Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΑΣΜΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1998




EΝΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΜΗΝΥΜΑ  ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ 



ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΒΑΣΟΥΛΑ, 

ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΜΕ 

ΤΟ 

ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ.


7 Ιουνίου, 1998
Κυριακή της Πεντηκοστής

(Το Άγιο Πνεύμα συνεχίζει το θείο μήνυμα της 22/4/98)
Α, Βασούλα Μου... Σε διάλεξα και δε σε απέρριψα παρά το γεγονός ότι κι εσύ επίσης είχες πάψει να υπάρχεις. Και αυτό θα γίνει, για να δείξω με τον ίδιο τρόπο την άφατη στοργή Μου και τη θεϊκή Μου δύναμη σε όποιον το επιθυμεί1.
Δε θα σας απορρίψω, βλέπετε αντίθετα πόσο η αγάπη Μου για σας Με αναγκάζει να είμαι επιεικής; Αυτό τον καιρό, κατεβαίνω μαζί με τον Πατέρα και τον Υιό, ως τρεις μάρτυρες. Ο Θεός Πατέρας είναι Πνεύμα2 και στέλνει Εμένα, το Πνεύμα της Αλήθειας3 , για να είμαι παντοτινά μαζί σας και να σας οδηγήσω σε όλη την Αλήθεια. Ο λόγος του Θεού, Φως και Σωτηρία, που υπήρχε από την αρχή και είναι μέσα στην αγκαλιά του Πατέρα, έδωσε μαρτυρία και σας έκανε γνωστό τον Πατέρα. Σας εξαγόρασε πληρώνοντας το τίμημα με το ίδιο Του το Αίμα. Δεν έχετε διαβάσει ότι ο Λόγος του Θεού είναι ζωντανός και δραστήριος και δίνει μαρτυρία πάνω στη γη, όπως Εγώ και ο Πατέρας δίνουμε μαρτυρία; Ο Πανάγιος, που εξαγόρασε την Εκκλησία Του με το ίδιο Του το Αίμα4 , δίνει μαρτυρία με το Αίμα Του κι Εγώ, το Άγιο Πνεύμα της Αληθείας, που σας οδηγώ σε όλη την Αλήθεια5 , δίνω μαρτυρία με το νερό6 . Είμαστε λοιπόν τρεις μάρτυρες και οι τρεις δίνουμε ομόφωνη μαρτυρία, αφού είμαστε ένας Θεός7με μια Θέληση, μια Δύναμη και μια Εξουσία. Τι είδους εικόνα έχεις επινοήσει για Μένα, δημιουργία, και δεν Με γνωρίζεις ακόμη;... Κι όμως Εγώ ποτέ δεν έπαψα να δίνω μαρτυρία, ποτέ δεν κρύφτηκα8 ...
" Ω, απερίγραπτο Φως Ομορφιάς,
η θεϊκή Σου Ματιά ήταν
γλυκειά και χαμογελαστή.
Μου χαμογέλασες κι έπιασα τον εαυτό μου
να Σου ανταποδίδει το χαμόγελο.
Η Μορφή Σου, ω Πανάγιε,
είχε γοητεία αγγελική.
Το Άγιο Πρόσωπό Σου,
που ακτινοβολούσε αγάπη και αγνότητα,
ήταν πολύ κοντά στο δικό μου.
Δεν ήμουν καν σε βαθιά περισυλλογή
όταν με αιφνιδίασες με την εμφάνισή Σου."
(Αν και η μορφή Του ήταν όλη αξιολάτρευτη, τα μάτια Του ήταν εκείνα που τράβηξαν την προσοχή μου και με γέμισαν δέος και θαυμασμό.)
"Το γεμάτο αγάπη βλέμμα Σου,
που με απερίγραπτη τρυφερότητα
βυθιζόταν στο δικό μου,
έμοιαζε με δυο λαμπερά αστέρια,
με γαλαζοπράσινη διάφανη θάλασσα,
γεμάτη γαλήνη.
Τι μπορώ να πω εγώ, ένα φτωχό σκουλήκι;
Τα θεϊκά Σου Μάτια, Κύριέ μου,
μοιάζουν με Λειτουργία, με ωκεανό Αγάπης,
με παράδεισο και με φωτιά που κατακαίει
όποιον τολμήσει ανάξια να τα ατενίσει..."
Πόσο ευλογημένη είσαι εσύ που σου άνοιξα την ακοή! Είθε να βαδίζεις σταθερά στο δρόμο της σοφίας Μας, για να μπορείς να κάνεις το θείο θέλημά Μας. Στηρίξου σε Μένα, αγαπημένη, γιατί θα οδηγήσω όσο το δυνατόν περισσότερους σε κοινωνία με τη Μοναδικότητά Μας και θα τους πλημμυρίσω με Φως, ώστε η ζωή τους να γεμίσει με την πλούσια χάρη της Τριαδικής Μας Θεότητας.
Ελάτε να μάθετε: στις δοκιμασίες σας, είμαι πάντα μαζί σας. Είμαι ο Παρηγορητής σας και όπου υπάρχει απελπισία, παρηγορώ και θεραπεύω. Είμαι ο Ζωοδότης και με το βαπτιστικό Μου φιλί πνέω επάνω σας και σας ανανεώνω. Σας ανανεώνω έτσι ώστε οι φυσικές σας ροπές, που είναι τόσο αντίθετες στο Θεό, τόσο ανθρώπινες και κοσμικές και σας οδηγούν στο θάνατο, να μπορούν να μεταμορφωθούν και να θεοποιηθούν μέσα στη Θεότητά Μου και τη Μεγαλοσύνη Μου και να γίνουν όμοιες με κείνες των αγίων και των αγγέλων.
Προσπαθώ να σας προσελκύσω όλους σε μια υική κοινωνία θείας Αγάπης με τον Πατέρα, τον Υιό και τον εαυτό Μου, ώστε να κινείστε μέσα Μας κι Εμείς να κινούμαστε μέσα σας. Μπορώ να μεταμορφώσω το φυλακισμένο σας πνεύμα και να το ελευθερώσω, ώστε οι σκέψεις σας και τα λόγια σας να περιστρέφονται αποκλειστικά γύρω από τα πνευματικά πράγματα. Γι' αυτό μη λέτε: "Είμαι καταδικασμένος από το θανάσιμο βαπτιστικό φιλί του Σατανά". Όχι! Όχι αν έρθετε τώρα σε Μένα. Εγώ είμαι το αντίδοτο στο θανάσιμο φιλί του Σατανά. Εγώ είμαι το αντίδοτο στον ίδιο το θάνατο... Είναι αλήθεια ότι δίχως Εμένα το σώμα σας είναι νεκρό, όμως μαζί Μου το σώμα σας είναι ζωντανό και μέσα σε Μένα και μέσ' από Μένα θα θεωρηθείτε παιδιά του Θεού. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να Μου επιτρέψετε να βασιλεύσω μέσα στις καρδιές σας και να σας κάνω γιους και θυγατέρες του Υψίστου.

Η Γραφή λέει9: " Μακάριοι όσοι έχουν καθαρή καρδιά, γιατί αυτοί θα δουν το Θεό." Για να δείτε το Θεό και να Τον αναγνωρίσετε σαν Πατέρα σας, πρέπει να γεννηθείτε από Μένα, το Άγιο Πνεύμα, με την χάρη. Πώς αλλιώς θα μπορούσατε να δείτε το Θεό; Το παιδί, πριν γεννηθεί, έχει δει τον πατέρα του; Μόνο όταν γεννηθεί θα δει τον πατέρα του. Το ίδιο συμβαίνει με την πνευματική σας γέννηση από Μένα. Η σάρκα είναι σάρκα και έχει σαρκική όραση. Όποιος όμως γεννιέται από το Πνεύμα, σε αυτόν δίνεται η θέα του Θεού που τον αξιώνει να Τον κατέχει, να Τον γνωρίσει συνειδητά και να διεισδύσει στα βάθη Του. Ελάτε λοιπόν, προχωρήστε το βήμα σας, προχωρήστε κι Εγώ θα σας σηκώσω πάνω στις φτερούγες Μου για να διασχίσουμε τους ουρανούς και να σας οδηγήσω στον τόπο της υιοθεσίας Μας, εκεί που είναι όλοι οι άγιοί Μου, χρισμένοι από Εμάς τους Τρισάγιους. Δεν ξέρατε λοιπόν ότι κι εσείς έχετε μια ορισμένη θέση ανάμεσά τους; Έχετε εμπιστοσύνη κι ελάτε σε Μένα κι από επαναστάτες θα σας μεταμορφώσω σε ανθρώπους ευθείς, θα οδηγήσω την ψυχή σας στον εξαγιασμό και τότε η αμαρτία δεν θα έχει πια καμιά δύναμη επάνω σας. Η αμαρτία είναι σαν κακός αφέντης μέσα σας και δεν πρέπει να δίνετε στον αφέντη αυτό ευκαιρία σε καμιά περίπτωση για να σας κυριεύσει. Όμως Εγώ που είμαι η Πηγή κάθε αγαθού, μπορώ να νικήσω τον κακό σας αφέντη που είναι η αμαρτία, επειδή ο Νόμος Μου είναι Νόμος Αγαθότητας και Ζωής που νικάει όλες τις πονηρές σας κλίσεις.
Ελάτε να Με βρείτε με απλότητα καρδιάς και στερεώστε επάνω Μου την καρδιά σας. Μην έρχεστε κοντά Μου με δυσπιστία ή με κάποια υψηλή ρητορική τέχνη. Μη Με προσεγγίζετε με έπαρση, ανηθικότητα ή δόλο, όποιος έρχεται με τον τρόπο αυτό, ποτέ δεν Με κατέχει και δεν Με βλέπει, όμως οι ψυχές που βαδίζουν στο φως της μετάνοιας και της αθωότητας, δεν θα στερηθούν την παρουσία Μου.
Θα σπεύσω κοντά τους από τη Δόξα Μου μέσα σε λαμπρό φως, συνοδευόμενος από μυριάδες αγγέλους, για να τις θεραπεύσω, να τις ανανεώσω και να τις ενώσω με το Πνεύμα Μου, ώστε να κληρονομήσουν τη Βασιλεία Μου. Άνθρωποι από σάρκα και αίμα δεν μπορούν να κληρονομήσουν τη Βασιλεία Μου, ούτε αυτό που είναι φθαρτό μπορεί να κληρονομήσει την αφθαρσία. Για να σας κάνω λοιπόν να αντιληφθείτε ποιος είναι ο Μοναδικός, Τριαδικός και Ομοούσιος Θεός, θα θεραπεύσω την ενοχή σας και θα σας πλημμυρίσω σαν ποτάμι, δροσίζοντας την ξηρασία σας και την στειρότητά σας. Κανείς δεν είναι άξιος να δει το Θεό. Πραγματικά, ακόμη κι αν υπήρχε κάποιος ανάμεσά σας τέλειος, αν δεν είχε τη Σοφία και το Φως που πηγάζουν από Μένα, θα ήταν πάλι ένα μηδέν. Τα βάθη του Θεού είναι πλούτη που δεν προέρχονται από τον κόσμο αυτό και δεν μπορείτε να τα συγκρατήσετε χωρίς Εμένα. Ανεξερεύνητες είναι οι αποφάσεις Του και ανεξιχνίαστα τα σχέδιά Του, δίχως Εμένα.

Όμως αν Μου επιτρέψετε να διεισδύσω στη νοημοσύνη σας για να Με γνωρίσετε συνειδητά, θα σας διαπλάσω σύμφωνα με τη δική Μου εικόνα, για να γίνετε πραγματικά αρεστοί στα μάτια Μας. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσω να μεταμορφώσω το νου σας για να έχετe το νου του Χριστού, είναι η εγκατάλειψή σας σε Μένα. Τότε μόνο θα μπορείτε να διακρίνετε ποιο είναι το Θέλημά Μου, το καλό και αρεστό σ' Εμάς και τέλειο... Μην αφήνετε λοιπόν τη σάρκα10 σας σας να διαμαρτύρεται... Μολονότι φαίνομαι απρόσιτος για το ανθρώπινο μάτι και απροσπέλαστος, τελείως αόρατος, αφήνομαι να γίνω ορατός με απόλυτη καθαρότητα.
Προφέρω λόγια σοφά κι όπως ο φίλος εκμυστηρεύεται στο φίλο του, κι Εγώ σας εκμυστηρεύομαι τα μυστικά Μου χωρίς να σας κρύψω τίποτε. Σας κοιτάζω πρόσωπο με πρόσωπο κι Εγώ, ο άμορφος, παίρνω μορφή στο πνεύμα σας.11
Αχ, Βασούλα, Εγώ είμαι η τέλεια αντανάκλαση του αιωνίου φωτός και σαν ακηλίδωτος καθρέφτης το Μεγαλείο Μου καθρεφτίζεται σε όλη τη δημιουργία. Είμαι εδώ τώρα και σου κάνω γνωστό τον εαυτό Μου και με τον τρόπο αυτό12 , χωρίς ωστόσο να χάνω την υπερβατικότητά Μου. Σε γεμίζω με τη Γνώση Μου και μολονότι ο χείμαρρος του υπερβατικού φωτός με τον οποίο σε πλημμυρίζω ξεπερνάει αυτό που μπορείς να συγκρατήσεις13 , εντούτοις προσφέρω όλους αυτούς τους θησαυρούς της Βασιλείας Μου για να στολίσουν όχι μόνο τη δική σου ψυχή αλλά και όλων των άλλων.
Είμαι πραγματικά για όσους Με αγαπούν λαμπρότερος από τον ήλιο, επισκιάζω όλους τους αστερισμούς μαζί, και η υπερβατικότητά Μου μπορεί να γεμίσει τα πάντα και να τα λαμπρύνει χωρίς να περιορίζεται από τα όριά τους. Απλώνω με τον τρόπο αυτό το Φως Μου στην ψυχή σας και όλα μέσα σας τα κυβερνώ με καλοσύνη, ώστε κι εσείς με τη σειρά σας να καθρεφτίζετε την Καλοσύνη Μου και να προκόβετε στο καλό.

1 Το Άγιο Πνεύμα απευθύνεται τώρα σε όλο τον κόσμο.
2 Ιωαν. 4:24 και ο Αγ. Παύλος προς Κορ. Α΄ 15:45 αναφέρουν τον Χριστό ως "ζωοποιό Πνεύμα". Ο χαρακτηρισμός "Πνεύμα" στη βιβλική έννοια δεν ορίζει τόσο τη φύση του Θεού όσο περιγράφει τη ζωοποιό Του ενέργεια. Ο Θεός είναι Πνεύμα και χορηγεί το Πνεύμα.
3 Ιωαν. 14:17
4 Με τη θυσία αυτή κερδίσαμε την αιώνια ζωή.
5 Ιωαν. 16: 12-13. Ο Ιησούς λέει στους μαθητές Του: "Πολλά έχω ακόμη να σας πω, αλλά δεν μπορείτε τώρα να σηκώσετε μεγαλύτερο βάρος. 'Όταν όμως θα έρθει εκείνος, το Πνεύμα της Αληθείας, θα σας οδηγήσει σε όλη την Αλήθεια". Είναι λάθος να μιλούμε για τέλος της Αποκάλυψης και να την θεωρούμε σαν ένα συνονθύλευμα προτάσεων.
Ο Θεός είναι δραστήριος και ζωντανός και θα συνεχίσει να αποκαλύπτεται στους ανθρώπους, δια του Αγίου Πνεύματος. Ο όρος "πλήρωμα" στην Καινή Διαθήκη σημαίνει ότι ο Χριστός είναι η πλήρης, η τέλεια αποκάλυψη του Θεού και όχι ότι θα πάψει να αποκαλύπτεται στην ανθρωπότητα. Η Αγία Γραφή είναι η αφηγηματική μαρτυρία του Ιησού Χριστού. Δεν είναι τα τελευταία λόγια του Θεού.
6 Με το Βάπτισμα.
7 Στην ενότητα της ουσίας.
8 Εκείνη τη στιγμή είδα ένα πρόσωπο λουσμένο στο Φως, ωραιότερο κι από τον ωραιότερο άγγελο. Ο Άμορφος πήρε μορφή. Αυτό το όραμα του Αγίου Πνεύματος, που από άπειρη αγάπη θέλησε να φανερωθεί, δώρο ανέλπιστο για ένα ανάξιο πλάσμα όπως εγώ, γέμισε την καρδιά μου με χαρά. Κάθε φορά που το όραμα επανερχόταν στη μνήμη μου, η καρδιά μου πλημμύριζε με χαρά. Δεν μπορεί να σβήσει από τη μνήμη μου. Το όραμα αυτό της Αγίας Του Μορφής θα μείνει μέσα μου για πάντα.
9 Ματθ. 5:8
10 Εννοεί το ανθρώπινο πνεύμα .
11 Εκείνη τη στιγμή μου φανερώθηκε πάλι το ίδιο όραμα, το όραμα της μορφής του Αγίου Πνεύματος, λουσμένου σε απερίγραπτο φως.
12 Με το να φανερώνεται και να μου δείχνει το πρόσωπό Του.
13 Με άλλα λόγια, ξεπερνάει τις δυνάμεις μου. 






















21 Ιουνίου, 1998 

(Συνέχεια)

Α, η χαρά μου τώρα είναι μεγάλη,
γεμίζεις την ψυχή μου όχι μόνο με το
υπερβατικό Σου φως αλλά και με χαρά.
Ναι, αγαπημένη Μου, ο πλούτος Μου είναι και χαρά.
Εσύ είσαι ο παρηγορητής μου σε στιγμές
ανησυχίας, σε στιγμές θλίψης.
Παρηγορείς την ψυχή μου, ω τέλειε Θεέ.
Είθε η τρυφερή Σου Αγάπη να στηρίζει την ψυχή μου.
Ένδοξε Θρόνε, Θεέ μου,
που ανέκαθεν από τον κόσμο όλο υπερέχεις,
έλα να ξεριζώσεις κάθε κακό μέσ' από
το ιερό Σου και δείξε μου ευσπλαχνία,
δείξε μου την Αγία Σου Μορφή...
Σε συμπονώ, αδύνατο παιδί Μου. Εγώ φανέρωσα σε σένα και στους άλλους το νου του Χριστού, όπως ο Χριστός φανέρωσε σε σας το νου του Πατέρα. Μην αμφιβάλλεις για τη δύναμή Μου. Μην αμφιβάλλεις για τη χάρη που σου έδωσα να μπορείς να Με ακούς, να Με καταλαβαίνεις, και τούτη τη φορά να Με αντικρίζεις. Με τη χάρη Μου σε άδειασα και σε γέμισα με τον Εαυτό Μου. Γι' αυτό να είσαι χαρούμενη. Σε θέλω πάντα χαρούμενη γιατί ο ουρανός είναι η πατρίδα σου. Όλα αυτά τα χρόνια, σε χόρτασα, Βασούλα, με τη μελωδία της Φωνής Μου, πρώτα μέσα στην καρδιά σου και στο νου σου, και τώρα σου παραχώρησα μια επιπλέον χάρη που δεν την αξίζεις: το να Με αντικρίζεις σε τούτη τη μοναδική φανέρωση. Είμαι ο βοηθός σου, αλλά το ίδιο είναι και ο Πατέρας και ο Χριστός. Έχεις τώρα αντικρίσει Εκείνον που συνέχει και συγκρατεί κάθε δημιούργημα. Δεν πρέπει να σε ξαφνιάζει το γεγονός ότι ο σημερινός κόσμος αδιαφορεί για το κάλεσμά Μου και ακούει χωρίς να καταλαβαίνει. Όσο θα κυριαρχούνται από τον πονηρό και θα προσκολλώνται σε τούτο τον παροδικό κόσμο, Εγώ θα παραμένω άγνωστος γι' αυτούς.
Εγώ είμαι η εσωτερική Πηγή της Χριστιανικής Ενότητας και σε Μένα θα πρέπει να στηρίζετε τις ελπίδες σας για ενότητα. Είμαι η Πηγή της Ελπίδας, της Πίστης και της Αγάπης. Τα πλούτη Μου είναι ανεξάντλητα και χαίρομαι μέσα στη Δόξα Μου. Είμαι το ζωοποιό Πνεύμα του αναστημένου Υιού και η ζωογόνος πνοή του θνητού σας σώματος. Γι' αυτό λοιπόν εσύ που ζεις για χάρη Μου, θα ζωογονηθείς από τη θεϊκή Μου Δύναμη, με προορισμό τη δόξα. Όχι μόνο σε ανασταίνω αλλά σου επιτρέπω και να μπεις ελεύθερα στη δόξα Μας για να γίνεις το υιοθετημένο Μας παιδί και να κληρονομήσεις τη Βασιλεία Μας. Σου έχω πει ότι Εγώ είμαι η πηγή της Ελπίδας επειδή από τη στιγμή που θα Με δεχθείς σαν βοηθό σου, θα δεχθείς την Ελπίδα, κι Εγώ που ξέρω πώς να εκφράσω την παράκλησή σου, θα την εκφράσω με λόγια σοφά και σύμφωνα με το Πνεύμα Μου, με τρόπο που να Μας είναι αρεστός.

Η Ελπίδα σου είμαι Εγώ αφού έχω κάνει την κατοικία Μου μέσα σου. Γι' αυτό να είσαι ευχαριστημένη με την ελπίδα ότι θα σωθείς και θα αναστηθείς από Μένα.
Απόλαυσε την ελευθερία που σου δίνω και κάνε Με κτήμα σου όπως κι Εγώ θα σε κάνω κτήμα Μου και τότε, μόνο τότε η Βασιλεία Μου θα αρχίσει μέσα σου... Αρχίζει όταν η ψυχή σου γίνεται ωραία σα νύφη στολισμένη για το νυμφίο της μέσα στο νυφικό της φόρεμα. Και τότε θα αντιληφθείς με δάκρυα στα μάτια ότι δεν πλάστηκες για να μείνεις άγαμη αλλά ότι ήσουν η νύφη Μου κι Εγώ, το Άγιο Πνεύμα της επαγγελίας, ο Νυμφίος όλης της δημιουργίας, θα αγιάσω μέσα στον κόρφο Μου την ψυχή σου με γενναιοδωρία βασιλική.
Ξέχασες, αγαπημένη Μου πως λίγο πριν από το γάμο μας η ψυχή σου τις νύχτες Με αποζητούσε και το πνεύμα σου επίσης Με ζητούσε; Βλέπεις τώρα πόσο μαγευτική είναι η Αγάπη Μου; Βλέπεις πόσο η Τρισαγιότητά μας και η Τρυφερότητά Μας απλώνονται σαν γλυκειά ευωδία σε όλη την οικουμένη αρωματίζοντάς την; Όλες οι ψυχές με τις οποίες ενώνομαι γίνονται νύφες, επειδή με τη στενή Μας σχέση τις προσελκύουμε κοντά Μας και γινόμαστε ο Νυμφίος τους κάθε ημέρα της ζωής τους. Κι αυτές, γοητευμένες μαζί Μας, ρίχνονται σ' Εμάς πρόθυμα και τόσο τέλεια, προκειμένου να γευτούν την πληρότητα της θεϊκής Μας Αγάπης, που γίνονται ένα μαζί Μας...
Και τώρα, αγαπημένη ψυχή, βρες την ανάπαυσή σου σε Μένα και μείνε ο θρίαμβός Μου1. Μαζί με τον Πατέρα και τον Υιό, σου λέω: αγάπα το Μοναδικό, Τριαδικό Θεό με όλη την καρδιά σου, με όλη την ψυχή σου και με όλο το νου σου. Σε ευλογούμε που Μας αφιερώνεις το χρόνο σου και Μας υπηρετείς.

1 Επειδή το Άγιο Πνεύμα με κατέκτησε. 


















22 Ιουνίου, 1998 

(Συνέχεια)

Έλα, κόρη Μου... Εγώ είμαι η εσωτερική πηγή δύναμης μέσα σου, που σου τραγούδησε τις γλυκύτατες μελωδίες της και που τώρα αντηχούν σε κάθε έθνος. Δεν έγραψα για σένα, περιστέρι Μου, χιλιάδες σελίδες αγάπης, συμβουλής και γνώσης, για να γίνεις ικανή να ερμηνεύσεις την Αλήθεια σε τούτη την εξαχρειωμένη γενεά; Δεν σε γέμισα, νύφη Μου, με φρόνιμα λόγια για να απαντάς σε όσους σε ρωτούν; Από Μένα αναπνέεις, λουσμένη στο Φως Μου.
Μέσα σε Μένα κινείσαι και υπάρχεις χωρίς ποτέ να παύεις να υπάρχεις, επειδή το μεγαλείο Μου υπερβαίνει γη και ουρανό και όσα υπάρχουν σ' αυτά... Από το στόμα Μου που είναι γεμάτο χάρη αναβλύζουν πλούτη και τιμή και πλουτίζουν όλους αυτούς που Με αγαπούν. Τους πλουτίζουν για να Μας αναγνωρίσουν ως τον Τριαδικό και Ομοούσιο Θεό. Τους διδάσκουν τρυφερά την ουράνια πραγματικότητα, υψώνοντας το πνεύμα τους για να περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από τα ουράνια πράγματα.
Εγώ είμαι Αυτός που έπλασε τον εσωτερικό σου άνθρωπο και σε σχημάτισε στα σπλάχνα της μητέρας σου. Και καθώς παρατηρούσα καθημερινά, συνεπαρμένος από χαρά, τα κόκαλά σου να σχηματίζονται και να παίρνουν μορφή μυστικά, γιόρταζα κιόλας τους αρραβώνες μας. Σε βεβαιώνω, αν έβρισκα το πνεύμα σου πρόθυμο και διψασμένο να Με γνωρίσει, Εγώ που από τη γέννησή σου ανυπομονούσα τόσο να σε κατέχω και να σε κάνω νύφη Μου, με την πρώτη πρόσκληση θα έσπευδα κοντά σου και θα σου σφράγιζα το μέτωπο με το φλογερό βαπτιστικό Μου φιλί, ουράνιο σημάδι της γαμήλιας τελετής Μας. Και τότε, αγαπημένη Μου, θα σε στεφάνωνα με ένα στεφάνι από τα πιο ευωδιαστά λουλούδια, που το καθένα από τα πέταλά του θα αντιπροσώπευε και μια αρετή.
Εγώ είμαι η πύλη από την οποία μπαίνουν οι ενάρετοι. Κι όπως ο λόγος Μου το εγγυήθηκε, θα ξαναζωντανέψω την αγάπη σου για το Ευαγγέλιο, ώστε ο ζήλος σου για τη διάδοση του ευαγγελίου της ειρήνης να είναι όμοιος με εκείνον των πρώτων αποστόλων. Και όπου κι αν πηγαίνεις, θα αφήνεις πίσω σου το άρωμά Μου, αρωματίζοντας το ένα έθνος μετά το άλλο, επειδή θα είμαι πάντα μαζί σου.
Θα σου παραχωρήσω το προνόμιο η αγάπη σου να αυξηθεί όχι μόνο για Μας άλλα και για τους αδελφούς και τις αδελφές σου, ώστε να Μας ψάλλεις τον ψαλμό " Πόσο ωραίο είναι, πόσο ευχάριστο να κατοικούν μαζί τα αδέλφια..."1. Θα γίνω ο προσωπικός σου Βοηθός και Σύντροφος, καθώς επίσης και η οικογένεια σου, ο αδελφός σου και η αδελφή σου. Θα γίνω ο κομιστής σου2, θα γίνω το αμήν σου στον Αμήν3 και το άσμα σου σε Εκείνον που σου ψάλλει τώρα έναν ύμνο... Θα σου αποκαλύψω, νύφη Μου, αυτά που σάρκα και αίμα δεν μπορούν ποτέ να σου αποκαλύψουν, θα σου αποκαλύψω τα μύχια της καρδιάς σου και τα βάθη και το νου του Θεού. Θα σου δείξω σπλαχνικά την εύνοιά Μου αυξανόμενος μέσα σου, ενώ εσένα θα σε ελαττώνω. Μέσα σου θα ανατέλλει η αυγή ενώ η νύχτα θα αργοπεθαίνει. Εγώ είμαι το φως της ψυχής σου και ωραίος σαν Παρουσία θα λάμψω μέσα σου και θα εγκαινιάσω, μαζί με όλους τους αγγέλους και τους αγίους Μου, την ένωση της θείας μας αγάπης. Θα εορτάσουμε τους γάμους μας...
Μαζί Μου, θα απολαύσεις την ελευθερία. Δίχως Εμένα, η ψυχή σου θα παραμείνει αιχμάλωτη και θα πέσει στις παγίδες του πονηρού που θα σε αιχμαλωτίσει. Να μην κοιτάς λοιπόν κανέναν άλλο, αγαπημένη Μου, εκτός από τον Τρισάγιο Θεό σου. Να μη βρίσκεις τη χαρά σου σε κανέναν άλλο πάνω στη γη παρά μόνο σε Εκείνον που από τις πηγές Του σε ποτίζει νάματα Ζωής. Να μη λιώνεις από αγάπη για κανέναν άλλο πάνω στη γη παρά μόνο για τον Βασιλέα των Βασιλέων, τον Πρώτο και τον Έσχατο, και για τον Οίκο Του.

Κι εσύ, Βασιλική, που πάνω σου ήρθα και κάθισα4 και που με πολλή τρυφερότητα και στοργή με έσφιξες στο μάγουλό σου σε ένδειξη αγάπης και φώναξες: "Βρήκα Εκείνον που αγαπώ!" και Με κράτησες σφιχτά στο μάγουλό σου και δεν Με άφηνες να φύγω. Όμως κι Εγώ είχα βρει 'πρασιές από μυρωδικά, βραγιές από λουλούδια ευωδιαστά.' (Άσμα ασμάτων.) " Θα σου δώσω το δώρο της Αγάπης Μου" είπα. Και τότε, σαν σταγόνες από ανόθευτη σμύρνα, τα λόγια Μου έσταξαν μέσα στο αυτί σου και το άνοιξαν για να μπορεί να ακούσει τις επιθυμίες Μου: " Εγώ είμαι η ζωή σου. Αφέσου να καθοδηγηθείς από τη χάρη, από δω και στο εξής από Μένα. Τα χείλη σου ας γίνουν σαν κρίνα 5 που στάζουν ανόθευτη σμύρνα. Μην εγκαταλείπεις τον αγώνα, Εγώ θα είμαι μαζί σου. Σήκωσε με αγάπη τον Σταυρό του Χριστού κι αγάπησέ Τον, κι Εγώ θα είμαι μαζί σου. Στήριζε την ελπίδα σου στο Θεό και δόξαζε το Όνομα του Πατέρα. Ενθάρρυνε τη γενεά σου στο να γνωρίσει τον Πατέρα. Πες τους ότι είναι ένας Πατέρας στοργικός κι ένας παρήγορος Θεός. Εξάπλωσε τη βαθιά γνώση Του, κι Εγώ θα είμαι μαζί σου. Πες σε τούτη τη γενεά ότι το Όνομα του Αμήν γεμίζει όλη την οικουμένη με το πιο εξαίσιο άρωμα, την πιο λεπτή ευωδία. Γίνε σαν ζαρκάδι που τρέχει στα λαγκάδια και διασχίζει τις κοιλάδες με το Λόγο Μας, κι Εγώ θα είμαι μαζί σου. Γίνε σαν κρίνο με τις αγνές προθέσεις σου και στάξε καθαρή σμύρνα επάνω στην Εκκλησία που την εξαγόρασε ο Χριστός με το ίδιο Του το Αίμα. Κάνε Μας να πούμε μια μέρα: πιότερο αξίζει η ευωδία των μύρων σου απ' όλα τα αρώματα. Κι Εγώ θα είμαι μαζί σου και θα συνεχίσω να πνέω μέσα σου, κήπε Μου, για να ξεχυθούν τα μύρα σου. Στερεώσου πάνω Μου και ενίσχυσε την πίστη σου με την ισχυρή Μου δύναμη. Έτσι μόνο θα μπορέσεις να συλλάβεις ποιο είναι το πλάτος και το μήκος, το ύψος και το βάθος, και να γνωρίσεις την Αγάπη του Υιού που ξεπερνάει κάθε ανθρώπινη γνώση, ώστε η ζωή σου να γεμίσει με την πλούσια χάρη του Θεού. " Αυτά τα λόγια σου είπα...


Και τώρα, νύφη Μου, εσύ που νυμφεύθηκες και ντύθηκες τον Χριστό, που στολίστηκες με το απερίγραπτο Φως Μου και στερεώθηκες πάνω Μου σαν βασιλικό πετράδι, πάρε θάρρος, Εγώ είμαι μαζί σου, ο αληθινός σου Σύντροφος. Εύθραυστη νύφη του Υψίστου και Πατέρα όλων που είναι Νυμφίος όλων, φύλαξε στο νου σου την Βασιλεία Του και τη Μεγαλοσύνη Του και θρέψου απευθείας από το στόμα Του, βάζοντας το στόμα σου πάνω στο δικό Του για να αποκομίσεις το μεγαλείο των λόγων Του. Τα λόγια Του ρέουν πιο γλυκά από το νέκταρ. Μείνε κολλημένη στον κόρφο του Νυμφίου σου και θα φέγγεις στον κόσμο σαν λαμπερό αστέρι, επειδή θα προσφέρεις στον κόσμο λόγια Ζωής. Ο αγώνας σου δεν τελείωσε, αγαπημένη Μου, όμως Εγώ είμαι μαζί σου. Αν και θα είσαι πάντα στόχος στα πύρινα βέλη αφού έλαβες από Μένα τον θείο Λόγο, έχε θάρρος γιατί Εγώ είμαι η Πανοπλία σου. Συνέχισε να σκορπίζεις το γλυκό σου άρωμα σε κάθε έθνος, χωρίς ποτέ να λησμονείς ότι Εγώ είμαι ο γλυκός σου Αγαπημένος, ο Κύριος ο Θεός, κι εσύ που πλάστηκες για τον σκοπό αυτό είσαι η νύφη Μου, που τώρα ανήκεις στη βασιλική Μου οικογένεια.
Εγώ είμαι η φανέρωση6 του Υιού και ο Υιός η φανέρωση του Πατέρα. Και η τέλεια σοφία Μας χάρισε σε τούτη τη γενεά και στις μέλλουσες ποικίλες χάρες, όπως δεν ξανάγινε ποτέ στην ιστορία. Για τη σωτηρία τους, ανέδειξα προφήτες για να τους βοηθήσω να κατανοήσουν και να γνωρίσουν σε βάθος το θείο Θέλημά Μας. Σε παρέδωσα εξ ολοκλήρου στη διάθεσή τους για να τους νουθετήσεις με τη βοήθεια του Άσματος7 και να τους βοηθήσεις να Μας κατανοήσουν, να Μας γνωρίσουν και να προχωρήσουν στην οδό της σωτηρίας, εκεί που είναι κρυμμένο όλο το πλήρωμα της χάριτος.
Όλοι οι άγιοι και οι άγγελοι ομολογούν τώρα με μελωδική φωνή:
" Σε ευχαριστούμε, Παναγία και
Λατρευτή Τριάδα, Αιώνια Σοφία, γιατί
η άφατη και απύθμενη γενναιοδωρία Σου
τροφοδότησε την οικουμένη με το
Άσμα της Ελπίδας και της Αγάπης,
γραμμένο για να οδηγήσει πολλούς
στην Αιώνια Σωτηρία.
Με εξαιρετική χάρη έστρωσες ένα δρόμο,
τον αρωμάτισες με τη γλυκειά ευωδία
των μύρων Σου και τον σκέπασες με ζαφείρια
για να τον ακολουθήσουν όλοι και να βρουν
τη γλυκύτατη ανάπαυσή τους στην αιωνιότητα.
Η θεία Σου αγαθότητα επινόησε τούτο το φάρμακο
για να θεραπεύσει τούτη τη γενεά.
Ω, Άνοιξη του σύμπαντος,
λατρευτή Τριάδα, μυριοπόθητε Νυμφίε,
επισκέφθηκες και πάλι τη γη,
για να μιλήσεις εγκάρδια στα παιδιά Σου
και να τους χαρίσεις περίσσιες χάρες,
μαζί με τη μυρωμένη και
φωτισμένη γνώση του εαυτού Σου.
Εσύ, Φωτεινή Θεότητα,
προσδοκούσες τούτη την Εορτή
8 
πολύ πριν τη δημιουργία Σου.
Την ημέρα που,
ξεχωρίζοντας τους αγαπημένους Σου,
θα προσκαλούσες τη δημιουργία Σου,
από τον κατώτερο στον ανώτερο,
σε κοινωνία γάμου με τη Θεότητά Σου.
Στις γιορτινές εκείνες ημέρες,
θα μοιραζόσουν μια στενότερη κοινωνία μαζί τους,
στερεωμένους πάνω Σου σαν βασιλικό πετράδι,
και θα συνδιαλεγόσουν μαζί τους,
στα μύχια της καρδιάς τους.
Η τρυφερή Σου Καρδιά είχε προβλέψει
τη μοναδική γλυκύτητα αυτής της θείας ένωσης
αφού θα ήσουν συνεχώς μαζί τους
και θα μοιραζόσουν τη ζωή τους εδώ στη γη,
όπως μοιράζεσαι τη δόξα Σου
μαζί με τους αγγέλους Σου.
Ας υμνήσουμε και ας ευχαριστήσουμε
τη λατρευτή Τριάδα
που ποτίζει τις πρασιές Της
9 
και στέλνει το φως Της
στα πέρατα του κόσμου.
Σε ευχαριστούμε, Θεέ,
καθώς ιστορούμε τα θαυμάσιά Σου.
Για να φτάσεις στην άβυσσο
της ανθρώπινης αδυναμίας, άφησες
το Θρόνο Σου και το βασιλικό Σου Στέμμα10,
για να στολίσεις τη δημιουργία Σου
με ένα ξεχείλισμα της θείας Σου Αγάπης.
Και τότε, συνεπαρμένος
από την αγάπη Σου γι' αυτούς,
τους έδωσες το Άγιο Πνεύμα Σου
για να τους προσελκύσεις στο νυμφώνα Σου
11 
και στη νυμφική παστάδα,
12 
σε μια αυθόρμητη κοινωνία μαζί Σου.
Ω Αγία Τριάδα,
Θησαυρέ των αγίων και των αγγέλων,
όταν η δημιουργία Σου πλημμυρίσει
από θεία Αγάπη, θα Σου φωνάξουν:
""Κύριε ελέησoν, Κύριε ελέησoν..."
ενώ Εσύ θα τους ψιθυρίζεις στο αυτί:
"επειδή αγκαλιάσατε την απάθεια,
βρήκατε πνευματική αναζωογόνηση στον κόρφο Μου."
Ζωοδότη, Εσύ που μοιράζεις ανεκτίμητα δώρα,
κάλεσες από ευσπλαχνία πλούσιους και φτωχούς,
να συναχθούν γύρω από το βασιλικό Σου τραπέζι,
για να τους προσφέρεις δείπνο βασιλικό.
Δόξα στον Ύψιστο,
πηγή ανείπωτης αγαλλίασης,
κρήνη που κάνει γόνιμους τους κήπους,
13 
πηγή τρεχούμενων νερών.
Ποτάμια πιστής Αγάπης
αναβλύζουν από την Καρδιά Σου.
Φιλάνθρωπε Θεέ,
Νυμφίε της δημιουργίας Σου,
Σε λατρεύουμε και υμνούμε
το Τρισάγιο Όνομά Σου. Αμήν"
Ναι, Βασούλα, όλος ο ουρανός χαίρεται που από άκρα συγκατάβαση σπλαχνιστήκαμε τούτη τη γενεά. Ο Χριστός είπε: "Αν κάποιος Με αγαπά, θα τηρήσει το λόγο Μου και ο Πατέρας Μου θα τον αγαπήσει και θα έρθουμε σε αυτόν και θα κατοικήσουμε μαζί του14 ", και αυτό θα κάνουμε...
Ω, ευλογημένη σπορά15! Αν φυτευτείς σε Μένα, ο θερισμός σου θα είναι ο Παράδεισος. Αν βλαστήσεις σε Μένα, θα ανθίσεις και τα ανοιξιάτικα λουλούδια σου, αφού θα ανθίσουν μέσα στην ίδια την Άνοιξη, θα αρωματίσουν τη γη και η γη, ζωογονημένη από το ευωδιαστό σου άρωμα, θα προφέρει την πρώτη της λέξη "Πατέρα!" και θα σωθεί.
Κέρδισες την ατίθαση καρδιά μου.
Με περίσσια στοργή κι αγάπη έσφιξες
τα μικρά μου χέρια μέσα στα δικά Σου,
με τράβηξες κοντά Σου και μέσα Σου
και φύσηξες στην ψυχή μου νέα ζωή.
Το βαπτιστικό Σου φιλί έβαλε
τέλος στην ανταρσία μου.
Ω απερίγραπτη αγαλλίαση της ψυχής μου,
με επισκέφθηκες χωρίς να τολμήσεις στην αρχή
να μου δείξεις την απέραντη αγάπη Σου,
μήπως και η καρδιά μου φανεί
πολύ μικρή για να την χωρέσει.
Δεν μου αποκάλυψες
όλη τη θέρμη της αγάπης Σου,
μήπως και το βάλω στα πόδια
από ανθρώπινη αδυναμία.
Ύστερα όμως, χάρη στην πληθωρική Σου Αγάπη,
με νυμφεύθηκες... Με νυμφεύθηκες
παρά τη μεγάλη μου αθλιότητα και ενοχή,
σε μια πλήρη κοινωνία με την Τρισαγιότητά Σου.
Αυτό το χάρισμα που μου δόθηκε από το Θέλημά Σου,
που δόθηκε σε ένα ανάξιο σκουλήκι σαν εμένα,
ακόμη και σήμερα με αφήνει σαστισμένη...
Ω, λαμπρό άστρο της ψυχής μου,
Εσύ που με τόση τρυφερότητα με έθρεψες
με μέλι και με γάλα, 16 είσαι τώρα εδώ
και επισκέπτεσαι πάλι τη γη.
Όμως η γη και πάλι δυσπιστεί απέναντί Σου
και αρνείται να Σε υποδεχθεί.
Ο Αγαπημένος μου κατέβηκε στον κήπο Του17
στις πρασιές των μυρωδικών18
για να ποιμάνει στους κήπους το ποίμνιό19 Του,
και να συνάξει κρίνα. 20
Ο Αγαπημένος μου ήρθε για να να συνάξει στους αγρούς κρίνα,
που μόνη έννοια έχουν να ΑΓΑΠΟΥΝ.
Ήρθε για να συνάξει τα κρίνα Του,
σύμφωνα με το καλόβουλο Θέλημά Του.
Η Θεία Σοφία επισκεύθηκε τη γη
για να υπενθυμίσει στους δικούς Της,
ότι υπάρχει μόνο μια θεολογία,
η ενατένιση της Τριαδικής Σου Δόξας.
Επίτρεψέ μου λοιπόν, γλυκύτατε Νυμφίε μου,
να γίνω το δίχως αγκάθι ρόδο Σου
και Εσύ, το Ζωντανό Νερό μου.
Και τότε ο μίσχος μου,
βυθισμένος μέσα στο Ζωντανό αυτό Νερό
δεν θα πεθάνει, θα αντλήσει αντίθετα ζωή
και αιώνια θα ζήσει, αφού θα είμαι
βυθισμένη στον ίδιο τον Αιώνιο Θεό.
Σου δόθηκε η χάρη να αισθανθείς την οσμή της ευωδίας Μου και σου επέτρεψα να ατενίσεις το Άγιο Πρόσωπό Μου που έλαμψε επάνω σου21 . Όχι, η θύμηση του Αγίου Μου Προσώπου δεν θα σβήσει ποτέ από τη μνήμη σου. Η δόξα και το μεγαλείο Μου κυριαρχούν σε γη και ουρανό και μόνο το Όνομά Μου υπερέχει και εξυψώνει τους πτωχούς στο πνεύμα για να Με συναντήσουν. Εγώ κινούμαι μέσα τους κι αυτοί κινούνται μέσα Μου. Η πληθωρική Μου Αγάπη, όπως σε ενέπνευσα να την ονομάσεις, σου πρόσφερε άφθονα χαρίσματα, επειδή Μου αρέσουν αυτοί που Με σέβονται22 και ελπίζουν στο έλεός Μου. Όχι, δεν ήρθα για να σου επιβάλω τιμωρία, ήρθα αντίθετα για να σε νυμφευθώ και όπως ο νυμφίος γεμίζει τη νύφη του με δώρα, έτσι κι Εγώ σε στόλισα με τα θεϊκά Μου δώρα.
Αυτό που Με αγγίζει και Με συγκινεί δεν είναι η ευγλωττία αλλά το συντετριμμένο πνεύμα. Δεν σας διδάσκει η Γραφή να αγαπάτε την αρετή; Αν Με αναζητούσατε με απλότητα καρδιάς χωρίς να Με δοκιμάζετε, τότε Εγώ, μέσα στην καλοσύνη Μου, θα κατέβαινα από τον ουρανό σαν αστραπή μέσα στο σώμα σας και θα γινόμουν το λυχνάρι σας. Διδαχθήκατε ότι το λυχνάρι του σώματός σας είναι το μάτι σας και έτσι ακριβώς είναι, επειδή ένα χαλασμένο μάτι δεν έχει όραση παρά μόνο σκοτάδι, ενώ ένα γερό μάτι φωτίζει τη θέα. Εγώ είμαι το λυχνάρι αυτό και όποιος Με κατέχει, θα επιζητήσει την αληθινή αρετή και όχι την ανηθικότητα.
Εγώ είμαι το λυχνάρι του σώματός σας που γεμίζει ολόκληρο το σώμα σας με τα πλούτη και τα μεγαλεία της Βασιλείας Μας. Αυτά τα πλούτη και τα μεγαλεία είναι οι αρετές. Όπου υπάρχει Φως υπάρχει και αρετή, όπου υπάρχει σκοτάδι υπάρχει και ανηθικότητα. Μην κάνεις το λάθος να προσκολληθείς στον κόσμο αυτό που αργοπεθαίνει, μείνε πιστή σε Μένα και θα ζήσεις μαζί Μου με αγάπη. Αγάπα την αρετή.
Στην αρχή, Βασούλα, σου ζήτησα να ζεις άγια και να είσαι άγια. Σε είχα επίσης συμβουλεύσει ότι αν έριχνες βαθιά τις ρίζες σου μέσα Μου, δεν θα ταλαντευόσουνα στον άνεμο και κανένα κλαδί σου δεν θα έσπαγε από κάποια θύελλα. Τότε ο καρπός σου θα ήταν άφθονος, αρκετός για να θρέψει πλήθος ανθρώπων και γενεές. Είπα ότι αν έμενες πιστή σ' Εμάς, θα σου χάριζα ιδιαίτερες χάρες κι αυτό ακριβώς έκανα. Σε στερέωσα πάνω Μου σαν βασιλικό πετράδι και σου απηύθυνα το λόγο. Σε ζωογόνησα και σε έθρεψα για να προκόβεις στην αρετή. Σου έδωσα αρετές όπως αγάπη και υπομονή, σοφία, γνώση, καρτερία και επιμονή.

Ο Χριστός σου πρόσφερε την υπομονή Του και συγχρόνως την χάρη της ελπίδας. Για να στηρίξω την ελπίδα σου ότι η αγιότητα θα ανταμειβόταν μια μέρα, σε δίδαξα να υπομένεις όλες τις δοκιμασίες με αγία υπομονή. Γύρεψες μέσα στην ανθρώπινη αδυναμία σου να Μας ευχαριστήσεις, γι' αυτό κι Εμείς σκύψαμε επάνω σου και σε αγαπήσαμε. Η Σοφία δίνεται στα παιδιά κι Εμείς, μες στην Τριαδική Μας Αγιότητα, βρήκαμε απλότητα καρδιάς και σε πληροφορήσαμε ότι θα 'πρεπε να αποκτήσεις τη Σοφία, αλλά ότι θα σε βοηθούσαμε. Είπαμε ότι θα σε βοηθούσαμε να Μας μιμηθείς και να γίνεις το ζωντανό Μας θυσιαστήριο πάνω στο οποίο θα τοποθετούσαμε τη γνώση Μας, για να Μας κατανοήσεις και να Μας γνωρίσεις. Γύρεψες να Μας ευχαριστήσεις κι Εμείς βρήκαμε σε σένα παρηγοριά.
Εγώ είμαι το Πνεύμα που διδάσκει και δίνει εγκράτεια. Ψυχή, κάνε οι σπίθες σου να σβήσουν ακόμη περισσότερο. Η κοινωνία σου μαζί Μας είναι πλούτος για την ψυχή σου. Ναι, η κοινωνία σου με την βασιλική Μας γενναιοδωρία σε κάνει όχι μόνο να επιμένεις στην αποστολή σου, αλλά και να πλησιάσεις την ακατανίκητη αγιοσύνη. Σου είπα, αγαπημένη Μου, να αγαπάς την αρετή και σε παρομοίασα με δένδρο που έχει πολλά κλαδιά και πλούσιο φύλλωμα, επειδή ήσουν ριζωμένη σε Μένα, την Πηγή της Αγάπης, και ποτιζόσουν από αυτή την Πηγή για να δώσεις πολλούς και ποικίλους καρπούς, καρπούς αρετών. Λέω ποικιλία αρετών επειδή όποιος είναι ριζωμένος στην Αγάπη που είναι το βασικό στοιχείο όλων των αρετών, θα καρποφορήσει όλες τις άλλες αρετές. Δεν λέει η Γραφή: "Η Αγάπη είναι πάντα μακρόθυμη και γεμάτη καλοσύνη, η Αγάπη δεν ζηλοφθονεί, δεν κομπάζει, ούτε υπερηφανεύεται, είναι ευπρεπής, δεν είναι εγωίστρια, ούτε ευερέθιστη, ξεχνάει το κακό που της έχουν κάνει. Δεν χαίρεται για το κακό που γίνεται, αλλά χαίρεται με το Άγιο Πνεύμα και μετέχει στη χαρά για το σωστό. Όλα τα ανέχεται, όλα τα πιστεύει, για όλα ελπίζει, όλα τα υπομένει. "
Σου έδωσα την αρετή της ανδρείας σαν βασικό στοιχείο όλων των άλλων αρετών, αφού ετοίμαζα την ψυχή σου γι' αυτή τη μάχη των καιρών σας, όπου το καλό παραμορφώνεται σε κακό. Στην αρχή ο Χριστός και ο Πατέρας σε πληροφόρησαν, μέσω Εμού, ότι θα σε στέλναμε, αγαπημένη Μου, στα άθλια βάθη της αμαρτίας, εκεί που η ανομία και η ανηθικότητα φοριούνται σαν στέμμα από κείνους που ξανασταυρώνουν τον Χριστό. Σου δείξαμε με οράματα που υποβάλαμε στο νου σου, ότι θα σε στέλναμε στη φωλιά με τις οχιές και έτσι, με την αρετή της πίστης σ' Εμάς μαζί με την αρετή της ανδρείας, θα μπορούσες να υπομένεις και να επιμένεις. Υπέμεινες όλες τις αδικίες, τα φαρμακερά βέλη εναντίον σου με αυτή την αρετή. Υπέμεινες μεγάλες δοκιμασίες για χάρη του Ονόματός Μας και μολονότι σε αντέκρουσαν πολλοί, δεν μπόρεσαν να σε τσακίσουν. Αν και εξωτερικά έδειχνες εύθραυστη, σε έκανα εσωτερικά δυνατή....






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου