροκαρδία της Ιερουσαλήμ που καταδίωξε όλους τους προφήτες...
Ως πότε, Κύριε;
Ως την ώρα που θα μάθουν να φωνάζουν:
"Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου!"8
Όσο για σένα, Βασούλα, σου το λέω: βρίσκω ευχαρίστηση σε σένα όταν τηρείς και δεν λησμονείς τα λόγια Μου που σε νουθέτησαν, εσένα και άλλους μέσα από σένα. Κράτα τα μάτια σου ανοιχτά για να ατενίζεις τους ανεκτίμητους θησαυρούς Μου και τα θαυμαστά Μου Λόγια. Έχω πει, Βασούλα Μου, ότι η ενατένιση του ένδοξου Φωτός Μου υπερβαίνει κάθε θεολογία. Γιατί, υπάρχει στον κόσμο κάτι πιο σημαντικό από το να εισχωρήσετε στο μυστήριο του Θεού σας και να χαίρεστε την παρουσία Του; Υπάρχει στον κόσμο κάτι πιο σημαντικό από το να βλέπετε Εμένα, τη Θεότητα; Σας μιλάει Εκείνος που είναι ντυμένος Μεγαλοπρέπεια και Δύναμη. Υπερέχω και βασιλεύω στα ένδοξα ύψη, προς τα εκεί λοιπόν θα πρέπει να είναι συνεχώς τα μάτια σας υψωμένα και θα σωθείτε.
Αυτά θα πρέπει να συνεχίζεις να διδάσκεις σε τούτη τη γενεά. Πήγαινε να εξιστορήσεις τα έργα Μου, για να Μου ανοίξει τούτη η γενεά την καρδιά της κι Εγώ με τη σειρά Μου, να της ανοίξω τις πύλες της αρετής.
Φώναξε στους ποιμένες που φυλάνε την Εκκλησία και ρώτησέ τους: " Έχει κανείς εκεί πέρα γευθεί τη γλυκύτητα και την καλοσύνη του Κυρίου Μας; Υπάρχει κανείς εκεί μέσα που να υπερτερεί σε θεία Γνώση;"
Αν πείτε "ναι" στην πρώτη ερώτηση και "όχι" στη δεύτερή Μου ερώτηση, τότε γιατί Με διώκετε; Εγώ ικέτευσα κι εσείς καταδικάσατε. Σας επισκέφθηκα καταυγάζοντάς σας με την καλοσύνη Μου, αλλά υπεροψία και εχθρότητα ήταν οι προσφορές σας σε Μένα. Χτύπησα την πόρτα σας, αλλά δεν Μου ανοίξατε και βεβαιωθήκατε ότι και τα παράθυρά σας ήταν αμπαρωμένα. Δεν κάνατε κανένα τόπο για τον Κύριό σας.
Θα πρέπει τώρα να επαινέσω τα κηρύγματά σας και τον χείμαρρο των λόγων που Μου προσφέρετε στις συνάξεις Μου; Αφού όλα αυτά τα λόγια είναι απολύτως κενά, ποιον σκοπό υπηρετείτε; Ταπεινωθείτε προτού ασθενήσετε. Τα Λόγια Μου ας γίνουν ο παιδαγωγός σας, ο σύμβουλός σας και η χαρά σας, και θα έχετε ζωή.



1 Προφανώς ο Θεός εννοεί εμένα...
2 Ο Θεός μου έδωσε να καταλάβω ότι εννοεί τους ποιμένες που φέρονται όπως ο "Κάιν" και δεν ποιμαίνουν τα πρόβατα που τους έχουν εμπιστευθεί. Είναι εκείνοι που μοιάζουν με λύκους ντυμένους με προβιές. Μερικοί απ' αυτούς κατέχουν υψηλές θέσεις και διώκουν τους "Άβελ", τους καλούς και πιστούς ποιμένες καθώς και όλα τα καλά θεία έργα.
3 Συμβολικό όνομα για την Εκκλησία.
4 Στους φύλακες, δηλαδή στους ιερείς.
5 Παρ. 24:34.
6 Συμβολίζει τον Θείο Λόγο.
7 ?a?. 29:18 " Παρ. 29:18 "Όραμα" είναι πιθανότατα το προφητικό χάρισμα. Ο "Κανόνας" μπορεί να είναι η διδαχή του προφήτη ή ο Νόμος...
8 Ματθ. 23: 39

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Όποιος ακούει Εμένα και όχι τη φωνή του, θα εισδύσει στη Σοφία Μου και τα λόγια Μου θα αστράψουν στην ψυχή του σαν καθρέπτης απέναντι στον ήλιο. Εκείνος ο οποίος, αφού διαβάσει τα λόγια Μου, θα ελαττωθεί και θα Με τιμήσει με γενναιοδωρία και αγάπη, θα πέσουν τα λέπια που καλύπτουν τα μάτια του και θα Με δει μέσα στην απρόσιτη δόξα Μου. Ναι, επειδή τα μάτια του θα δουν με πλήρη διαύγεια αυτό που ήταν αόρατο γι' αυτόν και απρόσιτο και φυλαγόταν μόνο για τον άγιο λαό.


ΕΝΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΜΗΝΥΜΑ  ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ 
ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΒΑΣΟΥΛΑ, 
ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ.

5 Αυγούστου 2000

Εγώ, ο Ιησούς Χριστός, σε ευλογώ.
Κύριε, Εσύ που με έβγαλες
από τη λάσπη του βούρκου,
δείχνοντάς μου συμπόνια
και έσκυψες κοντά μου
από το Βασιλικό Σου Θρόνο,
έβαλες στο στόμα μου ένα νέο τραγούδι.
Θα διακηρύξω και θα ψάλλω το Λόγο Σου
σε όλες τις φυλές και τα έθνη.


Θέλεις να γλυκάνω το Γεύμα Μου; Το Γεύμα που σου πρόσφερα όλα αυτά τα χρόνια; Θέλεις να σου παραχωρήσω, αγαπημένη Μου, περισσότερη από τη γλυκύτητά Μου για να δυναμώσω την αγάπη σου, να σε ανακουφίσω και να σε θεραπεύσω; Η θεραπεία αυτή καθ' εαυτή πηγάζει από τη Σοφία...
Αχ ναι!
Κύριε, σπλαχνίσου τούτη την αχάριστη γενεά.
Κάνε να Σε αναγνωρίσουν στη ζωή τους.
Κάνε όσοι άκουσαν και διάβασαν το μήνυμά Σου
να απελευθερωθούν από το πνεύμα του λήθαργου,
επειδή διαβάζουν χωρίς να καταλαβαίνουν.
Φάνηκες πολυεύσπλαχνος και υπομονετικός μαζί τους.
Κάνε να αναγνωρίσουν στο πρόσωπό Σου
τη Θεότητα που τους δένει μέσα στην αγάπη Της.
Είναι άραγε υπερβολικό
να ζητήσουμε από τον Πανάγιο Θεό
που αρωματίζει τα σύμπαντα με την αγάπη Του,
να στείλει νέα θαυμαστά σημάδια
που περικλείουν τη γλυκύτητά Του;
Ξύπνησέ τους με νέα θαυμαστά έργα
που είναι γλυκά σαν μέλι.
Κάνε η διχαλωτή γλώσσα που
δεν παύει να με καταδιώκει - να καταδιώκει Εσένα
μέσα από μένα - να θεραπευθεί.
Σπλαχνίσου εκείνους που Σε επικαλούνται μέρα νύχτα
κι όμως ζούνε χωρίς αγάπη...
Με το θεϊκό Μου Μήνυμα χόρτασα εσένα καθώς και άλλους, παραθέτοντας ένα από τα μεγαλύτερα και εκλεκτότερα Γεύματα. Ένα θαυμαστό θαύμα ετοίμασα για τους άσχημους καιρούς σας και το παραχώρησα σε όλους σας για να έρθετε να το γευθείτε. Όποιος γεύεται το Γεύμα Μου, γεύεται Εμένα, το Θεό σας και τον Δημιουργό σας, για να μπορείτε να Με κατανοήσετε.
Αχ, Κύριέ Μου! Τα Λόγια Σου είναι μυστικά και
κρυμμένα και πολλοί που Σε διαβάζουν στις Γραφές
και στα μηνύματα αυτά, δεν καταφέρνουν να
εισδύσουν στη γνώση του Θεού.
Μας φωτίζουν την ψυχή και το νου
και μας δίνουν ένα εσωτερικό φως,
ωστόσο ξέρω ότι υπάρχουν αυτοί που διαβάζουν
χωρίς να εισδύουν στη σοφία των λόγων Σου
που τους φαίνονται σαν σφραγισμένα.
Κι όμως, τα λόγια Σου είναι Αληθινή Περισυλλογή,
Σοφία και Αλήθεια...
Όποιος ακούει Εμένα και όχι τη φωνή του, θα εισδύσει στη Σοφία Μου και τα λόγια Μου θα αστράψουν στην ψυχή του σαν καθρέπτης απέναντι στον ήλιο. Εκείνος ο οποίος, αφού διαβάσει τα λόγια Μου, θα ελαττωθεί και θα Με τιμήσει με γενναιοδωρία και αγάπη, θα πέσουν τα λέπια που καλύπτουν τα μάτια του και θα Με δει μέσα στην απρόσιτη δόξα Μου. Ναι, επειδή τα μάτια του θα δουν με πλήρη διαύγεια αυτό που ήταν αόρατο γι' αυτόν και απρόσιτο και φυλαγόταν μόνο για τον άγιο λαό.
Ίσως η γλώσσα Μου να ακούγεται ακατανόητη για σένα, γενεά, αλλά δεν έχω πει ότι την ημέρα που θα πέσουν τα λέπια που καλύπτουν τα μάτια σας, θα μάθετε εκείνη την ημέρα ότι Εγώ είμαι ενωμένος με τον Πατέρα κι εσείς μαζί Μου κι Εγώ μαζί σας; Δεν έχω πει ότι όποιος φυλάει τις εντολές Μου και τις τηρεί, εκείνος Με αγαπά; Και όποιος Με αγαπά θα τον αγαπήσει ο Πατέρας Μου κι Εγώ θα τον αγαπήσω και θα του δείξω τον εαυτό Μου. Ναι! Και θα Με δείτε μέσα στη δόξα Μου.
Η πλούσια χάρη Μου σκορπίζεται απλόχερα σε όλους σας και με τη χάρη Μου γίνεστε γιοι και κόρες, κληρονόμοι του Πατέρα Μου, όπως είμαι Εγώ. Γίνεστε μαζί Μου, όπως λέει η Γραφή,1 "βασιλικό ιερατείο, άγιο έθνος, ώστε να διακηρύξετε τα μεγαλεία του Θεού που σας οδήγησε από το σκοτάδι στο φως Του."
Εγώ, ο Νυμφίος του σύμπαντος, σε όλο το Μεγαλείο Μου, θα έρθω κοντά σ' αυτόν που θα έχει πλήρως ελαττωθεί και το Πνεύμα Μου της Αγάπης θα τον περιβάλει για να τον προσελκύσει στους κόλπους της Υπεραγίας Τριάδος. Και τότε, μια τέτοια ψυχή που έχει δεχθεί τόσο έντονο φως, θα εισδύσει σε όλα τα κρυμμένα μυστήρια και τα ουράνια πλούτη και θα αρχίσει, αν και θα βρίσκεται ακόμη στη γη, να ζει σα να ζούσε στον ουρανό, επειδή θα έχει πρόσβαση στη θεϊκή Μακαριότητα. Με άλλα λόγια, η ψυχή αυτή θα έχει μια πρόγευση με τι θα μοιάζει η θεϊκή Μακαριότητα και θα φτάσει στο πλήρωμα αυτής της θεωρίας τη στιγμή της εισόδου της στον ουρανό...
Έχετε ακούσει τα λόγια2 "ο κάθε άνθρωπος είναι σαν το χορτάρι και η δόξα του όλη φευγαλέα σαν το αγριολούλουδο. Το χορτάρι ξεραίνεται, μαραίνεται ο ανθός, μα ο λόγος του Κυρίου μας μένει αιώνια." Και γι' αυτό η ζωή σας πηγάζει από τον Λόγο Μου που σας αναζωογονεί. Η σάρκα είναι σάρκα και η σάρκα είναι ευάλωτη, ο Λόγος Μου όμως είναι αιώνιος και είναι η Ζωή.
Για να διατηρήσω ζωντανή την ψυχή σας, δεν θα πάψω να σας προσφέρω τον εαυτό Μου όλο και περισσότερο, να σας φανερώνομαι με δύναμη και χάρη, ενώ συγχρόνως θα σας εκφράζω την Καρδιά Μου και θα σας δείχνω πράγματα που μάτι δεν είδε και αυτί δεν άκουσε, πράγματα που ξεπερνούν τον ανθρώπινο νου, επειδή αυτό που γίνεται αντιληπτό από τους ανθρώπους δεν είναι η γνώση που αποκτά κανείς με την Αγία Σοφία Μου και που απορρέει από τη Θεότητά Μου.
Τώρα που γεύθηκες, Βασούλα Μου, την καλοσύνη του Κυρίου σου, τι έχεις να πεις;
Η καλοσύνη Σου, Κύριέ Μου, με αθώωσε.
Χωρίς καν να το αξίζω, με αθώωσες.
Το έκανα για να έχεις πίστη και ελπίδα σε Μένα, το Θεό σου. Και τι άλλο έκανα για σένα;
Μου ζήτησες να σου προσφέρω τη θέλησή μου και τότε...
Και τότε σε πλημμύρισα με την Αγάπη Μου, για να πάρω από σένα αγάπη. Αυτός είναι ο λόγος που μιλώ και επαναλαμβάνομαι σε όλους σας.
Μπορείτε να κατέχετε μέσα σας, αγαπημένοι Μου, ολόκληρη τη Θεότητα, η οποία θα σας διδάξει τα ιερά μυστήρια, την ανυπέρβλητη και Αγία Γνώση που απορρέει από τη Σοφία και όπως ένα δένδρο, η Γνώση θα είναι το δένδρο που θα μεγαλώσει μέσα σας, με ρίζα του τη Σοφία. Και από το δένδρο αυτό θα βλαστήσουν οι αρετές.
Λες, κόρη Μου, ότι πολλοί διαβάζουν τα λόγια Μου αλλά δεν εισχωρούν στο νόημά τους επειδή τα βρίσκουν μυστικά και σφραγισμένα. Τώρα σας εξήγησα τι πρέπει να κάνετε για να κατανοήσετε τα λόγια Μου. Και με το δικό σας σβήσιμο, Εγώ θα γίνω το Παν για την ψυχή σας, η ζωή σας, το καλό σας, η έμπνευσή σας, η καλή σας διάθεση, η ελπίδα σας, η αγάπη σας, η πίστη σας, η χαρά σας και ο Νυμφίος σας πάνω στον οποίο μπορείτε να στηριχθείτε, η ανάστασή σας.
Ο αγαπημένος Μου τότε θα συγκαταλεχθεί ανάμεσα στους άλλους συνεργάτες Μου που θα βασιλεύσουν μαζί Μου. Και τότε, θα μπορείτε να πείτε: "ζω μια αληθινή εν Θεώ ζωή, επειδή συμμετέχω πλήρως στη ζωή της Υπεραγίας Τριάδος." Ναι, στ' αλήθεια! Και μολονότι γεμίζω τα σύμπαντα χωρίς να περιορίζομαι από τα όριά τους, μπορώ παρ' όλα αυτά να κατοικήσω μέσα σε μια ψυχή περιορισμένη και να γίνω αντιληπτός από τους ανθρώπους χωρίς να χάσω την υπερβατικότητά Μου.
Δες τον εαυτό σου, Βασούλα, και πες Μου: ποιο είναι το σημάδι ότι κάποιος μεταμορφώθηκε;
Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά σημάδια.
Σωστά λες ότι υπάρχουν πολλά σημάδια, αλλά ποιο είναι το ανώτερο όλων;
Απ' ό,τι λέει ο απ. Παύλος,
πρέπει να είναι η θεία αγάπη μέσα στην ύπαρξη,
που ενσταλάζεται με μια συνεχή εισροή της
δικής Σου Αγάπης στην ύπαρξη αυτή
κι έτσι μεταμορφώνει την ψυχή αυτή
και την κάνει να προοδεύει σε πνευματικό βάθος,
οδηγώντας την στην αύξηση της αγάπης της
και στη θέωση, στο να γίνει κατά χάριν Θεός.
Η Αγάπη Σου θεοποιεί και η Αγάπη μεταμορφώνει
την τόσο αμαρτωλή μας εικόνα στη θεϊκή Σου Εικόνα...
Ναι! Οι Γραφές λένε " κάρφωσε το βλέμμα σου πάνω στον Γιαχβέ και το πρόσωπό σου θα γίνει φωτεινό," που θέλει να πει "θα μεταμορφωθείς σύμφωνα με την εικόνα του Γιαχβέ". Όταν κάποιος έχει δώσει τον εαυτό του3 στο Θεό, το σημάδι αυτό της μεταμόρφωσης γίνεται ορατό. Έπειτα ακολουθούν και άλλα σημάδια. Το σημάδι της χαράς, της ειρήνης, της αυξανόμενης αγάπης και με τον τρόπο αυτό, μέσω της αγάπης, η ψυχή μπορεί να φτάσει στη Γνώση του Τριαδικού Θεού. Η ψυχή, μετά τη μεταμόρφωσή της, θα μοιάζει με λυχνάρι που φωτίζει από μέσα κι απ' έξω με θεϊκή αγάπη και με τη Γνώση του να γνωρίζει και να κατανοεί το Θεό.
Ευτυχισμένη και απελευθερωμένη από τον κόσμο και το σκοτάδι του, η ψυχή αυτή θα πετάξει σε Μένα και θα παραμείνει στους Κόλπους Μου.4 Φλογισμένη από Αγάπη, συνεπαρμένη από τη Γλυκύτητά Μου, η ψυχή αυτή θα επιζητήσει διακαώς να εισχωρήσει ακόμη πιο βαθιά στην Αγία Τριάδα. Κι Εγώ, ο πιο ευαίσθητος Νυμφίος, θα συνεχίσω να προσελκύω την ψυχή αυτή πιο κοντά στις αγαπητικές φλόγες της Καρδιάς Μου και να την βυθίζω μέσα Μας, για να αναπαυθεί σ' Εμάς και να μπορεί να κυβερνήσει μαζί Μας.
Πώς λοιπόν είναι δυνατόν μια ψυχή να αρνηθεί αυτά που της προσφέρω; Είπα κάποτε ότι κατά την ημέρα της Κρίσεως θα κριθούν όλοι ανάλογα με το μέτρο της αγάπης που είχαν πάνω στη γη. Τι έχεις να πεις;
Θα έλεγα: "Πόσο μεγάλη, Κύριε, η αγαθότητά Σου,
που τη φυλάς για εκείνους που Σε σέβονται!
Όλοι μπορούν να δουν πως τη χαρίζεις
σε εκείνους που σε Σένα ελπίζουν..." Ψαλμ. 31:19
Κι Εγώ θα πω σε όσους είναι ακόμη προσκολλημένοι στον κόσμο, ότι αν αποφασίσετε για Μένα, ειλικρινά, και σκοπεύετε να συμφιλιωθείτε μαζί Μου, όταν θα Με επικαλείστε και θα έρχεστε να προσευχηθείτε σε Μένα, Εγώ θα σας ακούω. Όταν ψάχνετε για Μένα, θα Με βρείτε. Θα σας αφήσω πράγματι να Με βρείτε και θα συνδιαλεχθώ μαζί σας κι εσείς μαζί Μου, επειδή σας αγάπησα με μια Αγάπη αιώνια και γι' αυτό πάντα διατηρώ την πιστή Αγάπη Μου για σας.
Ελάτε λοιπόν και σκίστε το πέπλο που σας χωρίζει από Μένα. Ελάτε και ατενίστε τον Πανάγιο Θεό που θα σας δωρίσει την αιώνια ζωή.

1 Α΄ Πέτρου. 2: 9
2 Ησ. 40: 6-8
3 Τη θέλησή του.
4 Έκφραση που δείχνει την οικειότητα. 


Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝ ΘΕΩ ΖΩΗ.? Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να είμαστε πρόθυμοι να συναντήσουμε τον Θεό και να Τον γνωρίσουμε όπως είναι στην πραγματικότητα. WHAT DOES TRUE LIFE IN GOD; True Life in God is to be eager to meet God and to get to know Him, the way He really is; it is to open ourselves and have a special and intimate relationship with Him.

ΕΝΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΜΗΝΥΜΑ  ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ 

ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΒΑΣΟΥΛΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ.

Η Τριαδική Πνευματικότητα της Αληθινής εν Θεώ Ζωής

Της Βασούλας Ρύντεν

Ο Ιησούς είπε:
Χωρίς Εμένα, θα ζείτε όπως ο κόσμος, μαζί Μου, θα ζείτε όπως στον Ουρανό. Χωρίς Εμένα τα χαρακτηριστικά σας θα μοιάζουν με κείνα του κόσμου, αλλά μαζί Μου, τα χαρακτηριστικά σας θα είναι τα δικά Μου. Μείνετε ενωμένοι μαζί Μου, ριζωμένοι σε Μένα, έχετέ Με στην πρώτη θέση και παραχωρήστε Μου τον χρόνο σας." (20.5.94).

Τι είναι η Τριαδική Πνευματικότητα της Αληθινής εν Θεώ Ζωής;

  • Πρώτο και κύριο, Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να είμαστε πρόθυμοι να συναντήσουμε τον Θεό και να Τον γνωρίσουμε όπως είναι στην πραγματικότητα. Σημαίνει να ανοιχτούμε και να αποκτήσουμε μια ιδιαίτερη και οικεία σχέση μαζί Του. Χωρίς αυτή την οικειότητα, δεν μπορούμε να Τον προσεγγίσουμε. Θα είναι πάντοτε απόμακρος, μακριά, κάπου "εκεί ψηλά," και με τόσο μεγάλη απόσταση δεν μπορούμε να Τον αγαπήσουμε. Αυτό που Εκείνος ζητάει σήμερα από μάς είναι ένας διάλογος μαζί Του, μια στενή εκ βαθέων συνομιλία, να Τον συμπεριλαμβάνουμε στην καθημερινή μας ζωή, να Τον έχουμε σαν τον καλύτερο φίλο μας, χωρίς ωστόσο να ξεχνούμε ποτέ ότι είναι Άγιος.
  • Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να μάθουμε να προσευχόμαστε αδιάλειπτα. Το να προσευχόμαστε αδιάλειπτα σημαίνει να ζούμε σε τέλεια ένωση με τον Θεό και εν Θεώ και έτσι να βιώνουμε καθημερινά το "εμείς" που μας δίδαξε ο Ιησούς. Σημαίνει να μάθουμε να έχουμε αυτή την ειλικρινή συνομιλία με τον Θεό.
    Η αδιάλειπτη προσευχή είναι η πρώτη εντολή, επειδή είναι καρπός της αγάπης μας για τον Θεό, η επιθυμία μας να είμαστε πάντα μαζί Του. Αυτή η αγάπη θα αναβλύσει από την καρδιά μας και θα γεμίσει την καρδιά του πλησίον μας αγαπώντας τον, και αυτή είναι η δεύτερη εντολή.
    Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε καθημερινά τη θέλησή μας στον Θεό και να εγκαταλειπόμαστε ολότελα σ' Αυτόν, ώστε να ζούμε έχοντας τα πόδια μας στη γη και την καρδιά και την ψυχή μας στον ουρανό. Ο Ιησούς δεν θέλει χλιαρότητα αλλά αντίθετα επιθυμεί μια καρδιά ειλικρινή.
    Αν δεν εγκαταλειφθούμε ολότελα στον Θεό, είναι σα να Του έχουμε δέσει τα χέρια. Το θέλημά Του δεν μπορεί να γίνει σε μας. Πρέπει να ριζώσουμε πλήρως σ' Αυτόν. Το να είμαστε ριζωμένοι στον Θεό σημαίνει να μοιάσουμε, σ' Αυτόν, να μιμηθούμε τον Ιησού. Σημαίνει να αγαπάμε τον Θεό και να αγαπάμε τον πλησίον μας. Δεν μπορούμε να μιλάμε για Ειρήνη και Ενότητα, χωρίς να είμαστε ριζωμένοι στον Θεό.
  • Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να εξαπλώσουμε τη Βασιλεία του Θεού και ο κόσμος να γνωρίσει τον Τριαδικό Θεό. Σημαίνει να φανερωθεί η πραγματική εικόνα του Θεού Πατέρα μας και τότε το πνεύμα μας θα φωνάξει "Αβά, Πατέρα Μου!"
  • Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να βάλουμε σε εφαρμογή τις πράξεις ευσπλαχνίας και αγάπης που ευχαριστούν τον Θεό. Ο Ιησούς λέει: "Κατά την ημέρα της κρίσεως, θα κριθείτε σύμφωνα με το μέτρο της αγάπης σας"
  • Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να γίνουμε μάρτυρες του Υψίστου, μάρτυρες της Θείας Αγάπης, ούτως ώστε να πούμε στον κόσμο ότι αν και ο κόσμος ξέχασε τον Θεό, ο Θεός με την πιστή Αγάπη και Ευσπλαχνία Του ποτέ δεν τον ξέχασε κι ότι ακόμη κι αν είμαστε οι πιο άθλιοι στον κόσμο, η Αγάπη Του για μας δεν έχει τέλος.
    Ο Αιώνιος Πατέρας, μας λέει: "Παιδί Μου δεν είσαι ορφανό. Ο Ων είναι ο Πατέρας σου. Δεν είσαι άστεγο, η Βασιλεία Μου, η Λαμπρότητά Μου και η Αλήθεια είναι το σπίτι σου. Δεν σου λείπει η τροφή γιατί Εγώ, με το ίδιο Μου το χέρι γεμίζω το στόμα σου από το στόμα Μου με το Λόγο Μου. Η χάρη Μου είναι επάνω σου και ό,τι κάνω αυτό τον καιρό γίνεται για τη σωτηρία της γενεάς σου"(26.2.95).
  • Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να επιτρέψουμε στο Άγιο Πνεύμα να μεταμορφώσει την ψυχή μας σε έναν παράδεισο, ώστε Εκείνος να γίνει το Φως των ματιών μας, ο σκοπός της ύπαρξής μας, το σκίρτημα της καρδιάς μας, το γέλιο και η χαρά μας και το βασιλικό στολίδι της ψυχής μας, ο δικός μας ύμνος στον Ύμνο και το δικό μας αμήν στον Αμήν. Θα πρέπει να απαρνηθούμε τον εαυτό μας και τα πάθη μας που Του γίνονται εμπόδιο στο να κάνει την ψυχή μας άφθαρτη, γεμάτη χάρες κι έναν παράδεισο όπου θα δοξάζεται ο Θεός.
  • Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να παραμένουμε πιστοί στη Μητέρα Εκκλησία και τις Παραδόσεις της. Σημαίνει να προσφέρουμε στον Θεό εγκάρδιες προσευχές, θυσίες, μετάνοια και νηστεία.
  • Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να γίνουμε παιδιά της Θεοτόκου, αφού η Αμωμη Καρδιά Της είναι αχώριστη από την Ιερή Καρδιά του Ιησού και πλήρως ενωμένη με τη δική Του.
  • Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να συχνάζουμε στα Άχραντα Μυστήρια και να βρισκόμαστε με τον Ιησού. Πρέπει να ζητούμε από το Άγιο Πνεύμα να μας χαρίσει πνεύμα ευσέβειας, ώστε να μάθουμε να λατρεύουμε τα Άχραντα Μυστήρια και να στεκόμαστε με δέος και φόβο μπροστά σε αυτό που είναι αληθινή Σάρκα και αληθινή Τροφή και σε αυτό που είναι αληθινό Αίμα και αληθινό Ποτό.
    Ο Ιησούς είπε: "Στηριχθείτε σε Μένα κι Εγώ θα σας οδηγήσω στην Αγία Μου Τράπεζα, όπου σας περιμένω μέρα και νύχτα και σας προσφέρω τον εαυτό Μου καθημερινά... Το μόνο που χρειάζομαι είναι αγάπη, αγάπη και λατρεία"(1.6.89).
  • Αληθινή εν Θεώ Ζωή να προσευχόμαστε για την ενότητα και την ενοποίηση της ημερομηνίας του Πάσχα, αφού αυτή είναι η μεγάλη επιθυμία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Εμείς μπορούμε να γίνουμε οι πρώτοι καρποί της ενότητας με το να συναθροιζόμαστε και να προσευχόμαστε μαζί, με μια καρδιά και μια φωνή. Ο Ιησούς είπε: "Χρειάζομαι ταπεινοφροσύνη και αγάπη και τη μεταστροφή των καρδιών σας, για να γίνουν αυτά τα θεμέλια για την ενότητα."
    Το μοτίβο της Αληθινής εν Θεώ Ζωής ας είναι:

Ανταποδίδετε την Κακία με την Αγάπη

  • Επειδή, όπως μας λέει ο Ιησούς: η αγάπη είναι η ρίζα του δένδρου των αρετών. Χωρίς τη ρίζα αυτή το δένδρο δεν έχει αρετές, δεν έχει καρπούς. "Η Καρδιά του Κυρίου είναι Αγάπη και η καρδιά του Νόμου βασίζεται στην Αγάπη."
    Η Γραφή λέει: "Μην κρίνετε." Η γλώσσα είναι το χειρότερο απ' όλα! Επειδή η γλώσσα που λαμβάνει τη Θεία Κοινωνία είναι η ίδια που κρίνει, κατακρίνει και βλασφημεί. Γι' αυτό ο Ιησούς λέει: "Επιθυμώ να νηστεύετε, αλλά και με τα χείλη!"