Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

"Κάνω τη Φωνή Μου να ακουστεί από τον Ουρανό. Φωνάζω δυνατά για να ακούσουν όλοι, καλοί και κακοί. Ναι, πράγματι, η Φωνή Μου έφτασε στα πέρατα του κόσμου. Οι καλοί και οι κακοί πρέπει το ίδιο να μετανοήσουν. Οι καλοί επειδή δεν κάνουν ακριβώς το θέλημά Μου και δεν προσεύχονται σωστά, πολλοί ανάμεσά τους Με πλησιάζουν μόνο με τα χείλη. Οι κακοί, επειδή διαπράττουν θανάσιμα αμαρτήματα από την σκληροκαρδία τους και την αδιαφορία τους απέναντι σε Μένα και το Νόμο Μου."


ΕΝΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΜΗΝΥΜΑ  ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ 
ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΒΑΣΟΥΛΑ, 
ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ.

31 Οκτωβρίου, 2000

Σε όλους αυτούς που αγαπούν την Καρδιά Σου, δίνε τους συνεχώς αφορμή να λένε:
«Η Καρδιά του Κυρίου θα θριαμβεύσει τελικά.
Η Καρδιά του Κυρίου μοιάζει με θεϊκή Λειτουργία,
φέρνει ειρήνη στο λαό του.
Η Καρδιά του Κυρίου είναι σταθερή,
βασιλεύει στα ύψη.
Ελάτε, ελάτε όλοι εσείς που αμφιβάλλετε
ακόμη για το σωστό και το δίκαιο,
ελάτε στον Κύριό μας
και θα ανθίσετε μες στην Καρδιά Του,
σκεφθείτε το καλά και μάθετε ότι
το καταφύγιό σας είναι η Καρδιά Του…»
Ειρήνη σε σένα, λουλούδι Μου.
Πες Μου, υπάρχει στη γη μεγαλύτερη χαρά ή δόξα από την κατανόηση της δικής Μου Καρδιάς; Τι ικανότητες έχει ο άνθρωπος αν δεν φωτίσω Εγώ το νου του με το θεϊκό Μου φως της κατανόησης; Ο Άγιος Θεός που σου μιλάει τώρα και κυριαρχεί σε όλα, χορταίνει τη δίψα σου με τη μελωδία της Φωνής Του για να μεταδώσεις τα θεϊκά Tου λόγια σε όλα τα έθνη. Τι είναι τα λόγια Μου; Τα λόγια Μου είναι μυστική περισυλλογή, για να φωτιστεί ο νους σας με το Άγιο Πνεύμα και να εισδύσει στη θαυμαστή γνώση του Θεού.
Σε λίγο, θα επισκεφθώ τη γη. Ο Παντοδύναμος, Αυτός που οι περισσότεροι τον έχετε ξεχάσει, σου λέει, γενεά: Εγώ θα πω τον τελευταίο λόγο πάνω στη γη. Πολλοί από σας ρωτούν: «Πώς θα έρθει;» Στην ερώτηση αυτή, απαντώ:
Ειρήνη σε σένα, λουλούδι Μου.
Πες Μου, υπάρχει στη γη μεγαλύτερη χαρά ή δόξα από την κατανόηση της δικής Μου Καρδιάς; Τι ικανότητες έχει ο άνθρωπος αν δεν φωτίσω Εγώ το νου του με το θεϊκό Μου φως της κατανόησης; Ο Άγιος Θεός που σου μιλάει τώρα και κυριαρχεί σε όλα, χορταίνει τη δίψα σου με τη μελωδία της Φωνής Του για να μεταδώσεις τα θεϊκά Tου λόγια σε όλα τα έθνη. Τι είναι τα λόγια Μου; Τα λόγια Μου είναι μυστική περισυλλογή, για να φωτιστεί ο νους σας με το Άγιο Πνεύμα και να εισδύσει στη θαυμαστή γνώση του Θεού.
Σε λίγο, θα επισκεφθώ τη γη. Ο Παντοδύναμος, Αυτός που οι περισσότεροι τον έχετε ξεχάσει, σου λέει, γενεά: Εγώ θα πω τον τελευταίο λόγο πάνω στη γη. Πολλοί από σας ρωτούν: «Πώς θα έρθει;» Στην ερώτηση αυτή, απαντώ:
«Δεν το ξέρετε ότι από παλιά, από τότε που ο άνθρωπος τοποθετήθηκε στη γη, ο θρίαμβος των ασεβών δεν διαρκεί πολύ; Ο θρίαμβος των ασεβών έχει σχεδόν τελειώσει τώρα γιατί θα τον καταπιεί ο δικός Μου Θρίαμβος. Όπως το ραβδί του Ααρών που το μετέτρεψα σε φίδι και κατάπιε τα φίδια του Φαραώ, με τον ίδιο τρόπο ο Θρίαμβός Μου θα πλήξει και θα καταπιεί τον θρίαμβο των ασεβών, ώστε με τον Θρίαμβο αυτόν θα εξυμνήσετε όλοι το Άγιο Όνομά Μου!
«Και τότε, θα βρεθώ ανάμεσα στους δικούς Μου… Κι εσείς θα πορεύεστε μαζί με Μένα, τον Θεό σας, θα βαδίζετε μαζί Μου. Θα βαδίζετε μαζί με Εκείνον που κάποτε Τον θεωρούσατε απρόσιτο… Θα μιλάτε 1 με Εκείνον που κάποτε είχατε βγάλει από το νου σας, θα συνδιαλέγεστε με τη Θεότητά Μου, αφού Εγώ, ο Θεός, θα είμαι παρών μέσα στην καρδιά σας και θα σας φανερώσω, σαν καλός σύμβουλος, το δρόμο της Ζωής. Θα δώσω στην ψυχή σας εγκράτεια, σύνεση και δικαιοσύνη, ανδρεία και ό,τι χρειάζεται η ψυχή για να στολιστεί, για να βαδίζει ανάμεσα στους αγγέλους Μου και μαζί Μου. Και τότε η Βασιλεία Μου θα αποκατασταθεί  στη γη.2
«Ναι, μπορείτε να δείτε τον Θεό και σε τούτη τη ζωή. Μπορείτε να Με ατενίσετε ενώ είστε ακόμη εδώ στη γη, ναι! Μπορείτε να εισδύσετε στα απόκρυφα μυστικά Εμού, του Θεού σας και Θεού όλων, και να Με κατέχετε όσο είστε ακόμη στη γη.
«Αυτή θα είναι η αρχή της νέας σας ζωής,3 αφού δεν θα Με γνωρίζετε μόνο εξ ακοής ή από λόγια και βιβλία αλλά πραγματικά και μέσω μιας μετάνοιας που θα σας δοθεί με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Η δική Μου ενατένιση είναι η ίδια η ζωή, αφού σας προσφέρει την αθανασία… Με τον τρόπο αυτό θα επισκεφθώ τη γη, παιδιά Μου.
«Αντιληφθήκατε τώρα το μυστήριό Μου;» IC.

1 Άκουσα συγχρόνως «συνδιαλέγεστε».2 Στο Πάτερ Ημών, «ελθέτω η βασιλεία Σου, γεννηθήτω το θέλημά Σου, ως εν ουρανώ και επί της γης», βρίσκεται η εξήγηση της φράσης που είπε ο Χριστός: «και τότε, θα αποκατασταθεί η Βασιλεία Μου επί της γης…»3 Άκουσα επίσης "πορεία"...

31 Δεκεμβρίου, 2000

Ο Χριστός είναι Βασιλιάς!
Ας πρασινίσουν τα λιβάδια κι ας πανηγυρίσουν,
όλα τα δέντρα του δάσους ας φωνάξουν από χαρά,
αφού ο θείος Λόγος μάς στέλνεται ακόμη μια φορά.
Ανοίγει το στόμα Του και τότε,
ένα άπλετο Φως ξεχύνεται πάνω μας
και μας τυλίγει ολότελα σα λάμψη.
Το Φως Του είναι τέτοιο
που καλύπτει όλη την αγία Του Μορφή,
σα να φορά ένα ασημένιο πέπλο πάνω Του.
Ένας λόγος1 τότε ειπώθηκε
με χάρη και μεγαλοπρέπεια βασιλική
αλλά και στεναγμό μελαγχολικό συνάμα.
Όλα τα πλάσματα, αν ήθελαν να ανοίξουν
τα πνευματικά τους αυτιά και να ακούσουν
το στεναγμό του Βασιλιά μας,
θα γονάτιζαν,εκτός κι αν θέλουν
να χαραμίσουν τη ζωή τους για τον πονηρό...
Ναοί του Θεού2, εξέτασα τα τείχη σας και δεν είμαι ευχαριστημένος, επειδή έχετε την τάση να παίρνετε τα λόγια Μου αψήφιστα...
Έστειλα τον τον άγγελό Μου να ελέγξει τους ναούς Μου και να τους περιεργαστεί. Τον έστειλα να επιθεωρήσει τα παλάτια Μου κι αυτό που είδε ήταν φοβερό... Τα τείχη σας έχασαν τη λάμψη τους κι από παλάτια ελεφάντινα, άξια κατοικία για τον Βασιλιά σας, έγιναν τώρα ερείπια, αφού έχετε πάψει να επικαλείστε το Άγιο Πνεύμα Μου που οι κρυστάλλινοι χείμαρροί Του σας ζωογονούν και αγιάζουν την κατοικία Μου.
Μέσα στα τείχη σας, η πρόθεσή Μου ήταν να σας γεμίσω με θησαυρούς3 και να θαυματουργήσω στο εσωτερικό τους, για να οικοδομήσω μέσα τους την πληρότητα Μου. Αγαθή Μου πρόθεση ήταν να σας δωρίσω ολόψυχα τον εαυτό Μου και να σας θεοποιήσω. Καταλαβαίνετε τις προθέσεις Μου; Εγώ ο Θεός, όχι μόνο της Εκκλησίας Μου αλλά και όλης της δημιουργίας Μου, επιθυμώ να σας δοθώ. Το ζωογόνο πέρασμά Μου μέσα σας δεν θα μείνει απαρατήρητο, μια Πηγή ζωής θα αναβλύσει σα συντριβάνι μέσα στα τόσο αξιολύπητα τείχη σας! Κι ενώ εσείς θα ζωογονείστε, θα αναφωνήσετε ψάλλοντας όλο χαρά:
"Ο πολυεύσπλαχνος και φιλάνθρωπος Θεός, που το Μεγαλείο Του δοξάζεται σε όλη Του τη δημιουργία, με πλημμύρισε με το αναστάσιμο φως! Ευλογημένο το Άγιο Όνομά Του! Ο Τριαδικός Θεός Μου έλαμψε μέσα μου. Ο Νυμφίος όλης της πλάσης Του με επισκέφθηκε σπλαχνικά για να με καλύψει με μυστικές γνώσεις που πηγάζουν απευθείας από το στόμα Του, πλημμυρίζοντας την ψυχή μου με το φως και τις διδαχές της Σοφίας. Ήρθε με ένδοξο μεγαλείο για να θυμίσει στο λαό Του τη δύναμη της σωτηρίας μέσω της συγχώρησης των αμαρτιών τους, κι αυτό χάρις στο άπειρο έλεος της Καρδιάς Του."

Ω, ναι! Όλοι οι δρόμοι Μου είναι χάρις και αλήθεια... Το στόμα Μου διαλαλεί την Αλήθεια. Τίποτε διαστρεβλωμένο στα λόγια Μου, τίποτε ψεύτικο, αντίθετα, είναι ντυμένα μεγαλοπρέπεια και δύναμη και αρχοντιά.
Ξυπνήστε, ναοί!4 Γιατί κοιμάστε; Έχετε μπροστά σας το Θεό σας, μεγαλοπρεπή και λαμπρό, που σας προσκαλεί! Κυριαρχώ πάνω στο κάθε τι και στέκομαι μπροστά σας για να σας προσφέρω τους αμέτρητους θησαυρούς Μου. Το όφελος θα είναι δικό σας.
Προσέξτε! Η Αυγή5 ήταν βέβαιο ότι θα 'ρχόταν αλλά Μου φαίνεται ότι δεν εκτιμήσατε την προσφορά Μου. Ούτε άκουσα δοξολογίες για τη σπλαχνική χειρονομία Μου. Δεν ωρίμασες, γενεά, και αν πιστεύεις ότι ωρίμασες, δεν ωρίμασες στις αυλές Μου, ωρίμασες σε άλλους χώρους. Μέσα στα χέρια Μου, πλούτη που δεν μπορούν να μετρηθούν και που τα δίνω ανεπιφύλακτα κι όμως, πολλοί από σας, αφού τα έλαβαν, τα μεταποίησαν, άλλοι τα αντάλλαξαν με μια ψεύτικη απομίμηση6 , ξεστρατίζοντας από την αλήθεια.
Στην αρχή του έξοχου Λόγου Μου7 , ο Πατέρας Μου, με μεγάλη δυσαρέσκεια κοίταξε τη γη που ήταν σε αναταραχή και είπε: "ιδιότροπη8 έγινες, γενεά..." Σήμερα, Εγώ λέω: "δεν ωρίμασες κοντά Μου, δεν πρόλαβες να αναπτυχθείς και τα κλαδιά σου έσπασαν. Ο καρπός σου είναι άχρηστος, άγουρος και ξινός, δεν χρησιμεύει σε τίποτα. Η απιστία παρέσυρε την αφροσύνη σου..." Η Αυγή9 ήταν μαζί σου αλλά εσύ αψήφησες καθετί άγιο. Η γοητεία του κακού επισκιάζει τα καλά πράγματα και η ανεμοζάλη του πόθου διαφθείρει την απλοϊκή καρδιά.
Το σκέφθηκες ποτέ, πονηρή γενεά, ότι η Χάρις και το Έλεος προσμένουν τους εκλεκτούς του Κυρίου; Το κατάλαβες ποτέ ότι Εγώ σε κάλεσα; Μήπως τα ευλογημένα Μου λόγια διάβηκαν σαν φευγαλέα φήμη; Μήπως η παρουσία Μου πέρασε σα σκιά;

Τα κλεμμένα νερά είναι φαίνεται γλυκά και το ψωμί που τρώγεται κρυφά, σου είναι πιο ευχάριστο στο στόμα, ανόητη γενεά! Να γιατί τα στόματά σας προσφέρονται ελεύθερα στο κακό.
Αφήνω τώρα την Καρδιά Μου να μιλήσει γι' άλλη μια φορά.10
Ω, γενεά! Είθε να συνειδητοποιούσατε τη χάρη των καιρών σας, τη χάρη του Ελέους Μου! Μια χάρη που ξεπερνά κάθε ανθρώπινη γνώση! Και παρότι γνωρίζω τις κακές προθέσεις σας και την περιφρόνηση που θα εισπράξω από πολλούς από σας τους οποίους αγαπώ, με απεριόριστη αγάπη πραγματοποιώ τις προθέσεις Μου, και σαν το ζητιάνο, στερημένο από αγάπη, εσείς11 Με καταδικάζετε και Με μεταχειρίζεστε σαν εγκληματία. Πρώτοι στη δολιότητα, επαναπαύεστε στους κοσμικούς σας θησαυρούς και όχι στον Θεϊκό Μου Θησαυρό που μπορεί να σας φέρει τη σωτηρία.
Ω Κύριε, έχει μείνει κανένας καλός, έστω κι ένας;
Κανένας δεν είναι καλός, παρά μόνο ο Θεός. Μόνο ο Θεός μπορεί να σας οδηγήσει στη θέωση, να σας βάλει στην οδό των αρετών και να σας θεοποιήσει, ώστε να γίνετε οστό από τα οστά Του, σάρκα από τη σάρκα Του και να λογαριασθείτε δικός Του σπόρος...
Το Πνεύμα Μου θλίβεται, επειδή δεν επιθυμώ να αποκλειστεί κανείς από την παντοτινή Μου Παρουσία.12 Από τη μεγάλη Μου ευσπλαχνία, είμαι πρόθυμος να σβήσω τα σφάλματά σας αν θελήσετε να ταπεινωθείτε, ναοί του Θεού, και να μετανοήσετε, αν και δεν θα συγχωρήσω τα λόγια13 του βλάσφημου. Μετανοήστε, ειδάλλως το Άγιο Πνεύμα Μου δεν παραμένει ποτέ σε ένα σώμα που είναι χρεωμένο με αμαρτίες. Μη θλίβετε το Άγιο Πνεύμα Μου κατηγορώντας αυτό που προέρχεται από τον Θεό, ονομάζοντας το καλό κακό. Τούτο θα αποβεί μοιραίο για την ψυχή σας.14
Το Πνεύμα Μου είναι συντετριμμένο με όλα αυτά που βλέπω από τον ουρανό. Όποιος αδικεί δεν μπορεί να κρυφτεί από τα μάτια Μου, ούτε όποιος κραυγάζει νύχτα-μέρα "εκδίκηση" κατά του αδελφού του, στην καρδιά της νύχτας... Ά, Βασούλα, τα λόγια Μου ας αντηχήσουν μέσα από σένα. Πες σε όλους, καλούς και κακούς:
"Κάνω τη Φωνή Μου να ακουστεί από τον Ουρανό. Φωνάζω δυνατά για να ακούσουν όλοι, καλοί και κακοί. Ναι, πράγματι, η Φωνή Μου έφτασε στα πέρατα του κόσμου. Οι καλοί και οι κακοί πρέπει το ίδιο να μετανοήσουν. Οι καλοί επειδή δεν κάνουν ακριβώς το θέλημά Μου και δεν προσεύχονται σωστά, πολλοί ανάμεσά τους Με πλησιάζουν μόνο με τα χείλη. Οι κακοί, επειδή διαπράττουν θανάσιμα αμαρτήματα από την σκληροκαρδία τους και την αδιαφορία τους απέναντι σε Μένα και το Νόμο Μου."
Αφού οι ναοί Μου βρίσκονται τώρα σε δυσμένεια, Εγώ, από την άπειρη ευσπλαχνία Μου, θα συνεχίσω να εκχέω σε τούτη εδώ την άθλια γενεά, το Πνεύμα Μου, για να την ζωοποιήσω. Και τότε, αυτός ο τόπος ο ξερός θα χαρεί και θα γίνει εύφορη γη, με τη σύζευξη της αγάπης και της ακεραιότητας, ο παλιός κόσμος θα εξαφανιστεί...
Αν και είχα προβλέψει ότι πολλοί από σας, μεθυσμένοι από κακία, θα απέρριπταν τα θαυμαστά Μου έργα, στο τέλος θα βγω θριαμβευτής σε τούτη εδώ την πονηρή γενεά.
Αν σε ρωτήσουν: "Μα ο Χριστός έχει θριαμβεύσει. Έχει νικήσει τον κόσμο, αφού το είπε ο ίδιος. Πώς λοιπόν θα θριαμβεύσει πάλι; Για ποιον θρίαμβο μιλάει;"
πες τους τούτο, κόρη Μου: Επειδή τα γνώριζα όλα πριν τη δημιουργία σας, και ότι πολλοί από σας θα έθεταν την ερώτηση αυτή, επαναλαμβάνω τα λόγια που είπα στον Πατέρα. Γράφε:
"Πατέρα, ας είναι ένα με Εμάς,
όπως Εσύ είσαι ενωμένος με Εμένα κι Εγώ με Εσένα,
κι έτσι ο κόσμος να πιστέψει ότι Με έστειλες Εσύ..."
(Ιω. 17,21)
"Τους έμαθα ποιος είσαι
και θα συνεχίσω να τους το μαθαίνω,
ώστε να είναι μέσα τους η αγάπη
με την οποία Με αγάπησες,
όπως κι Εγώ θα είμαι μέσα τους..."
(Ιω. 17:26)
Όταν θα ελκύσω όλους τους ανθρώπους κοντά Μου, στην Καρδιά Μου, θα ξαναδοξαστώ.
Εγώ είμαι ο νέος Αδάμ και είμαι το φως της Διδασκαλίας και της αγίας Σοφίας.
Όταν όλοι οι άνθρωποι, όλος ο κόσμος, θα αντιληφθούν και θα πιστέψουν ότι Με έστειλε ο Πατέρας, θα βγω και πάλι θριαμβευτής, επειδή θα πουν με μια φωνή:
"Αυτός είναι ο Χριστός, ο Ένας της Αγίας Τριάδος, καθάριο Φως, που ντύνει τις ψυχές και όλη Του την πλάση με το θείο Του Φως. Ω Κύριε και Θεέ, τα χέρια Σου έπλασαν τα πάντα με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα. Με χαρά και γάργαρο γέλιο έπλασες το κάθε τι και τα γέμισες όλα με χάρες, όμως ο διάβολος από ζήλεια μας στέρησε αυτές τις χάρες, ακόμη και τη ζωή. Μας στέρησε το φως Σου, ωσότου ήρθες Εσύ, Σωτήρα και Λυτρωτή, να μας ελευθερώσεις. Κύριε των κυρίων, βάλσαμο της ψυχής μας, τρισάγιο Φως, θεοποίησες στη γη το θεϊκό Σου σώμα με την Ανάστασή Σου, το έκανες πνευματικό και άφθαρτο. Υπέταξες όλα τα υλικά πράγματα της γης. Νίκησες τον Θάνατο. Δημιούργησες μια Αποκάλυψη15 για την αιωνιότητα. Φιλάνθρωπε Θεέ, είσαι ο ζωντανός Θεός και μας έδωσες τη Νύμφη Σου16 που στηρίζει την Αλήθεια και την διαφυλάττει. Ω τρισάγιο Φως, φανερώθηκες ως άνθρωπος για να μας δείξεις τον Πατέρα. Τον Πατέρα που είναι ενωμένος με Σένα κι Εσύ με Αυτόν."
Μη ρωτάς λοιπόν, γενεά, με τι θα μοιάζει ο θρίαμβος. Ο θρίαμβος θα έρθει όταν τελικά όλη η δημιουργία θα βιώσει μια μεταμορφωτική ένωση αγάπης μαζί Μου και θα γίνει ένα, φωνάζοντας με μια φωνή:
"Ο Ιησούς είναι ο Χριστός!
Ο Ιησούς είναι ο Κύριος!"
Είμαι Βασιλιάς, όπως είπες, κόρη Μου. Είμαι Βασιλιάς, όπως το Άγιο Πνεύμα σού το ψιθύρισε στο αυτί για να το διακηρύξεις...
Όσο είσαι ακόμη στην εξορία, θυσιάσου περισσότερο και μείνε ενωμένη με τον θείο σου Αδελφό. Υπόμενε σιωπηλά όλες τις δοκιμασίες που σου επιβάλλουν, δεν τις υπομένεις μόνη σου, Εγώ είμαι μαζί σου, περιστέρι Μου. Υπόμενέ τες για χάρη Μου. Με τις δοκιμασίες σου, καλύπτεις πολλούς αμαρτωλούς. Χαίρε! Σου έχω δώσει άφθονες χάρες για να είσαι μαζί Μου με τον τρόπο αυτό. Κατάλαβες; Ας είναι αυτό αρκετό για να αντικαταστήσει όλες τις λύπες και τους πόνους σου. Άφησε τώρα τον Βασιλιά σου να ευφρανθεί σε σένα.
Έλα. IC


1 Η λέξη που ειπώθηκε ήταν: Εγώ Είμαι (I Am). Ο Κύριος δεν με άφησε να την γράψω με το δικό μου τρόπο αλλά έπιασε ο ίδιος το χέρι μου.
2 Εδώ ο Κύριος απευθύνεται στο λαό Του, μιλά μεταφορικά.
3 Ήξερα ότι με τη λέξη αυτή εννοούσε τις "αρετές".
4 Εννοεί τις ψυχές
5 Η Αυγή εννοεί το Έλεος.
6 Ο Κύριος εξηγεί πως μερικοί, αφού μεταστράφηκαν με το μήνυμά Του, λόγω πνευματικής ανωριμότητας απομακρύνθηκαν και ακολούθησαν άλλα ψεύτικα μηνύματα θεωρώντας τα αληθινά...
7 Αυτά τα μηνύματα.
8 Ιδιότροπη σημαίνει: δύσκολα ευχαριστιέται, πρόθυμη να βρίσκει λάθη.
9 Το Έλεος.
10 Εδώ, ο Κύριός μας, μου θύμισε την ημέρα που μπήκε στην Ιερουσαλήμ κι έκλαψε γι' αυτήν λέγοντας: "Μακάρι να ήξερες κι εσύ, έστω κι αυτή την ημέρα, τι θα μπορούσε να σου χαρίσει την ειρήνη. Τώρα όμως αυτό μένει κρυφό από τα μάτια σου!" (Λουκ. 19:41-43)
11 Εκείνοι που καταδιώκουν το μήνυμά Του και το ειρωνεύονται...
12 Με το να βρίσκονται εκτός Παραδείσου, οι ψυχές που είναι ακόμη στον Άδη δεν βλέπουν το Θεό ωσότου ολοκληρωθεί ο εξαγνισμός τους. Όσες βρίσκονται στην Κόλαση, ποτέ δεν βλέπουν το Θεό και παρότι Τον μισούν, υποφέρουν και γι' αυτό...
13 Η Bλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος (Ματθ. 12, 22-23)
14 Όταν μια ψυχή δεν είναι ταπεινή, το αίτημα της προσευχής της δεν εισακούεται. Όσο ταπεινότερη είναι η ψυχή, τόσο ευκολότερα προσελκύει την προσοχή του Θεού για να την ακούσει.
15 Η Αγία Γραφή
16 Η Εκκλησία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου