Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΒΙΝΤΕΟ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΝ ΘΕΩ ΖΩΗ ;

ΤΙ  ΕΙΝΑΙ 
ΑΛΗΘΙΝΗ   ΕΝ  ΘΕΩ  ΖΩΗ; 









Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να είμαστε πρόθυμοι να συναντήσουμε τον Θεό και να Τον γνωρίσουμε όπως είναι στην πραγματικότητα. 
Σημαίνει να ανοιχτούμε και να αποκτήσουμε μια ιδιαίτερη και οικεία σχέση μαζί Του. 
Χωρίς αυτή την οικειότητα, δεν μπορούμε να Τον προσεγγίσουμε. 
Θα είναι πάντοτε απόμακρος, μακριά, κάπου "εκεί ψηλά," και με τόσο μεγάλη απόσταση δεν μπορούμε να Τον αγαπήσουμε. 
Αυτό που Εκείνος ζητάει σήμερα από μάς είναι ένας διάλογος μαζί Του, μια στενή εκ βαθέων συνομιλία, να Τον συμπεριλαμβάνουμε στην καθημερινή μας ζωή, να Τον έχουμε σαν τον καλύτερο φίλο μας, χωρίς ωστόσο να ξεχνούμε ποτέ ότι είναι Άγιος.


Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να μάθουμε να προσευχόμαστε αδιάλειπτα. 
Το να προσευχόμαστε αδιάλειπτα σημαίνει να ζούμε σε τέλεια ένωση με τον Θεό και εν Θεώ και έτσι να βιώνουμε καθημερινά το "εμείς" που μας δίδαξε ο Ιησούς. 
Σημαίνει να μάθουμε να έχουμε αυτή την ειλικρινή συνομιλία με τον Θεό.
Η αδιάλειπτη προσευχή είναι η πρώτη εντολή, επειδή είναι καρπός της αγάπης μας για τον Θεό, η επιθυμία μας να είμαστε πάντα μαζί Του. 

Αυτή η αγάπη θα αναβλύσει από την καρδιά μας και θα γεμίσει την καρδιά του πλησίον μας αγαπώντας τον, και αυτή είναι η δεύτερη εντολή.
Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε καθημερινά τη θέλησή μας στον Θεό και να εγκαταλειπόμαστε ολότελα σ' Αυτόν, ώστε να ζούμε έχοντας τα πόδια μας στη γη και την καρδιά και την ψυχή μας στον ουρανό. 

Ο Ιησούς δεν θέλει χλιαρότητα αλλά αντίθετα επιθυμεί μια καρδιά ειλικρινή. 
Αν δεν εγκαταλειφθούμε ολότελα στον Θεό, είναι σα να Του έχουμε δέσει τα χέρια. 

Το θέλημά Του δεν μπορεί να γίνει σε μας. 
Πρέπει να ριζώσουμε πλήρως σ' Αυτόν. 
Το να είμαστε ριζωμένοι στον Θεό σημαίνει να μοιάσουμε, σ' Αυτόν, να μιμηθούμε τον Ιησού. 
Σημαίνει να αγαπάμε τον Θεό και να αγαπάμε τον πλησίον μας. 
Δεν μπορούμε να μιλάμε για Ειρήνη και Ενότητα, χωρίς να είμαστε ριζωμένοι στον Θεό.


Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να εξαπλώσουμε τη Βασιλεία του Θεού και ο κόσμος να γνωρίσει τον Τριαδικό Θεό. 
Σημαίνει να φανερωθεί η πραγματική εικόνα του Θεού Πατέρα μας και τότε το πνεύμα μας θα φωνάξει "Αβά, Πατέρα Μου!


Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να βάλουμε σε εφαρμογή τις πράξεις ευσπλαχνίας και αγάπης που ευχαριστούν τον Θεό. 



Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να γίνουμε μάρτυρες του Υψίστου, μάρτυρες της Θείας Αγάπης, ούτως ώστε να πούμε στον κόσμο ότι αν και ο κόσμος ξέχασε τον Θεό, ο Θεός με την πιστή Αγάπη και Ευσπλαχνία Του ποτέ δεν τον ξέχασε κι ότι ακόμη κι αν είμαστε οι πιο άθλιοι στον κόσμο, η Αγάπη Του για μας δεν έχει τέλος.



Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να επιτρέψουμε στο Άγιο Πνεύμα να μεταμορφώσει την ψυχή μας σε έναν παράδεισο, ώστε Εκείνος να γίνει το Φως των ματιών μας, ο σκοπός της ύπαρξής μας, το σκίρτημα της καρδιάς μας, το γέλιο και η χαρά μας και το βασιλικό στολίδι της ψυχής μας, ο δικός μας ύμνος στον Ύμνο και το δικό μας αμήν στον Αμήν. 
Θα πρέπει να απαρνηθούμε τον εαυτό μας και τα πάθη μας που Του γίνονται εμπόδιο στο να κάνει την ψυχή μας άφθαρτη, γεμάτη χάρες κι έναν παράδεισο όπου θα δοξάζεται ο Θεός.



Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να παραμένουμε πιστοί στη Μητέρα Εκκλησία και τις Παραδόσεις της. 
Σημαίνει να προσφέρουμε στον Θεό εγκάρδιες προσευχές, θυσίες, μετάνοια και νηστεία.



Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να γίνουμε παιδιά της Θεοτόκου, αφού η Αμωμη Καρδιά Της είναι αχώριστη από την Ιερή Καρδιά του Ιησού και πλήρως ενωμένη με τη δική Του.



Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να συχνάζουμε στα Άχραντα Μυστήρια και να βρισκόμαστε με τον Ιησού. 
Πρέπει να ζητούμε από το Άγιο Πνεύμα να μας χαρίσει πνεύμα ευσέβειας, ώστε να μάθουμε να λατρεύουμε τα Άχραντα Μυστήρια και να στεκόμαστε με δέος και φόβο μπροστά σε αυτό που είναι αληθινή Σάρκα και αληθινή Τροφή και σε αυτό που είναι αληθινό Αίμα και αληθινό Ποτό.



Αληθινή εν Θεώ Ζωή σημαίνει να προσευχόμαστε για την ενότητα και την ενοποίηση της ημερομηνίας του Πάσχα, αφού αυτή είναι η μεγάλη επιθυμία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 
Εμείς μπορούμε να γίνουμε οι πρώτοι καρποί της ενότητας με το να συναθροιζόμαστε και να προσευχόμαστε μαζί, με μια καρδιά και μια φωνή. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου