Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Έρχομαι και πάλι σήμερα κοντά σου, γενεά, για να σε νουθετήσω με τα σωτήρια λόγια Μου και να σε χρίσω, για να πράττεις το καλό. Μη μένεις σα μαραμένο δένδρο, έλα σε Μένα και θα σε κάνω να ανθίσεις και ο καρπός σου θα είναι καλός. Έλα σε Μένα κι όταν θα αγγίξω τα χείλη σου, τα χείλη σου θα στάξουν καλοσύνη και θα λυτρωθείς από το θάνατο.


ΕΝΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΜΗΝΥΜΑ  ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΒΑΣΟΥΛΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ.

28 Σεπτεμβρίου 2000

Από το Ναό Σου, Κύριέ μου,
άκουσε τη φωνή μου και κάνε με
να ακούσω τη δική Σου Φωνή.
Να ανοίξει τούτη η γενεά την ακοή της
για να ακούσει τα λόγια Σου που είναι γλυκύτερα
κι από μέλι, κι από κερήθρας στάλαγμα.
Ο Δαβίδ είπε: "Οι δούλοι Σου νουθετούνται
από τα Λόγια Σου..." (Ψαλμ. 19:11)
Και αυτό έγινε, γιατί κοιτάξτε! Τι είδατε όλοι σας; Τι ακούσατε; Κάποιον εκλεκτό να βαδίζει ανάμεσα στους εκλεκτούς; Κάποιον σοφό ή υψηλόβαθμο μέλος θεολογικού ινστιτούτου; Μήπως είδατε κάποιον ντυμένο βασιλική πορφύρα, με πλούτο, που να κατέχει κοσμική γνώση; Όχι; Τότε εσείς που ήρθατε να ακούσετε τι ακούσατε; Κάποια αυθεντία δοσμένη από ανθρώπους; Α όχι, επειδή αυτοί που κάθονται και σας κυβερνούν δεν έχουν λάβει το χρίσμα της προφητείας. Τι ακούσατε λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια; Μια καρδιά; Ναι! Αυτό ήρθαte να δείτε και να ακούσετε...
Μια καρδιά νουθετημένη από τα λόγια Μου, που αψηφά τις πονηρές δυνάμεις και την κυριαρχία του Κακού και που αντίθετα εξυψώνει το Όνομά Μου με ύμνους και δοξολογίες, που παρηγορεί τους αποθαρρυμένους και τους καταπονημένους, που τρέφει τους πεινασμένους με τα λόγια Μου. Ήρθατε να ακούσετε μια καρδιά επιεική που διαπλάστηκε από Μένα και από τα λόγια Μου. Ναι, οι δούλοι Μου νουθετούνται από τα λόγια Μου και ως αυτή τη μέρα, κάθομαι στο Θρόνο Μου και κυβερνώ αυτή την πόλη και προσκαλώ όλους τους περαστικούς:
"Ποιος αποφάσισε να πειθαρχήσει τη ζωή του μαζί Μου; Ποιος αποφάσισε να διορθωθεί και να έρθει να κατοικήσει σε Μένα; Αλίμονο στις άτολμες καρδιές, αλίμονο στη νωθρή καρδιά, αλίμονο στην περήφανη και ανυπάκουη καρδιά, το βάρος της αμαρτίας τους θα τις παρασύρει στην κόλαση! Έρχομαι και πάλι σήμερα κοντά σου, γενεά, για να σε νουθετήσω με τα σωτήρια λόγια Μου και να σε χρίσω, για να πράττεις το καλό. Μη μένεις σα μαραμένο δένδρο, έλα σε Μένα και θα σε κάνω να ανθίσεις και ο καρπός σου θα είναι καλός. Έλα σε Μένα κι όταν θα αγγίξω τα χείλη σου, τα χείλη σου θα στάξουν καλοσύνη και θα λυτρωθείς από το θάνατο."
Ο Γιαχβέ οδηγεί τα βήματά μας,
πώς αλλιώς μπορείς μόνος σου να δεις πού πας;
Ο Θρόνος του Γιαχβέ δεν μπορεί παρά να στηρίζεται
πάνω στην Καλοσύνη, λένε οι Γραφές.
Και έτσι είναι... Γι' αυτό μη λέτε " Με ποια εξουσία ήρθε1 για να μας μιλήσει;" Εγώ είμαι η Εξουσία της και η Εξουσία αυτή ήρθε να πει σε αυτούς που χλευάζουν2, " θα σας διώξω από τις θέσεις σας και θα υψώσω τους ταπεινούς για να τους στείλω να κηρύξουν σε έναν αποχριστιανοποιημένο λαό. Πήρα βαθιά ανάσα και αναστέναξα καθώς περνούσα δίπλα από αυτούς τους χλευαστές. Το πνεύμα τους το έχουν ολότελα πνίξει οι τσουκνίδες. Καθώς ατένιζα τον Αμπελώνα3 που τους4άφησε ο Υιός Μου, ο Ιησούς Χριστός, πήρα άλλη μια βαθιά ανάσα. "Πού είναι το συμπόσιο με τα εκλεκτά κρασιά; Με τροφή πλούσια και χυμώδη, με εκλεκτά φιλτραρισμένα κρασιά; Αυτός είναι ο τόπος που είχε χίλια αμπέλια;"
Αχ, γενεά, πόσο σε λυπάμαι! "Θα σε προλάβει η φτώχεια και η στέρηση, σαν το ζητιάνο."5 "Φάτε το μέλι6 αφού είναι καλό. Το μέλι που στάζει από την κερήθρα έχει γλυκειά γεύση και θα σας σώσει!" λέω Εγώ. Αλλά κανείς δεν ακούει πραγματικά, μόνο ένα υπόλοιπο είναι πρόθυμο να ακούσει.
Ένας Οίκος οικοδομήθηκε από τη Σοφία και εξαγοράστηκε με πολύτιμο Αίμα. Ξαφνικά, η εκδίκηση του Σατανά ξεσηκώθηκε για να Τον καταστρέψει. "Ποιον να στείλω να κάνει τούτο το καταστροφικό έργο; Μα θα στείλω το θηρίο και τους οπαδούς του για να γκρεμίσουν και να διαιρέσουν, να βεβηλώσουν και να καταργήσουν αυτό που είναι Πανάγιο..."
Όταν ήρθαν τα δεινά, έσπευσα σε βοήθειά σας αλλά κανένας από τους αξιωματούχους της Εκκλησίας δεν άκουσε στ' αλήθεια. " Δεν είναι παρά μια προσωπική αποκάλυψη, δεν χρειάζεται να της δώσετε προσοχή" θα είπαν.
Η συγκάλυψη της Φωνής Μου είναι θανάσιμο αμάρτημα. Το να Με εξετάζουν σχολαστικά ξανά και ξανά και να Με αναλύουν είναι αμάρτημα που Μου προκαλεί αποστροφή. Η δυσπιστία σας θα πει άραγε μια μέρα: "Μα να, δεν ξέραμε. Δεν ξέραμε ότι προσβάλαμε το Έλεός Σου." Πραγματικά προσβάλατε το Έλεός Μου. Όχι μόνο προσβάλατε το Έλεός Μου αλλά και επιτρέψατε στις πονηρές δυνάμεις να κερδίσουν έδαφος και να λεηλατήσουν τον Οίκο τον οποίο ο Υιός Μου εξαγόρασε με το πολύτιμο Αίμα Του, εξαιτίας της δυσπιστίας σας. Και πόσο, μα πόσο επιδέξια παρακάμπτετε το λόγια Μου για να δικαιολογήσετε τη δυσπιστία σας!
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι έχετε καταλάβει τη Θέση Μου; Αντιλαμβάνεστε ότι γίνεστε εχθροί ολόκληρου του ανθρώπινου γένους; Αφού με το να παρεμποδίζετε και να υποτιμάτε την αξία των λόγων Μου μέσω των προφητών Μου, τους παρεμβάλλετε εμπόδια στην εξαγγελία του θελήματός Μου στο λαό Μου και στη συγκέντρωση και ένωση του Οίκου του Υιού Μου;
Δεν ακούσατε: "όπου δεν υπάρχει όραμα, ο λαός δεν χειραγωγείται. Μακάριοι όσοι τηρούν τον Κανόνα"7
Προσεύχομαι για εκείνον που Σου φώναξε:
"έφτασα στο σημείο να απελπιστώ
γιατί κοπίασα τόσο πολύ πάνω στη γη..."
Κι Εγώ του λέω: " Δεν κοπίασες μάταια. Δεν Με ευχαριστεί καθόλου τούτη η διαίρεση που είναι βαρύ αντίθετα η ενότητα δεν είναι απρόσιτη για σένα...". Πολλά λόγια διαστρεβλωμένα θα βγουν από πολλές καρδιές, Εγώ όμως εν τω μεταξύ δεν σας καλώ; Αν αποθαρρυνθείς, στρέψου σε Μένα...
"Οι δούλοι Μου νουθετούνται από τα Λόγια Μου", είπε το πνεύμα Μου στον Δαβίδ. Και θα τους αναγνωρίσεις από την ομιλία τους και απ' αυτά που προφέρουν. Τούτη η γενεά φθίνει σιγά-σιγά. Δεν θα επέμβω λοιπόν σε τέτοια αποστασία; Ο εξολοθρευτής ρημάζει τους Αμπελώνες Μας, λεηλατώντας τις Γραφές κι εσύ το ξέρεις. Δεν θα επέμβω; Κοιτάξτε! Οι Άβελ Μου θρηνούν μέσα στην έρημο. Οι απεσταλμένοι Μου της ειρήνης κλαίνε πικρά για τη σκληροκαρδία σας όπως και ο Υιός Μου έκλαψε πικρά για τη σκληροκαρδία της Ιερουσαλήμ που καταδίωξε όλους τους προφήτες...
Ως πότε, Κύριε;
Ως την ώρα που θα μάθουν να φωνάζουν:
"Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου!"8
Όσο για σένα, Βασούλα, σου το λέω: βρίσκω ευχαρίστηση σε σένα όταν τηρείς και δεν λησμονείς τα λόγια Μου που σε νουθέτησαν, εσένα και άλλους μέσα από σένα. Κράτα τα μάτια σου ανοιχτά για να ατενίζεις τους ανεκτίμητους θησαυρούς Μου και τα θαυμαστά Μου Λόγια. Έχω πει, Βασούλα Μου, ότι η ενατένιση του ένδοξου Φωτός Μου υπερβαίνει κάθε θεολογία. Γιατί, υπάρχει στον κόσμο κάτι πιο σημαντικό από το να εισχωρήσετε στο μυστήριο του Θεού σας και να χαίρεστε την παρουσία Του; Υπάρχει στον κόσμο κάτι πιο σημαντικό από το να βλέπετε Εμένα, τη Θεότητα; Σας μιλάει Εκείνος που είναι ντυμένος Μεγαλοπρέπεια και Δύναμη. Υπερέχω και βασιλεύω στα ένδοξα ύψη, προς τα εκεί λοιπόν θα πρέπει να είναι συνεχώς τα μάτια σας υψωμένα και θα σωθείτε.
Αυτά θα πρέπει να συνεχίζεις να διδάσκεις σε τούτη τη γενεά. Πήγαινε να εξιστορήσεις τα έργα Μου, για να Μου ανοίξει τούτη η γενεά την καρδιά της κι Εγώ με τη σειρά Μου, να της ανοίξω τις πύλες της αρετής.
Φώναξε στους ποιμένες που φυλάνε την Εκκλησία και ρώτησέ τους: " Έχει κανείς εκεί πέρα γευθεί τη γλυκύτητα και την καλοσύνη του Κυρίου Μας; Υπάρχει κανείς εκεί μέσα που να υπερτερεί σε θεία Γνώση;"
Αν πείτε "ναι" στην πρώτη ερώτηση και "όχι" στη δεύτερή Μου ερώτηση, τότε γιατί Με διώκετε; Εγώ ικέτευσα κι εσείς καταδικάσατε. Σας επισκέφθηκα καταυγάζοντάς σας με την καλοσύνη Μου, αλλά υπεροψία και εχθρότητα ήταν οι προσφορές σας σε Μένα. Χτύπησα την πόρτα σας, αλλά δεν Μου ανοίξατε και βεβαιωθήκατε ότι και τα παράθυρά σας ήταν αμπαρωμένα. Δεν κάνατε κανένα τόπο για τον Κύριό σας.
Θα πρέπει τώρα να επαινέσω τα κηρύγματά σας και τον χείμαρρο των λόγων που Μου προσφέρετε στις συνάξεις Μου; Αφού όλα αυτά τα λόγια είναι απολύτως κενά, ποιον σκοπό υπηρετείτε; Ταπεινωθείτε προτού ασθενήσετε. Τα Λόγια Μου ας γίνουν ο παιδαγωγός σας, ο σύμβουλός σας και η χαρά σας, και θα έχετε ζωή.



1 Προφανώς ο Θεός εννοεί εμένα...
2 Ο Θεός μου έδωσε να καταλάβω ότι εννοεί τους ποιμένες που φέρονται όπως ο "Κάιν" και δεν ποιμαίνουν τα πρόβατα που τους έχουν εμπιστευθεί. Είναι εκείνοι που μοιάζουν με λύκους ντυμένους με προβιές. Μερικοί απ' αυτούς κατέχουν υψηλές θέσεις και διώκουν τους "Άβελ", τους καλούς και πιστούς ποιμένες καθώς και όλα τα καλά θεία έργα.
3 Συμβολικό όνομα για την Εκκλησία.
4 Στους φύλακες, δηλαδή στους ιερείς.
5 Παρ. 24:34.
6 Συμβολίζει τον Θείο Λόγο.
7 ?a?. 29:18 " Παρ. 29:18 "Όραμα" είναι πιθανότατα το προφητικό χάρισμα. Ο "Κανόνας" μπορεί να είναι η διδαχή του προφήτη ή ο Νόμος...
8 Ματθ. 23: 39


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου