Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Αχ, γενεά, δεν άκουσες τον Υιό Μου, τον Ιησού Χριστό, να σου λέει: "Πλησιάζει ο καιρός, έφτασε κιόλας, που οι νεκροί θα ακούσουν τη φωνή του Υιού του Θεού, και όσοι την ακούσουν θα ζήσουν. Γιατί όπως ο Πατέρας είναι πηγή ζωής, έτσι έκανε και τον Υιό πηγή ζωής". Γιατί λοιπόν σε φοβίζει σ' αυτούς τους πονηρούς καιρούς η αφθονία των θησαυρών της Καρδιάς Μου που σου χαρίζονται; Γιατί σε ξαφνιάζουν τα σημερινά Μου θαύματα; Δεν είμαστε η Πηγή της Ζωής; Τα βουνά κλονίζονται από την οσμή του θανάτου που ανεβαίνει από τη δημιουργία Μου και τα νερά βρυχώνται και κοχλάζουν αγωνιώντας, όταν Με ακούνε να αγωνιώ βλέποντας το δικό Μου γένος να αργοπεθαίνει μαζί με τον κόσμο που διαλύεται μέσα στην αμαρτία και την αδικία. Θα πρέπει λοιπόν να κρατήσουμε κλειστό το στόμα Μας; Είμαστε η Πηγή της Ζωής και από αυτή την πηγή, η καρδιά Μας υποκινεί τη δική σας με τον υψηλό Μας σκοπό: θα απευθύνουμε τον Ύμνο της Αγάπης Μας σε τούτη τη γενεά που αργοπεθαίνει, και όποιος ακούει, είναι ευλογημένος.


ΕΝΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΜΗΝΥΜΑ  ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΒΑΣΟΥΛΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ.

25 Σεπτεμβρίου, 1997

Σε επικαλούμαι, Γιαχβέ μου, Πατέρα μου, επειδή ξέρω πως όταν το κάνω, η Μεγαλοσύνη Σου έρχεται με λαμπρότητα από τον ουρανό και κατεβαίνει μεγαλόπρεπη στο κατάλυμά μου. Η θέα Σου, Θεέ μου, μέσα στην απρόσιτη αυτή δόξα του θείου και άπειρου Φωτός Σου είναι μια ακατανόητη λαμπρότητα. Εσύ, η Θεότητα που φανερώνεται σε μένα και θέλεις να ενωθείς μαζί μου, που επιθυμείς να γίνεις γνωστός. Εσύ μόνο μπορείς να με πλησιάσεις γιατί το χάσμα, αυτή η τεράστια άβυσσος ανάμεσα σε Σένα και σε μένα δεν θα υπάρχει πια. Κύριε, γεμίζεις τα πάντα χωρίς να περιορίζεσαι ούτε από τα όριά τους, ούτε από την ίδια τους την ύπαρξη.
Ενώ συνέχιζα να επικαλούμαι ακόμη το Όνομα του Γιαχβέ, ξαφνικά, μια θαυμαστή μορφή που έμοιαζε με τον Υιό του ανθρώπου στην ένδοξη Μεταμόρφωσή Του, μου φανερώθηκε. Ο Άμορφος πήρε μορφή. Ποιο πνεύμα είναι ικανό να συλλάβει ή να καταλάβει Εκείνον που περικλείει όλα τα όντα; Αν και το όραμα ήταν ελλειπές1 με έκανε να Τον αναγνωρίσω και το συνειδητοποίησα αυτό! Ο Αόρατος Θεός αφέθηκε να γίνει ορατός για να μιλήσει και να ακούσει σαν φίλος με φίλο. Αόρατος, κι όμως πρόσωπο με πρόσωπο.
Ο Γιαχβέ, ο Κύριος των κυρίων, φάνηκε μπροστά μου ντυμένος λαμπρότητα, με τον ουράνιο χιτώνα Του που αν και άχρωμος λαμποκοπούσε σαν αδαμαντοποίκιλτος. Κι ενώ κοιτούσα ζαλισμένη και σαστισμένη αυτό το σαγηνευτικό όραμα χάρης και απαράμιλλης ομορφιάς, ο Γιαχβέ πρόβαλε απαλά πίσω από τα σύννεφα με μια κίνηση τόσο χαριτωμένη, που ένιωσα την καρδιά μου να ανθίζει.
Η Μεγαλειότητά Του μου θύμισε γαμπρό που βγαίνει από τον κοιτώνα του. Η Παρουσία Του ακτινοβολούσε τόση χάρη που ακόμη κι αν προσπαθούσα να την περιγράψω όλη μου τη ζωή, δεν θα το κατάφερνα ποτέ. Η Παρουσία Του συγχρόνως ακτινοβολούσε αγάπη και τόση γλυκύτητα και τρυφερότητα που η ψυχή μου παρέλυσε μέσα μου. Το ωραίο Του κεφάλι έγερνε ελαφρά προς τα δεξιά, όπως στα αγάλματα που παριστάνουν την Ιερή Καρδιά.
Είσαι ωραίος, Θεέ μου. Αν και μπορώ να διακρίνω μέσα από ένα πέπλο, βλέπω τις σκούρες μπούκλες των μαλλιών Σου να φτάνουν στους ώμους Σου και η φιλντισένια χλωμάδα του ωραίου Σου προσώπου μαγεύει το βλέμμα. Η στάση Του ήταν συνεσταλμένη, αλλά μην το παρεξηγήσετε, δεν ήταν από δειλία αλλά ένα είδος χάρης και μεγαλοπρέπειας. Ω Γιαχβέ, Εσύ που είσαι ανυπέρβλητος σε μεγαλοπρέπεια και πληρότητα, Εσύ που είσαι η Θεότητα, πήρες μορφή μ' ένα τρόπο αδιανόητο για να φανερωθείς σε μένα την ανάξια. Αλήθεια, πώς μπορεί η γλώσσα να εκφράσει με λόγια "αυτά που μάτι δεν είδε και αυτί δεν άκουσε, πράγματα που ξεπερνούν το ανθρώπινο μυαλό;"
Ω, έλα και φύσηξε πάνω στον κήπο μου2 και σκόρπισε μέσα στην καρδιά μου τη γλυκύτητά Σου. Γιατί, τι είμαι εγώ που αξιώνομαι να ατενίζω τη μορφή Σου; Πώς είναι δυνατόν Εσύ που έχεις τόση δόξα και λαμπρότητα, να έλκεσαι από την αθλιότητά μας; Με έχεις θαμπώσει και έχω σαστίσει με την αρχοντική Σου ομορφιά. Πώς θα είναι άραγε να Σε ατενίζουμε όλη μέρα στον ουρανό με γυμνά μάτια; Πώς και πού θα βρω τα λόγια για να περιγράψω τη χάρη Σου και την ομορφιά Σου; Δεν βρίσκω κατάλληλα λόγια, ιδίως για να περιγράψω την ελαφριά κίνηση που έκανες βγαίνοντας πίσω από τα σύννεφα. Μήπως θα πρέπει να επινοήσω νέα επαινετικά λόγια για να εξυμνήσω την άφθαστη ομορφιά Σου; Τα ανθρώπινα λόγια είναι μηδαμινά και δεν θα είναι ποτέ αρκετά για να εκφράσουν αυτό που θέλω να εκφράσω.
Με κρατάς αιχμάλωτη με την αγνή Σου Ομορφιά. Η γοητεία Σου με αφήνει σαστισμένη και εκστατική, και σαν άνοιξη κάνεις να ανθίζει η καρδιά μου. Μια Σου ματιά και η ψυχή μου αισθάνεται νυμφευμένη με το Δημιουργό μου, το Δημιουργό μου που με ελευθερώνει με μια Του ματιά και με στέλνει δεξιά κι αριστερά να διακηρύξω το νυφικό Του άσμα.
Με προστατεύεις κι όπου πηγαίνω στρώνεις ζαφείρια στο μονοπάτι μου, και ως κόρην οφθαλμού φυλάς την ψυχή μου. Περνάω μέσα από φωτιά και βγαίνω άθικτη. Κι όταν πέφτει πάνω μου σαν λάσπη χείμαρρος ύβρεων, από τον πονηρό, η δεξιά Σου με στηρίζει με λόγια γλυκύτερα από μέλι και μεθυστικότερα από κρασί, ενώ συγχρόνως μου καλύπτεις το κεφάλι με τις ευλογίες Σου και με στολίζεις σα νύφη.
Κι ενώ οι καταπιεστές μου χαρούμενοι αποπνέουν εχθρότητα και με συκοφαντούν ολόγυρά μου, η Μεγαλειότητά Σου σαν αστραπή μου στέλνει ένα χερουβείμ που υψώνει την ψυχή μου για να πετάξει ψηλά με τα φτερά του ανέμου. Και τότε, με την ειρήνη Σου και το χαμόγελό Σου, κοιτάζω από ψηλά αυτούς που συνεχίζουν να χαιρετίζουν το θάνατό μου, αλλά που δεν μπορούν ποτέ να με αγγίξουν, ενώ συγχρόνως τρέμουν με οργή και μανία. Όχι, κανένας εχθρός δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεγελάσει το Θεό μου, γιατί ο Ίδιος θα εξουθενώσει τους καταπιεστές μου.
Και τώρα, απλώνω τα χέρια μου σε Σένα. Όλοι ας μάθουν τελικά ότι η Αγαθότητα και η Καλοσύνη είναι ο Τρισάγιος Θεός μας.
Είμαι ανάμεσά σας. Μάθε, μικρή Μου Βασούλα, ότι οι φτωχοί θα λάβουν περισσότερη Σοφία από τους πλούσιους που καμαρώνουν για τη δόξα τους που δεν είναι καθόλου δόξα. Σε μύρωσα με το μύρο Μου,3 ώστε με το μύρο αυτό του βαπτίσματος να κερδίσω από σένα νίκες για τη δόξα Μου αλλά και για τον εξαγιασμό σου.
Με τη γλυκύτητά Σου κάνε να βρω κοντά Σου έλεος.
Εγώ, ο Βασιλεύς της Δόξης και Νυμφίος σου, θα χορτάσω τους φτωχούς μου. Θα βρεις έλεος και την ίδια γλυκύτητα που έδωσα στον Υιό Μου. Έλα και άκουσε την Ανώτατη Αρχή που σου ψιθυρίζει στο αυτί. Έλα και γράψε τα λόγια Μου και φύλαξέ τα. Εγώ είμαι ο Φύλακας της ψυχής σου και από τα Χείλη Μου δεν θα ακούσεις κολακείες αλλά ευθύτητα.
Έλα να γείρεις το κεφάλι σου στην Καρδιά Μου και μέσα σ' αυτό το πλησίασμα να ακούσεις την αποκάλυψη που βγαίνει από το καμίνι4 της Αγάπης και όταν Με ακούσεις, εκλογή του Υιού Μου, η ψυχή σου δεν θα αντισταθεί να ακολουθήσει το δρόμο της ευθύτητας και της καλοσύνης. Τότε θα βρεις τη χαρά σου στο τέρμα αυτού του δρόμου. Δεν άκουσες, χαϊδεμένο Μου παιδί, ότι Εγώ ο Γιαχβέ, ο Δημιουργός σας, έχω νυμφευθεί τη Δημιουργία Μου και είμαι ο Νυμφίος όλων;5 Μέρα και νύχτα σκοντάφτεις, δημιουργία, κυνηγώντας σκιές κι ούτε μια φορά δεν προσπάθησες να εισχωρήσεις σετούτο το μυστήριο.
Αν χάνονται τόσοι από σας, είναι επειδή οι περισσότεροι έχετε περιφρονήσει τη Γνώση Μου. Ξεχάσατε τις διδαχές Μου. Κοίταξα το γένος Μου και αναρωτήθηκα: "Τι να κάνω με αυτούς; Έχουν οχυρωθεί μέσα στη δολιότητά τους. Πώς να τους κάνω όλους αυτούς που δεν διακρίνουν το δεξί τους χέρι από το αριστερό να καταλάβουν ότι είμαι ο Νυμφίος τους και το μόνο που θέλω από αυτούς είναι αγάπη και όχι θυσία, γνώση της Καρδιάς Μου και όχι ολοκαυτώματα και επίσημους εορτασμούς".
Ω, βασιλική Μου γενιά, έχετε ανταλλάξει τη δόξα σας με τη ντροπή! Δεν ακούσατε ότι μπορώ να χαμηλώσω τους ουρανούς για να έρθω κοντά σας; Δεν ύψωσα αρκετά τη φωνή Μου για να Με ακούσεις, δημιουργία; Έως πότε θα κυνηγάς τον άνεμο; Έως πότε θα σε βλέπω να τρέχεις πίσω από σκιές; Ελάτε σε Μένα! Η Καρδιά Μου μοιάζει στα πόδια σου λυχνάρι και από τα Χείλη Μου που στάζουν χάρη και τη δρόσο της θεότητας, βγαίνουν ποταμοί χάριτος και ατέλειωτα σπλαχνικά καλέσματα. Μέρα και νύχτα, αγαπημένοι Μου, σκοντάφτετε πάνω σε σκιές. Ελάτε σε Μένα και θα αγγίξω την καρδιά σας και η διαστροφή σας θα εξαφανιστεί. Τότε, με την απέραντη Αγάπη Μου για σας θα έρθω πάνω σας σαν δρόσος και η Θεότητά Μου θα κατακλύσει τη μιζέρια σας περικλείοντάς την, για να παραμείνετε μόνιμα μέσα στη λαμπρότητά Μου και να γίνετε σκεύη φωτός, ενωμένα με το Πνεύμα Μου.
Αχ, Βασούλα,6 εσένα που ευλόγησα με το μύρο του Ονόματός Μου, η Καρδιά Μου φλέγεται ζηλότυπα κάθε φορά που η καρδιά σου φέρεται απερίσκεπτα και φτερουγίζει μακριά από τη δική Μου κυνηγώντας περιττά στολίδια αντί για τη θεία Μου Δύναμη.
Σου το λέω, αγαπημένη Μου, φύλαξε τους κανόνες του Νυμφίου σου και κράτησε τους στην καρδιά σου. Θα σου ζεστάνουν την καρδιά και θα σε αποτρέψουν από το να αποσπάσεις την προσοχή σου από την παρουσία του Νυμφίου σου που το μόνο που θέλει είναι να ελεήσει εσένα την τόσο αγαπητή από Μένα. Κι αν σου ζήτησα να φανερώσεις γράφοντας το γαμήλιο άσμα7 Μου, η αιτία είναι η αποκλειστική Μου αγάπη για κάθε ψυχή και επειδή θέλησα οι αγαπημένοι μου να έχουν αρκετή τροφή καθώς θα διασχίζουν αυτή την έρημο... Σου εμπιστεύθηκα ένα τάλαντο για να κερδίσεις για Μας8το ανάλογο ποσό.
Έπραξες καλά, γιατί Μας έδειξες με το ζήλο σου να Μας ευχαριστήσεις, την αξιοπιστία σου. Έλα λοιπόν τώρα να αποσυρθείς κοντά Μας. Έλα να αποσυρθείς στην Καρδιά Μου και να γευθείς, όπως σε παλιότερους καιρούς, τις οικείες απολαύσεις της Καρδιάς Μου. Είθε η πεμπτουσία της Αγάπης Μου να κυλήσει σαν ποτάμι στην καρδιά σου, ώστε όλες σου οι μικροαπιστίες που έγιναν αιτία να δυσανασχετήσω, να ξεπλυθούν. Τυπώνω τώρα τα λόγια Μου πάνω σου για τη σωτηρία πολλών αμαρτωλών. Σε πλησίασα, νύφη Μου, με πραότητα για την ανανέωση του μυστικού Σώματος του Υιού Μου. Ιδού τώρα Εγώ, ο Δημιουργός σου, σε καλώ γιατί σε νυμφεύθηκα, ώστε με την ένωσή Μας αυτή να έχω την ευχαρίστηση να σε στολίσω με πιστότητα και με ζέση. Ναι, πάνω στον εύθραυστο αυτό πηλό έχω τυπώσει παντού το Όνομά Μου, από τη μέρα που η ψυχή σου Με φώναξε: "Αββά!" Και στο εξής έκανα ίσιο το μονοπάτι σου στη γη και σου έμαθα πώς να βρίσκεις σε Μένα τη χαρά σου, διασκεδάζοντας πάντα με την Παρουσία Μου. Μάθε, Βασούλα Μου, πόσο επιθύμησα να Με αγαπήσεις με όλη σου την καρδιά και πόσο πόθησα να μετατρέψω όλη σου τη ζωή σε μόνιμη λαχτάρα και δίψα για Μένα, το Θεό σου. Θέλησα να σου δείξω τη Βασιλεία Μου και το νυμφώνα Μου όπου θα χαιρόμαστε κατ' ιδίαν ο ένας τον άλλο. Εγώ, ο Νυμφίος σου, φλεγόμενος από αγάπη, θα διαλεγόμουν μαζί σου με οικειότητα, διδάσκοντάς σου τη γνώση της θείας πραγματικότητας, κι εσύ προσκολλημένη γερά στην Καρδιά Μου, θα εισέπνεες τη χάρη από την Πνοή της Παντοδυναμίας, για να διατηρηθείς στην ύπαρξη.
Όχι, εκλεκτή Μου, η οικεία μας σχέση δεν μοιάζει με την ανάμνηση ενός εφήμερου καλεσμένου. Δεν θα γίνω αιτία να ταραχθεί η καρδιά σου αποσύροντας την οικεία σχέση Μου. Θα φροντίσω για την εύθραυστη φύση σου, Βασούλα Μου. Βλέπεις, αγαπημένη Μου, πόσο επιθύμησα να σε παρασύρω κοντά Μου, όπως ο ερωτευμένος παρασύρει την καλή του ιδιαιτέρως.
Εγώ, ο Εραστής της ανθρωπότητας, ο Νυμφίος της δημιουργίας Μου, θέλω να σε προσελκύσω κοντά Μου...Έλα να ησυχάσεις κοντά Μου9...
Θα πρέπει να άκουσες κάποτε πως ο νυμφίος επιθυμεί να μείνει μόνος με τη νύφη του μετά το γάμο; Σου προσφέρω αυτή τη χάρη σαν προοίμιο της γιορτής μας.10 Ναι, τη μέρα εκείνη που ανταποκρίθηκες στο θείο Μου Θέλημα... και ανοίγοντας την καρδιά σου στο Κάλεσμά Μου, μπόρεσα να την εμπλουτίσω από τη δική Μου για να σπείρεις αργότερα παντού αυτούς τους θησαυρούς. Αυτοί οι θησαυροί είναι οι σπόροι11 που σου παρέχω Εγώ, για να τους σπείρεις στις χώρες που σε στέλνω.
Τη μέρα εκείνη που υποτάχθηκες στο θείο Μου Θέλημα, επιτρέποντάς Μου να εξουσιάσω την ζωή σου, στάθηκα μπροστά σου στοργικά και σε προσκάλεσα με αυτά τα λόγια: "είναι αδύνατο για μια ψυχή να Με αγαπήσει με τον τρόπο που θέλω να Με αγαπήσει, αν Με κρατήσει σε απόσταση. Πλησίασέ Με και γεύσου τις χαρές Μου. Θέλω να γίνεις οικεία μαζί Μου. Αν μείνεις μακριά από τους κόλπους Μου, θα είσαι ανίκανη να καταλήξεις να Με γνωρίσεις.12 Αφού σε διάλεξα ανάμεσα σε χιλιάδες, δεν θα πρέπει πια να αμφιβάλλεις. Να φέρεσαι ταπεινά για να συνεχίσω να σε σηκώνω σε Μένα... Σου έπλυνα τα χέρια και το στόμα, ώστε τα χέρια σου, καθαρισμένα, να γράψουν τα λόγια Μου και να κρατήσουν τα βιβλία Μου και με το στόμα σου να αρωματίσω όλα τα έθνη. Με τη χάρη Μου στολίζω13 την ψυχή σου με το ένδυμα της δύναμής Μου, αλλά πάνω απ' όλα Εγώ, Βασούλα Μου, σε στόλισα με τα μεγαλόπρεπα Έργα της Σοφίας Μου, ώστε από τα χείλη της αγαπημένης Μου που χρίστηκαν από τη Μεγαλοσύνη Μου, να δεχόμαστε14 αίνους και τιμές για την Τρισαγιότητά Μας. Συνέχισε να κηρύττεις ένα Χριστό Αναστημένο και να γεμίζεις όλη την οικουμένη με καρπό. Πες τους ότι ο Χριστός με τη θεία Του Αγάπη σκύβει από τον Ουρανό για να ζωντανέψει με την Παρουσία Του τα έργα των Χεριών Του.
Με αυτά τα ενθαρρυντικά νέα, πολλά έθνη θα έρθουν να Μας γνωρίσουν σε μια οικεία σχέση. Πες τους, κόρη Μου, πόσο χαιρόμαστε όταν Μας λογαριάζετε σαν τον Άγιο Σύντροφό σας στην καθημερινή σας ζωή...
Μίλησε ως απεσταλμένη Μου και θύμισε στο λαό Μου ότι Εγώ, ο Γιαχβέ, είμαι ζωντανός και δραστήριος, ύστερα πήγαινε σε αυτούς15 τους ιερωμένους που δεν Με αναζητούν πια και ρώτησέ τους: "γιατί δεν ρωτάτε ποτέ: πού είναι ο Θεός;" Όταν έρθει η Ημέρα Μου, θα κρίνω αυτούς τους ποιμένες που δεν Με γνωρίζουν και δεν γεύθηκαν ποτέ εσωτερικά τη γλυκύτητά Μου. Αυτοί οι ποιμένες σήμερα Με έχουν ανταλλάξει με κάτι που δεν έχει καμιά αξία ούτε δύναμη αυτό καθ' εαυτό. Αυτό που πρέπει να προσέχουν είναι να θυμούνται την Παρουσία Μου. Δεν Με προσέχουν... πώς μπορώ να πω: "είναι το θυμίαμα του Υιού Μου, όταν η μόνη τους ευωδία είναι η οσμή του θανάτου; Σου έδωσα, δημιουργία, δώδεκα χρόνια16 ανείπωτης χάρης και δεν θέλησα να ενεργήσω βιαστικά πάνω στην οργή Μου. Για να σας ενθαρρύνω σ' αυτά τα ευνοϊκά χρόνια μίλησα, στερέωσα καρδιές που ήταν ραγισμένες και έβαλα την Ειρήνη μέσα σ' αυτές τις καρδιές. Η δική Μου Καρδιά είναι Πηγή ζωντανού νερού που πλημμυρίζει σ' αυτά τα χρόνια της χάρης, τούτο τον ξερότοπο δίνοντας ανάπτυξη εκεί που υπήρχε μόνο σκουριά. Ήθελα πάντα να σας κατατάξω μεταξύ των δικών Μου.
Τις μέρες αυτές σας λέω πως Εγώ, ο Νυμφίος της δημιουργίας Μου, προσκαλώ τον καθένα σας: νύμφη Μου, γιατί αυτά τα κατσουφιάσματα και οι απειλές ενάντια στη γλυκύτητα του Στόματός Μου;17Δυστυχισμένο ανθρωπάκι, απομακρυσμένο από τη γνώση Μου, έλα! Σε προσκαλώ να πέσεις στην αγκάλη του Νυμφίου σου και θα σου δείξω πώς Εγώ, ο Γιαχβέ, μπορώ να στολίσω το πνεύμα σου, προσφέροντάς σου γενναιόδωρα ένα χείμαρρο από τη θεία Μου Αγάπη, ώστε κι εσύ με τη σειρά σου να Μου ανταποδώσεις αυτό το χείμαρρο Αγάπης. Περίμενε τότε και θα δεις, τη μέρα που θα σε προσελκύσω στο νυμφώνα της Καρδιάς Μου, σαν ρόδο που φυτρώνει στην όχθη ενός ρυακιού θα ανθίσεις για να διακηρύξεις το μεγαλείο του Ονόματός Μου, αποκαλώντας Με: "Πατέρα μου". Στο νυμφώνα της Καρδιάς Μου, η καρδιά σου θα ξεφυτρώσει με δοξολογίες και όπως ο νυμφίος χαίρεται με τη νύμφη του, το ίδιο θα χαρώ με σένα κι εσύ με Μένα. Το κραταιό Μου Χέρι θα σε στηρίξει και δεν θα θέλεις ποτέ πια να Με αποχωριστείς ξανά.
Πράγματι, το πνεύμα σου πλουτισμένο με τη γλυκύτητά Μου και την πληρότητα του Πνεύματός Μου, θα φωνάξει σε όλα τα έθνη: "Η ωραιότητα και η δόξα βρίσκονται στο Δημιουργό μας! στην Ελπίδα μας και στον Κύριό μας!"
Κόρη της εκλογής Μου, άκουσε και γράφε: Θέλω να δώσεις μαρτυρία για την αγιότητά Μου και τη θεία Μου γλυκύτητα, να γίνεις σαν ηχηρό βιβλίο, ένα βιβλίο γραμμένο από τον Τριαδικό Θεό. Όσο για τώρα, σε θέλω μόνο για Μένα. Θέλω να είμαι με την εκλεκτή Μου και να ιππεύω τους ουρανούς μαζί σου, γλιτώνοντάς σε από τις ταλαιπωρίες εκείνων που χαιρετίζουν καθημερινά το θάνατό σου. Θέλω να σε γλιτώσω από τη φασαρία και την αναταραχή, την αντιζηλία, τη ζηλοτυπία και την έλλειψη αγάπης.
Τότε, στη διάρκεια της θεωρίας σου, ενώ θα αναπαύεις το κεφάλι σου στους Κόλπους Μου, θα πληθαίνω στην καρδιά σου τις θείες διδαχές Μου. Θα μάθεις να κάνεις το καλό όλες τις μέρες της ζωής σου και θα μεγαλώσεις έτσι μέσα στην Καρδιά Μου, αναδύοντας μια γλυκιά μυρωδιά σαν τα κρίνα. Και όταν θα σε στέλνω στα διάφορα έθνη, θα σκορπίζεις πάνω τους την ευωδιά σου που θα γίνει δεκτή σαν ευλογία, γιατί θα μεγαλώνεις μέσα στην Καρδιά Μου. Ιδού, σε έντυσα με τη μορφή18 του Υιού Μου, του Ιησού Χριστού, για να καταλάβουν ότι είσαι το δικό Μου Έργο, που τους χαρίστηκε από τη Χάρη Μου για να είναι η ηχώ Μου. Συνέχισε λοιπόν να είσαι η Ηχώ Μου, τα Λόγια Μου ας κυλούν σαν κρασί από τα χείλη σου, μεθώντας τις καρδιές των υιών και θυγατέρων Μου.
Κύριε, είμαι και παραμένω πάντα
έκθαμβη μπροστά στο Κάλλος Σου.
Μέσα στη νύχτα της ψυχής μου
φάνηκες, μια θαυμαστή μορφή,
όπως ο Υιός του Ανθρώπου
στη Μεταμόρφωσή Του.
Ω, Τριαδικέ Νυμφίε,
γεμάτε χάρη και αρχοντιά,
ωραιότερε από όλους τους αγγέλους μαζί,
τι σημαίνουν όλα αυτά;
Ποια έμπνευση έκανε
την Καρδιά Σου να με κοιτάξει;
Αλλά θα τολμήσω να πω αυτό που θέλω:
Ποια τρέλα της αγάπης Σου
έκανε την Καρδιά Σου να κοιτάξει την αθλιότητά μου;
Μέσα στην αναξιότητά μου, ήρθες για να μου θυμίσεις τους συζυγικούς μας δεσμούς, έλκοντάς με τώρα πιο βαθιά στην καρδιά Σου, για να γευτώ τις χαρές που κρύβονται μέσα της, για να επωφεληθώ από τον χείμαρρο της Θεότητάς σου που θα με κρατήσει ζωντανή.
Κόρη Μου, αν σκόρπισα και συνεχίζω να σκορπίζω πάνω σου τη Χάρη Μου, είναι γιατί θέλω η ψυχή σου να γίνεται ωραιότερη και λαμπρότερη κάθε μέρα που περνά, ωσότου φτάσει την τελειότητα που επιθυμώ. Θα μπορώ τότε να πω "αυτή η καρδιά μου απέδωσε ό,τι της ζήτησα και αποκόμισα μεγάλες νίκες από αυτήν. Αποκόμισα συγχρόνως μεγάλη ευχαρίστηση από αυτήν, και με τη χάρη Μου θα συνεχίσω να πληθαίνω σε αυτή την καρδιά τις χάρες Μου και τα δώρα Μου για να συνεχίσει να ψάλλει σε κάθε έθνος τον Ύμνο της Αγάπης Μου. Θα συνεχίσω να χαρίζω στην καρδιά σου τις χάρες Μου και τις παρηγοριές Μου. Όπως ρίχνουν από μια κανάτα νερό σ' ένα ποτήρι, έτσι κι Εγώ θα γεμίζω την καρδιά σου με την Αγάπη Μου.19
Μια σκιά πέρασε από το μυαλό μου
και σκεπτόμουν πάλι αυτούς, Κύριέ Μου,
που κατηγορούν το μήνυμά Σου με μανία,
ιδιαίτερα την αγαπητική Σου γλώσσα.
Προσευχήσου γι' αυτούς κι ευλόγησε τους διώκτες σου να αξιωθούν να βρουν έλεος την ημέρα της Κρίσεως. Άνθρωποι από σάρκα και αίμα θα συλλογίζονται πάντα πονηρά και θα βρίσκουν ευχαρίστηση στο να πράττουν το κακό. Αυτές οι ίδιες ψυχές δεν μιλούν για την γλυκύτητά Μου και για την Θεότητά Μου γιατί το πνεύμα τους δεν γνωρίζει πως να ξεχωρίζει την Θεία Μου γλυκύτητα από τις δικές τους σαρκικές επιθυμίες. Όχι, δεν βλέπουν ότι υπάρχει διαφορά. Όταν μιλώ, περιστέρι Μου, με τα Χείλη Μου που στάζουν χάρη, αγιότητα και γλυκύτητα, δεν αντιλαμβάνονται τα λεγόμενά Μου και δεν μπορούν να κατανοήσουν την καθαρότητά Μου μέσα στο Μεγαλείο Μου. Είναι τόσο σκληρόκαρδοι που αδυνατούν να κατανοήσουν τη λαμπρότητα και την Θεότητα της Καρδιάς Μου.
Γι' αυτό οι καρδιές αυτές στερούνται το Φως Μου και με το φθαρτό τους σώμα και το λογισμό τους Με κατηγορούν πως τα Λόγια Μου είναι υπερβολικά και συναισθηματικά. Γι' αυτούς λέω "Μου είναι ξένοι και δεν Με γνωρίζουν... Α, εύθραυστη ψυχή, γεύθηκες τη γλυκύτητα της Θεότητάς Μου και επέτρεψα στην ψυχή σου να γευθεί το Μεγαλείο Μου και τώρα δες τον εαυτό σου, δες την απέραντη δίψα σου για Μένα. Σου έδειξα, νύφη Μου, σα νεόνυμφος, πώς να είσαι οικεία και άνετη μαζί Μου, γιατί δεν υπάρχει τίποτε σκοτεινό στη δική Μου συναναστροφή.
Και πολλοί έμαθαν από σένα και αποκόμισα μεγάλους θριάμβους με τη χάρη που σου έδωσα. Όταν η καρδιά σου είναι δεμένη με τη δική Μου δεν υπάρχει σκοτάδι, αλλά ευφροσύνη και χαρά όλες τις ημέρες της ζωής σου.
Θεέ, Εσύ που άφησες τον Ουρανό, όπως ο νυμφίος αφήνει τη σκηνή του, μου έδειξες το Πρόσωπό Σου, για να θεωρώ τη γλυκύτητά Σου.20 Οι ασεβείς που κακολογούν ας ακούσουν και ας μάθουν από τους ψαλμούς του Δαυίδ πως η εχθρότητα που αισθάνονται προς τη γλυκύτητα της γλώσσας Σου είναι αβάσιμη.
Ας μάθουν διαβάζοντας τους ψαλμούς Σου πως είσαι ο Ψαλμός των ψαλμών Σου και πως τα λόγια Σου, Φιλάνθρωπε, είναι γλυκύτερα κι από μέλι κι από κερήθρας στάλαγμα.21 Για αυτό, και μόνο στη θύμηση του οράματος που μου έδωσες μέσα στην άπειρή Σου καλοσύνη, η ψυχή μου έλιωσε και κολλήθηκε πάλι στο χώμα.
Τι να προσθέσω σ' αυτό; Τι να προσθέσω σ' αυτό το υπέροχο όραμα; Αλλά η μεγαλοψυχία Σου καταδέχθηκε να αποκαλυφθεί σε κάποιον ανάξιο σαν εμένα. Αυτό ήταν ένα δώρο από τη μεγάλη Σου αγάπη. Δεν χρειάστηκε να πάρεις άδεια από κανένα! Θέλησες να δείξεις τον εαυτό Σου, την ευλογία Σου, το γόητρό Σου, την ακτινοβολία Σου, το τέλειο κάλλος Σου και τη γλυκύτητά Σου.
Μεγάλο είναι το Μεγαλείο Σου και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το γλυκό όραμα που χαράχτηκε στη μνήμη μου.
Βρίσκω ευχαρίστηση στις ψυχές που Με αφήνουν να τις ανυψώσω... Αχ, Βασούλα, επιθυμώ να οδηγήσω την κάθε ψυχή κοντά στην Καρδιά Μου και να την μπολιάσω πάνω Μου με τον ίδιο τρόπο που σε οδήγησα στην οικειότητα της Καρδιάς Μου. Για αυτό, παιδί Μου, χαράζω με περίσσεια καλοσύνη ένα μονοπάτι που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει. Ένα μονοπάτι ορθότητας που οδηγεί σε Μένα. Γι' αυτό το λόγο Εγώ, σαν νεαρός νυμφίος ερωτευμένος, είμαι ερωτευμένος με τη δημιουργία Μου: το έργο των χεριών Μου, και θα εκθέσω σε κάθε δημιούργημα τη φλόγα της Καρδιάς Μου, είτε είναι φίλος είτε εχθρός. Σήμερα, πολλοί από σας αναλύουν σχολαστικά την αγάπη Μου και τη γλυκύτητά Μου και Με σχηματίζουν σύμφωνα με τα σαρκικά τους πάθη. Σας το λέω: όσοι Με γνωρίζουν φέρονται με άγιο τρόπο σε ό,τι είναι άγιο. Αυτοί θα κριθούν μια μέρα άγιοι. Όσο γι' αυτούς που δεν Με γνωρίζουν και δεν φέρονται με άγιο τρόπο σε ό,τι είναι άγιο, θα κριθούν όπως το αξίζουν.
Η Καρδιά Μου πάλλει με καλέσματα αγάπης για αγάπη και πάλι λέω: είτε φίλοι, είτε εχθροί, είστε όλοι καλεσμένοι να γίνετε μέτοχοι των απολαύσεων της Καρδιάς Μου και όταν γίνει αυτό, θα αντιληφθείτε πως Με υποτιμήσατε όλη σας τη ζωή, πως υποτιμήσατε τη Μεγαλοσύνη Μου με την άκρως αδύνατη φύση σας και τις αμαρτωλές σας κλίσεις, και επειδή πιστέψατε πως οι εξωτερικές απολαύσεις και χαρές που επιθυμούσε η σάρκα σας, ήταν κυρίαρχες και σημαντικές. Αυτές οι σαρκικές απολαύσεις και χαρές δεν μπορούν ποτέ να μετρηθούν με τη δική Μου θεότητα και τη γλυκύτητά Μου. Οι χαρές σας με τις δικές Μου είναι σαν κόκκος άμμου μέσα στο σύμπαν όταν συγκριθούν με την ευδαιμονία που θα αισθανθείτε από τη δική Μου γλυκύτητα που θα σας οδηγήσει στην αιώνια χαρά.
Κι εσύ Βασούλα, εσύ που εισχώρησες στις χαρές της Τρισαγιότητάς Μας και έφτασες να συλλάβεις την τρυφερή στοργή Μας και την άπειρη Αγάπη Μας, χαιρόμαστε που δέχθηκες πρόθυμα να στηρίξουμε πάνω σου το έργο Μας και να γίνεις στο εξής ζωντανό θυσιαστήριο, αυξάνοντας έτσι τη χαρά Μας. Σε μεταστρέψαμε και σε οδηγήσαμε στην ενατένιση του Νυμφώνα, σε στενή κοινωνία με τη μοναδικότητά Μας. Ύστερα, από τον κόρφο Μας σε στείλαμε στην έρημο για να υπερασπιστείς την Αλήθεια. Τώρα όμως, μετά τους σκληρούς σου κόπους, θέλουμε να αναπαυθείς στην Καρδιά Μας και να έχεις τον ελεύθερο χρόνο να ατενίζεις την Τρισαγιότητά Μας. Στην εντατική αυτή ανάπαυση, θα γαλουχηθείς από τη Θεότητά Μας.
Σήμερα σου προσφέρω πάλι την Καρδιά Μου και όπως ο νυμφίος αφήνει τη σκηνή του για να συναντήσει τη νύφη του, έτσι κι Εγώ βγήκα για να ενώσω την Καρδιά Μου με τη δική σου και να βρω ευχαρίστηση σε σένα, και να ανταλλάξουμε θωπεύοντας ο ένας τον άλλο την αμοιβαία αγάπη μας. Ας γίνει όπως και στον ουρανό:
Αγάπη με αγάπη
Καρδιά με καρδιά
Ναι! Δεν αρνήθηκες να αναγνωρίσεις στο πρόσωπό Μου τον Πατέρα, μέσα στην Τρισαγιότητά Μου. Και σαν δοχείο που περιέχει νερό, η καρδιά σου, μετά την επίγνωσή Μου, γέμισε με το ζωντανό Μου νερό, για να οδηγηθεί στην τελείωση των αρετών που θα της προσέφερα.Τα Έργα Μου θα ήταν στείρα, αν δεν τελειοποιούσα την αγάπη σου. Σε τι θα Μου χρησίμευαν τα έργα σου και τι λογής τιμή θα ήταν για Μένα, αν Μου προσφέρονταν χωρίς να Μου δώσεις πρώτα ελεύθερα όλη σου την καρδιά; Πράγματι, έλα και μάθε τι σημαίνουν αυτά τα λόγια: "αγάπη θέλω, όχι θυσίες και προσφορές, επίγνωση του εαυτού Μου θέλω, όχι ολοκαυτώματα". Δεν θα φερθώ απότομα σε κανένα όσο τον βρίσκω σε ετοιμότητα. Δεν άκουσες: "ένας άνθρωπος είναι αποδεκτός με οτιδήποτε μπορεί να διαθέσει". Γι' αυτό εσύ που Με διαβάζεις και είσαι επίσης έργο Μου, έλα κοντά Μου όπως είσαι κι Εγώ, μέσα στην τέλεια Αγάπη Μου, θα σε τελειοποιήσω.
Θα σαγηνεύσω την καρδιά σου για να την κάνω να αναδίδει τα σπανιότερα και λεπτότερα αρώματα. Τότε, όπως τεντώνει κανείς τα χέρια του ψηλά, κρατώντας χρυσό θυμιατό γεμάτο θυμίαμα για να θυμιάσει την Αγιότητά Μου, θα ανυψώσω την καρδιά σου κρατώντας την ψηλά, αφήνοντας αυτά τα σπάνια αρώματα να στροβιλίζονται πάνω στη γη και σκορπίζοντας τη γλυκιά σου ευωδία ολόγυρά Μου, προς δική Μου τέρψη και τέρψη όλων των αγίων και αγγέλων στον ουρανό. Η χαρά Μου θα είναι τέτοια που θα μοιάζει με νυφικό χορό,22 ενώ τα στόματα των αγγέλων Μου θα γεμίζουν γέλια και τα χείλη τους τραγούδια. Κι Εγώ, πλημμυρισμένος από χαρά για τη μηδαμινότητά σου, θα κάνω την καρδιά σου ένα κόσμημα και με τα Χέρια Μου πάντα απλωμένα, ανυψώνοντας την καρδιά σου, θα σε μυρώσω, κόσμημά Μου, και θα σε ευλογήσω. Κι όπως σε έβαλα κάποτε με τρυφερότητα στα σπλάχνα της μητέρας σου για να τραφείς και να αναπτυχθείς, θα σε βάλω στην Καρδιά Μου για να θρέψω την ψυχή σου με τη Θεότητά Μου, και να αναπτυχθείς με την Αγιότητά Μου. Αυτή θα είναι η απόδειξη της Αγάπης Μου για σένα. Και θα φτάσεις να γνωρίσεις το Θεό, το Νυμφίο σου τον τρισάγιο, όσο ποτέ. Τότε η ψυχή σου θα προσκολληθεί τόσο βαθιά στην Καρδιά Μου και σε Μένα, που δεν θα Με ξεχάσεις ποτέ επειδή η ψυχή σου θα αιχμαλωτιστεί θεληματικά από τα θέλγητρά Μου. Κι Εγώ, που ενεργώ πάντα από αγάπη, θα στερεώσω τη μικρή σου καρδιά πάνω στην ευθύτητα, την προθυμία και την αγάπη και θα την φλογίσω με θεία φλόγα. Θα σε κάνω να γευθείς τη γλυκύτητά Μου κάνοντας σε συμμέτοχο με τον Υιό Μου τον Ιησού, Αυτόν που είναι στους κόλπους Μου, της μακαριότητάς Μας, προσκαλώντας σε στην αληθινή και μοναδική Γνώση της Τριαδικής Μας Θεότητας.
Η επίγνωση αυτή του Εαυτού Μας θα σου μάθει ότι μπορούμε να σου ξαναδώσουμε τη θεότητά σου, οδηγώντας την ψυχή σου στη θέωση και στην Αιώνια Ζωή και ότι το θείο Μας Φως μπορεί να ακτινοβολήσει και μέσα στη δική σου ψυχή και το σώμα για να ζεις μέσα στο Φως Μας και σ' Εμάς. Τότε, αγαπημένε Μου, θα εμπλουτίσω την ψυχή σου με καλοσύνη και καθώς θα σε κρύβω στην Καρδιά Μου, θα σου αφαιρέσω τις αμαρτίες σου για να κινείσαι μέσα στο Πνεύμα και να εισπνέεις τις εμπνεύσεις της Καρδιάς Μου, ενώ θα σε σφραγίζω με τη σφραγίδα της αφιέρωσης, μυρώνοντάς σε με το Άγιο Όνομά Μου. Τότε δεν θα ανήκεις πια στον εαυτό σου αλλά σε Εκείνον που σε κινεί, σε στενή κοινωνία με τη μοναδικότητά Μας.
Εγώ, ο Ύψιστος, ο Νυμφίος της δημιουργίας Μου, θα σου δείξω τέτοια πληρότητα αγάπης και στοργής, που η ψυχή σου θα έχει μια γεύση του ουρανού ενώ θα είσαι ακόμη στη γη. Η γλυκύτητά Μου θα είναι τέτοια που θα είσαι σα να έχεις μεθύσει από κρασί, γιατί θα έχεις γευθεί την Παντοδύναμη Αγάπη, αυτή την Αγάπη που θα είναι σαν παράδεισος από ευλογίες και που θα στολίσει την ψυχή σου με κάτι περισσότερο από δόξα.
Νιώσε την περίσσεια Αγάπη Μου, Βασούλα. Σε ξεχώρισα από όλους τους ανθρώπους και σε έκανα κρίνο, επιτρέποντάς σου να ακούσεις τη Φωνή Μου. Σου εμπιστεύθηκα το Έργο αυτό για να φωτίσεις το σκοτεινό αυτό κόσμο της αποστασίας. Σε έστειλα να ευωδιάσεις με το Έργο Μου την έρημο της δημιουργίας Μου και να λάμψουν πάνω τους οι εντολές Μου και ο Νόμος Μου, και ο κόσμος μια μέρα να δει σε σένα την υπέρτατη δύναμή Μου και να πει: "Αλήθεια, ο Θεός είναι κρυμμένος μέσα σου", αλλά θα το πουν αυτό στο πνεύμα σου που θα έχει αναπαυθεί. Ναι,23 είσαι πράγματι ένας αληθινός μάρτυρας του Υψίστου επειδή έκανα το στόμα σου ένα κοφτερό σπαθί.
Θεέ μου, μερικές φορές νιώθω να με περιτριγυρίζουν οι καταπιεστές μου, ακόμη και τη νύχτα βλέπω τα δόντια εκείνων που θέλουν να με κατασπαράξουν, σκαρώνοντας ψευτιές για να με δουν καταδικασμένη. Ω, προστάτεψέ με από τους υπερήφανους! Ως πότε θα κρατάς τα μάτια τους κλειστά;
Ωσότου ολοκληρωθεί η υπηρεσία που Μου προσφέρεις και η Τελετή φτάσει στο τέλος της. Τα μάτια Μου ήταν πάντα στραμμένα σε έναν άνθρωπο με πνεύμα ταπεινό και συντετριμμένο, κι Εγώ που είναι γνωστό πως ετοιμάζω κάθε γέννηση, θα ετοιμάσω τη δημιουργία Μου για μια αναγέννηση ευλογημένη από το Άγιο Πνεύμα Μου, που δεν ξαναείδε ο κόσμος.
Η Φλόγα της Καρδιάς Μου θα είναι ο εξαγνισμός σου, δημιουργία, κι αυτή θα εκτελέσει την κρίση Μου.24Αυτό θα γίνει για να σου αφαιρεθεί το πέπλο και να Με δεις ντυμένο λαμπρή ομορφιά και αγιότητα. Θα επιτελέσω το σπλαχνικό Μου έργο25 αγάπης για να σε κερδίσω για τον εαυτό Μου. Τότε κι εσύ με τη σειρά σου θα στραφείς σε Μένα και θα γίνεις κι εσύ μάρτυρας της Αγάπης Μου. Κι όταν ο κόσμος έκπληκτος από την αλλαγή της καρδιάς σου, σε ρωτήσει για την αιτία της ταπεινής σου συμπεριφοράς, θα απαντήσεις: "Έμαθα από τον Πατέρα μου, άκουσα το Νυμφίο Μου και έγινα παιδί του φωτός. Ο Θεός είναι το φως Μου και αιώνια ζωή είναι να αναγνωρίζουμε Αυτόν ως το μόνο αληθινό Θεό και Δεσπότη του σύμπαντος. Τότε, φίλοι Μου, θα ανήκετε κι εσείς στο Νυμφίο παντοτινά και αιώνια". Αχ, γενεά, δεν άκουσες τον Υιό Μου, τον Ιησού Χριστό, να σου λέει: "Πλησιάζει ο καιρός, έφτασε κιόλας, που οι νεκροί θα ακούσουν τη φωνή του Υιού του Θεού, και όσοι την ακούσουν θα ζήσουν. Γιατί όπως ο Πατέρας είναι πηγή ζωής, έτσι έκανε και τον Υιό πηγή ζωής".26Γιατί λοιπόν σε φοβίζει σ' αυτούς τους πονηρούς καιρούς η αφθονία των θησαυρών της Καρδιάς Μου που σου χαρίζονται; Γιατί σε ξαφνιάζουν τα σημερινά Μου θαύματα; Δεν είμαστε η Πηγή της Ζωής; Τα βουνά κλονίζονται από την οσμή του θανάτου που ανεβαίνει από τη δημιουργία Μου και τα νερά βρυχώνται και κοχλάζουν αγωνιώντας, όταν Με ακούνε να αγωνιώ βλέποντας το δικό Μου γένος να αργοπεθαίνει μαζί με τον κόσμο που διαλύεται μέσα στην αμαρτία και την αδικία. Θα πρέπει λοιπόν να κρατήσουμε κλειστό το στόμα Μας; Είμαστε η Πηγή της Ζωής και από αυτή την πηγή, η καρδιά Μας υποκινεί τη δική σας με τον υψηλό Μας σκοπό: θα απευθύνουμε τον Ύμνο της Αγάπης Μας σε τούτη τη γενεά που αργοπεθαίνει, και όποιος ακούει, είναι ευλογημένος.
Όποιος τον ακούει με προσοχή, θα γίνει ψηλός και δυνατός σαν δένδρο, γιατί η ρίζα του θα μεγαλώνει ανάμεσα στις Εντολές Μου και τις αποφάσεις Μου.
Πριν από λίγο καιρό φύτεψα ένα βλαστάρι,27 που σήμερα έγινε δένδρο και η κορυφή του έφτασε στον ουρανό και που από καιρό σε καιρό γεύεται τα αρώματα και την ευωδιαστή αύρα του ουρανού. Τώρα είναι γνωστό σε όλα τα έθνη, αφού είναι ορατό από τα πέρατα της γης και από όλες τις πλευρές. Το πράσινο φύλλωμά του είναι θεραπευτικό βάλσαμο για τους αρρώστους, αλλά συγχρόνως μια ευωδία καταπραϋντική για τους φτωχούς και τους ταλαίπωρους. Του έστειλα φιλήματα για να αυξηθεί ο καρπός του και να τελειοποιηθεί. Μέσα στην ομορφιά του, ο άφθονος καρπός του, είναι σημαδεμένος με τη σφραγίδα του Αγίου Μου Πνεύματος. Όλα τα έθνη, άσχετα από φυλή και προέλευση, μπορούν να το πλησιάσουν και να χορτάσουν από τον καρπό του, που είναι αρκετός για όλους. Ακόμη και στους ανάξιους αυτό το δένδρο μπορεί να προσφέρει σκιά και ανακούφιση. Εγώ είμαι ο Φύλακάς του. Έχω δει πολλές φορές ανθρώπους να σέρνονται και να γλιστρούν μέσα στη νύχτα, κρατώντας στα χέρια τους φωτιά, για να ανάψουν το δένδρο Μου και να το καταστρέψουν, επειδή όμως είχα προβλέψει όλα τούτα, για να το προστατεύσω, είχα πολύ πριν συγκεντρώσει στρατιά αγγέλων Μου, για να το ποτίσουν με τη δρόσο του ουρανού. Εξαφάνισα τους εχθρούς Μου όπως είδες, για αυτό μη λες, αγαπημένη Μου: "μα ο αετός δεν θα σπάσει τη ρίζα μου και δε θα αρπάξει τον καρπό μου, ώστε όλα τα φυλλαράκια να μαραθούν με μιας την ώρα που ξεφυτρώνουν;" Όχι!28 Όχι, δένδρο Μου, σε βεβαιώνω, θα συνεχίσεις να αυξάνεσαι και να καρποφορείς με τη σφραγίδα και την ευωδία του Αγίου Μου Πνεύματος. Θα πληθύνω το φύλλωμά σου και τον καρπό σου για να είναι για όλους αρκετός καθώς και για κάθε νέα γενεά που θα έρθει...
Κύριε, η καρδιά μου ζει για Σένα και το πνεύμα μου ψάλλει αίνους όλη μέρα για Σένα. Εσύ φύλαξες την ψυχή μου κρυμμένη στην Καρδιά Σου κι Εσύ με προστατεύεις. Αν και υπάρχει τεράστια άβυσσος ανάμεσα σε Σένα και σε μένα, είμαι εντός Σου, στη Μεγαλειότητά Σου κι Εσύ, χωρίς να χάνεις την υπερβατικότητά Σου, είσαι εντός μου.
Βασούλα, πολλά δένδρα θα κοπούν και μερικά θα τα ξεριζώσω και θα κάψω τη ρίζα τους. Την Ημέρα εκείνη, τα θεμέλια της γης θα σαλέψουν στον ήχο της Φωνής Μου και ο Οίκος Μου θα γεμίσει από την κραυγή Μου: "Αρκετά! Φτάνει ως εδώ!"
Σπλαχνίσου μας κι ευλόγησέ μας!
Το βλέμμα Σου ευνοϊκό ας πέσει πάνω μας.
Για να γνωρίσουν όλοι πάνω στη γη πώς ενεργείς
και όλοι οι λαοί τη σωτηρία που δίνεις.
(Ψαλμ.67:1-2)
Άνθος της Καρδιάς μου, τέτοια λόγια είναι χαρά για το Νυμφίο σου. Έλα τώρα να ακούσεις τους παλμούς της Καρδιάς Μου!
(Το παραπάνω μήνυμα, αν και έχει ημερομηνία 25/9/97, τελείωσε στις 25/10/97. Μου δόθηκε τμηματικά, κάθε φορά που με καλούσε Εκείνος.)

1 Ήταν σαν να έβλεπα μέσα από ένα γκρίζο πέπλο
2 Δηλαδή "στείλε μου το Άγιο Πνεύμα Σου"
3 Το μύρο εδώ συμβολίζει το "Όνομα"
4 Ο Θεός εννοεί την Καρδιά Του
5 Ησ. 54:5
6 Ξαφνικά το Θείο Του βλέμμα στράφηκε σε μένα
7 Η Αληθινή εν Θεώ Ζωή
8 Η Αγία Τριάδα
9 Το είπε σαν πρόσκληση αλλά με μεγάλη επισημότητα
10 Όταν έγραφα αυτά τα λόγια, ήταν 21.11.97. Στις 28.11.97 είναι η επέτειος της Αληθινής εν Θεώ Ζωής
11 Όταν ο Θεός πρόφερε την λέξη "σπόροι" είδα μπροστά μου ζαφείρια
12 Αυτό είναι όλο το μυστικό για να γνωρίσει κανείς το Θεό: η οικεία σχέση μαζί Του
13 Χρησιμοποίησε ενεστώτα γιατί η ενέργεια αυτή είναι συνεχής
14 Η Αγία Τριάδα
15 "Αυτούς" εννοεί προφανώς πως δεν είναι "όλοι"
16 Από τότε που ο Θεός άρχισε το έργο αυτό: την Αληθινή εν Θεώ Ζωή
17 Ο Θεός προβλέπει την αρνητική αντίδραση ορισμένων ψυχών
18 Όταν πολλοί βλέπουν τον Ιησού να εμφανίζεται στο πρόσωπό μου
19 Αυτή η εικόνα της κανάτας και του ποτηριού που γεμίζει, ήταν ένα από τα πρώτα σκίτσα που μου ζωγράφισε ο άγγελός μου ο Δανιήλ το 1985
20 Ψαλμ.27:4
21 Ψαλμ.19:10
22 Είχα δει σε όραμα τον Κύριό μας να κρατάει με τα χέρια τεντωμένα αυτό το "θυμιατό" και να λικνίζεται σα να χορεύει
23 Αυτό το "ναι"! ακούστηκε σαν αστροπελέκι, ειπώθηκε με δύναμη
24 Μερική κρίση
25 Μερική κρίση
26 Ιωαν. 5:25-26
27 Κατάλαβα ότι ο Θεός μιλάει για μένα και το μήνυμά Του
28 Ο τρόπος που είπε "όχι" μου έφερε δάκρυα στα μάτια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου