Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Σας έδωσα και συνεχίζω να σας δίνω έναν εύκολο τρόπο για να Με κατανοήσετε και, κατανοώντας Με, όπως Με κατανοούν οι άγγελοι, να αποκτήσετε την Ειρήνη Μου. Έδωσα σε όλους σας το εκλεκτό αυτό άσμα αγάπης και ευσπλαχνίας, για να σας οδηγήσω στην Ειρήνη εκείνη που είναι ασύλληπτη για τον ανθρώπινο νου και ντύνει την ψυχή σας στα λευκά, σα νύφη ντυμένη το νυφικό της.


ΕΝΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΜΗΝΥΜΑ  ΣΕ  ΚΑΘΕ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ:

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΒΑΣΟΥΛΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ.

2 Μαΐου, 2001

Κόρη μου, έχε Με πάντα στην καρδιά σου κι ας είμαι πάντα σαν ύμνος δοξολογίας στην καρδιά σου.
Βλέπεις πόσο η ματιά Μου είναι πάνω σου; Θα συνεχίσω να σε μορφώνω με τη Γνώση Μου στις βασιλικές αυλές Μου και να σε διδάσκω πάντα πώς να πορεύεσαι. Αφού Εγώ είμαι ο Σύμβουλος και ο Δάσκαλός σου, χαμογέλασε, το πρόσωπό σου ας χαμογελάσει, αφού σε περιβάλλει η χάρη! Στο παλάτι Μου και στις μεγαλόπρεπες αυλές της Βασιλείας Μου, η δόξα Μου αντηχεί και όλοι εδώ φωνάζουν: "Δόξα!"
Εγώ, που είμαι Παντοδύναμος, Βασιλιάς και Κυρίαρχος, σου έκανα την τιμή να βαδίζεις πάνω σε ζαφείρια1 αντί για πυρωμένα κάρβουνα. Σε οδήγησα, εσένα και πολλούς άλλους μέσα από σένα, στο δρόμο της ενότητας και της συμφιλίωσης, αλλά και μόνο γι' αυτή τη σπλαχνική Μου πράξη, ψευδομάρτυρες ξεσηκώθηκαν εναντίον Μου2 και σφύριξαν τη βία τους ενάντια στα λόγια Μου και το περιεχόμενο τους που ζωοποιεί τις ψυχές. Όμως μην ανησυχείς, είμαι γνωστός ότι ανατρέπω θέσεις, επιχειρήματα και δύναμη.
Σήμερα, στους καιρούς σας, αποκαλύπτω σε όλο τον κόσμο όσα είπα για την τυφλότητα ορισμένων ποιμένων σας3. Οι ποιμένες αυτοί υψώνουν τα χέρια τους προς Εμένα μέσα στο Ιερό, εξυμνώντας τη Θυσία Μου, δεν καταφέρνουν όμως να ελέγξουν το οργίλο και υπερήφανο πνεύμα τους, ενώ τα μάτια τους αστράφτουν οργισμένα. Δίκαιοι και σωστοί διακηρύττουν ότι είναι, στην πραγματικότητα όμως είναι κινούμενα πτώματα. Έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και διαλαλούν την ορθότητά τους, την πιστότητά τους σε Μένα, όμως δεν φοβούνται να διαψεύσουν ολόκληρο το Ευαγγέλιό Μου μπροστά στα μάτια των αγίων και των αγγέλων Μου στον ουρανό! Οι εντολές Μου συνοψίζουν την πιστότητα και τα χείλη τους θα 'πρεπε να προφέρουν αγία Σοφία, το μόνο όμως που ακούω από αυτούς είναι κομπασμοί, αυξάνοντας έτσι τα δάκρυά Μου στις εικόνες. Όταν ένας ποιμένας πέφτει τόσο χαμηλά, θα πρέπει να επιστρέψει πάλι από την αρχή στη μάθηση των μεθόδων Μου και των βασικών αρχών της ερμηνείας των κανόνων Μου και του Νόμου Μου της Αγάπης.
Δεν έχω πει: "Αγαπήσεις Κύριον τον Θεόν σου εξ όλης της καρδίας σου και εξ όλης της ψυχής σου και εξ όλης της δυνάμεώς σου και αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν;" Δεν έμαθαν ότι την ημέρα της Κρίσεως θα κριθούν ανάλογα με το μέτρο της αγάπης που είχαν εδώ στη γη; Πώς μπορούν να πιστεύουν ότι ζουν εντός Μου και είναι ριζωμένοι σε Μένα όταν βρίσκονται στο έλεος του Πονηρού; Σκληρή γλώσσα, βίαιη καρδιά, είναι στοιχεία που έρχονται σε αντίφαση με την Καρδιά Μου. Δεν επικεντρώνουν την προσοχή τους στην αγιοσύνη, στην πίστη, στην αγάπη και στην ειρήνη, όπως σας διδάσκει η Γραφή. Δεν διάβασαν: "Ο δούλος του Κυρίου δεν πρέπει να φιλονικεί, αλλά να είναι ήπιος απέναντι σε όλους";
Είπα κάποτε4 ότι η Εκκλησία τους καταρρέει σαν σάπιο ξύλο και το μόνο που ακούω από αυτούς είναι: "Υπάρχει ξηρασία;" Εκτοξεύουν συκοφαντικές κατηγορίες κατά του πιστού αδελφού τους5, διαπράττοντας θανάσιμο αμάρτημα. Έτσι, από τα χείλη τους σκουλήκια βγαίνουν από τα σήποντα σώματά τους, επειδή έχουν καθιερώσει στην καρδιά τους ένα μονοπώλιο επίδειξης και έπαρσης. Ως πότε θα ανέχομαι τις προσβολές τους; Βγήκα από τις εικόνες Μου για να τους προειδοποιήσω, όμως αυτοί έστρεψαν το σημείο Μου προς όφελός τους και έγιναν ακόμη πιο εχθρικοί απέναντί Μου. Τους μιλούσα και δεν άκουγαν. Θρηνούσα μπροστά τους σαν φλογέρα, όμως αυτοί έκαναν πως δεν έβλεπαν τα αιματηρά Μου δάκρυα. Διαμαρτυρόμουν για τη βία που κουβαλούν στην καρδιά τους κατά του αδελφού τους6 όμως αυτοί δεν αποκρίνονταν. Αναγκάστηκα να τους παρακαλέσω, ικετεύοντάς τους σαν ζητιάνος ενώ η αγωνία της καρδιάς Μου γινόταν αφόρητη, όμως αυτοί φρόντισαν να Με αποφύγουν. Φώναξα πίσω τους θρηνολογώντας, για να τους εμποδίσω να βαδίσουν στο δρόμο του θανάτου, όμως αυτοί δεν έδωσαν σημασία. Όταν κατέβω πάνω τους μεγαλόπρεπα σαν Κριτής και τους κατηγορήσω για τα εγκλήματά τους, γιατί πράγματι είναι εγκλήματα, θα τους δείξω με τεράστια δύναμη πόσο είχαν διαμελίσει το μυστικό Μου Σώμα. Πού θα πάνε τότε; Πού θα πάνε για να γλυτώσουν από Εμένα; Πού θα φύγουν από την Παρουσία Μου; στα υψώματα; πάνω από το δρόμο; στα σταυροδρόμια; στο Ιερό ή στην πόρτα τους; Εγώ θα είμαι εκεί...
Είναι αναμφίβολο ότι αγνοείτε τα λόγια Μου στις Γραφές, γιατί αν πραγματικά τα τηρούσατε, θα είχατε διαβάσει αυτό που είναι γραμμένο: "Μη δείξεις σε ηλικιωμένο περιφρόνηση7..." αλλά άπλωσέ του το χέρι. Αν εσείς, που ονομάζετε τον εαυτό σας άγιο και δίκαιο, τρέφετε οργή εναντίον κάποιου, πώς μπορείτε τότε να ζητάτε συμπόνια από Εμένα; Εσείς που διατηρείτε μνησικακία κατά του πρεσβύτερου αδελφού σας8, πώς θα πρέπει Εγώ να συγχωρήσω τις αμαρτίες σας; Τι να τα κάνω τα καθημερινά σας "Κύριε ελέησον;" Τι να τις κάνω τις πολλαπλές θυσίες σας και το λιβάνι σας; Αυτά δεν θα κερδίσουν τη συγνώμη Μου για τις αμαρτίες σας.
Άκουσέ Με, έχω κλάψει για όλα τα σφάλματά σου, αδελφέ9, όμως η Καρδιά Μου είναι άβυσσος Αγάπης και Ευσπλαχνίας. Εγώ είμαι Εκείνος που ζωογονεί το πνεύμα σου και φωτίζει τα μάτια σου. Προσφέρω θεραπεία, ζωή και ευλογίες. Αν σου έλεγα κολακευτικά λόγια, δεν θα ήμουν Εγώ. Σου εξήγησα καθαρά τα σφάλματά σου για να επιστρέψεις σε Μένα με καρδιά συντετριμμένη και θα σε θεραπεύσω. Η επαίσχυντη γύμνια σου είναι τώρα ορατή από τους αγίους Μου και τους αγγέλους Μου στον ουρανό. Εκτίθεσαι, αδελφέ, όχι μόνο σε όλα τα έθνη αλλά και στον ουρανό. Κι όμως, Εγώ, παρά τη φοβερή σου γύμνια, θα σε στηρίξω και θα σε ντύσω πάλι με τον εαυτό Μου, αν θελήσεις να ταπεινωθείς, μετανοώντας και βάζοντας όσα είπα στην καρδιά σου.
Λύγισε το γόνατο, Ελλάδα, και ζήτησε επ' Ονόματί Μου να συγχωρεθείς. Σήκω και αναστήσου από το θάνατό σου, επιτρέποντας στη Μητέρα Μου να οδηγήσει τα βήματά σου, σαν παιδί, στο δρόμο των ζαφειριών10 και στον εξαγιασμό. Επικαλέσου Την και επίτρεψε στην Αγία Μητέρα σου να σε παλινορθώσει από τα νεκρά σου έργα, ώστε οι υπηρεσίες που θα Μου προσφέρεις να είναι βασιλικές αφού θα γίνονται με καθαρή καρδιά. Επίτρεψε στην Αγία σου Μητέρα να σε επαναφέρει στην αγιότητα και να σε βοηθήσει και πάλι να αυξηθείς και να φτάσεις στη σωτηρία.
Επικαλέσου τους αγίους για να σου δείξουν το δρόμο για τον Οίκο του Φωτός και τα λόγια σου δεν θα είναι πια κενά αλλά θα γίνουν μελωδία ειρήνης, ενώ θα αποσύρεις όλα αυτά που είπες εναντίον Μου11, μετανοώντας στο χώμα και στη στάχτη. Α! πότε θα δω τον Οίκο της Ανατολής να χαιρετίζει με ένα άγιο φίλημα τον Οίκο της Δύσης; IC
Κόρη Μου, δες τις βαθιές πληγές που προξένησαν στο Σώμα Μου τα στόματά τους. Ευλογημένη, μη σκύβεις να Με γυρέψεις, είμαι πάνω σου και δίπλα σου. Έλα και μπες στη χαρά και την ειρήνη του Κυρίου σου. Κοίτα μπροστά σου και ποτέ πίσω σου και μείνε προσκολλημένη σε Μένα. IC
(Το μήνυμα αυτό το έλαβα κατά την επίσκεψη του Πάπα στην Ελλάδα και πολλοί εκεί διαμαρτύρονταν για την επίσκεψή του. Το μήνυμα επιδόθηκε σε πολλούς μητροπολίτες και τοποθετήθηκε επίσης στο γραφείο του αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, δύο μέρες πριν από την αναχώρηση του Πάπα Ιωάννη-Παύλου Β΄)

1 Τα ζαφείρια συμβολίζουν τις αρετές.
2 Κατάλαβα ότι το "Μου" αναφέρεται σε μένα. Ο Χριστός με συνέδεσε με Εκείνον, εκφραζόμενος με τον τρόπο αυτό.
3 Ορισμένων ορθοδόξων μοναχών και ιερέων.
4Στο μήνυμα της 18.2.92
5 Του πάπα Ιωάννη-Παύλου Β'
6 Του πάπα Ιωάννη-Παύλου Β΄
7 Σοφία Σειράχ 8,6.
8 Τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄
9 Ο Ιησούς απευθύνεται σε όλους τους ιερείς και μοναχούς που διαμαρτυρήθηκαν για τον ερχομό του Πάπα στην Ελλάδα
10Τα "ζαφείρια" συμβολίζουν τις αρετές.
11Το "Μου" εδώ υπονοεί και τον Πάπα Ιωάννη-Παύλο Β΄. Αυτό επιβεβαιώνει τα λόγια του Χριστού στο Ευαγγέλιο όταν μας είπε "ό,τι κάνετε για έναν από τους άσημους αδερφούς Μου, το κάνετε για Μένα."










5 Μαΐου, 2001

Κόρη Μου
Ειρήνη σε σας. Σήμερα, σας προσκαλώ όλους να δοκιμάσετε τον εαυτό σας. Προσκαλώ την κάθε ψυχή σε μια αυτοεξέταση. Οι δρόμοι Μου είναι ευχάριστοι και οδηγούν στην τελειότητα. Έχετε όλοι κληθεί να είστε τέλειοι. Σας έδωσα και συνεχίζω να σας δίνω έναν εύκολο τρόπο για να Με κατανοήσετε και, κατανοώντας Με, όπως Με κατανοούν οι άγγελοι, να αποκτήσετε την Ειρήνη Μου.
Έδωσα σε όλους σας το εκλεκτό αυτό άσμα αγάπης και ευσπλαχνίας, για να σας οδηγήσω στην Ειρήνη εκείνη που είναι ασύλληπτη για τον ανθρώπινο νου και ντύνει την ψυχή σας στα λευκά, σα νύφη ντυμένη το νυφικό της. Το αγαπητικό Μου άσμα σας δίνει όλες τις δυνατότητες να βασιλέψετε μαζί Μου, ενώ είστε ακόμη στη γη. Θέλετε να είστε τέλεια τέκνα του Θεού; Με άλλα λόγια, θέλετε να ονομασθείτε "συμμέτοχοι στη θέωση;" Τότε λοιπόν, ακολουθήστε την οδό των αρετών. Εργασθείτε για τη σωτηρία σας και μην κοιτάτε προς τα πίσω. Είμαι πρόθυμος να σε θεοποιήσω και να γράψω το όνομά σου στο βιβλίο της ζωής.
Η μαρτυρία σου ας γίνει απόδειξη της αλήθειας που περιέχει. Η μαρτυρία σου ας δείξει τη δύναμή Μου, ας δουν όλοι ότι Εγώ, ο Χριστός, είμαι καλά ριζωμένος σε σένα κι εσύ καλά ριζωμένος σε Μένα. Στην ενότητα αυτή στην οποίια μας συνέδεσε η θεϊκή αγάπη, θα συμπεριφέρεσαι σύμφωνα με το δικό Μου πρότυπο κι Εγώ, με την καρδιά Μου πλημμυρισμένη από χαρά, βλέποντας αυτό που αποκόμισε η προσφιλής Μου ψυχή από τη θεϊκή αυτή ένωση αγάπης, θα την διδάξω να πορεύεται μαζί Μου, γεμίζοντας το πνεύμα της με ό,τι ανήκει στη Βασιλεία Μου, ό,τι ανώτερο, ό,τι συνεπαίρνει την ψυχή Μου και φέρνει δάκρυα χαράς στα μάτια Μου, ό,τι καθαρό και σεμνό και ό,τι δείχνει ότι πράγματι η ψυχή αυτή είναι μέλος δικό Μου, ό,τι δείχνει στο κόσμο ότι όλη η γνώση που έλαβε πηγάζει από Εμένα.
Έχεις μάθει τώρα ότι στο Σώμα Μου κατοικεί το πλήρωμα της θεότητας και γι' αυτό μπορείς κι εσύ να βρεις τη δική σου ολοκλήρωση. Αν λοιπόν λες ότι Με αγαπάς αληθινά, γιατί Με κρατάς πάντα σε απόσταση; Γιατί κοιτάς πάντα προς τα πίσω; Υποτίθεται ότι πρέπει να Με μιμηθείς και το ξέρεις. Και πάλι, μην ξαφνιάζεσαι όταν σου ζητώ να εξετάσεις τον εαυτό σου.
Αν λες: "προσπαθώ να κάνω το σωστό, προσπαθώ να μην πέσω σε παρακμή. Προσπαθώ να είμαι η χαρά του Τριαδικού Θεού και να ανασαίνω μέσα σ' Αυτόν, επειδή με τριγυρίζει ο θάνατος και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μη με τυλίξουν τα σπέρματα του θανάτου. Στρίβω αριστερά και νιώθω την ανάσα του θανάτου, στρίβω δεξιά και βλέπω σκοτάδι. Κι όμως, προσπαθώ να μη βαδίζω μέσα στις βαθιές σκιές. Αν τα φτωχά μου πόδια ξεστράτισαν από την οδό των αρετών, αν η καρδιά μου σπιλώθηκε από την αχαριστία και την αμαρτία, αν ο νους μου πλανήθηκε σε άνομες σφαίρες και δόλιους λογισμούς, σπεύσε σε βοήθειά μου και σώσε τη δόλια φύση μου, γιατί δεν με αφήνει αδιάφορο η καλοσύνη Σου, Κύριε. Μόνο που είμαι αδύναμος και άθλιος."
Επειδή σε ανέθρεψα σαν πατέρας από τη γέννησή σου, έχω το δικαίωμα να δοκιμάζω τη γνησιότητα της αγάπης σου και επομένως, θα σου απαντήσω: "Δοκιμάζω την ευθύτητά σου. Θέλω να μοιάζεις με πρίγκηπα ή με πριγκήπισσα όταν θα έρθεις να Με συναντήσεις, εγκαταλείποντας τούτη εδώ τη ζωή. Θέλω να είσαι ντυμένος βασιλική πορφύρα, χαρούμενος με τη χαρά του Κυρίου σου. Θέλω να είσαι γεμάτος φως και να λάμπεις από μέσα κι απ' έξω. Θέλω να είσαι πιστός με τη δική Μου πιστότητα, άμεμπτος με την τέλεια εικόνα Μου, καθαρός με Εκείνον που είναι Καθαρός.
Προσέξτε! Επισκιάστηκε ποτέ η Αγάπη Μου για σας από τις περίλαμπρες ακτίνες του ήλιου ή από τη λάμψη της σελήνης; Για να τιμήσω το Όνομά Μου και για να τιμήσω την Αγάπη που τρέφω για σας, φανέρωσα σε όλους σας τον εαυτό Μου. Μέσα στο δωμάτιό σας ήρθα για να σας επισκεφθώ με τη θεϊκή Μου Παρουσία. Άλλοτε ήρθα σαν ευωδία από μύρο, άλλοτε στροβιλίστηκα σαν καπνός από λιβάνι, αρωματίζοντας εσάς και το δωμάτιό σας ?. Δεν φανερώθηκα και σαν φωτεινή ακτίνα στην καρδιά σας; Η μεγαλόπρεπη Παρουσία Μου βρίσκεται παντού. Πλημμυρίζω τη γη με την αγάπη Μου, και πόσες φορές δεν άφησα το θρόνο Μου για να σκύψω πάνω σας και να σας στείλω κρυφά φιλήματα; Ελάτε, όλοι εσείς που διψάτε να διαπαιδαγωγηθείτε, ελάτε να μάθετε πώς να διαλαλείτε το Όνομά Μου όχι μόνο με λόγια αλλά και με καλά έργα αγάπης. Ας μιλήσει για Μένα η γλώσσα σας, για τη Θεότητά Μου, γι' Αυτόν που είναι ο Πρώτος και ο Έσχατος, γι' Αυτόν που σας γέννησε, γι' Αυτόν που σας ομόρφυνε και σας μετέτρεψε σε ναό. Μη μου στερείτε τούτη τη χαρά.
Σας επέτρεψα από ευσπλαχνία να προοδεύσετε στον Οίκο Μου. Δώστε Μου λοιπόν λίγη χαρά και αγαλλίαση λέγοντας το "Πάτερ Ημών" με τον τρόπο που ο Πατέρας Μου το δίδαξε στην κόρη Μου. Μην είστε σαν τα σκόρπια κόκαλα στο όραμα του Ιεζεκιήλ, γεμίστε με τη δόξα του Αγίου Μου Πνεύματος που παραχώρησα στους μαθητές Μου και μην παύετε να επικαλείστε το Όνομά Μου που θα αναζωπυρώσει την πιστότητά σας και θα ενσταλάξει μέσα σας τη ζωοποιό Μου ουσία.
Ακούσατε ποτέ για την παραβολή των ταλάντων;1 (Μτ 25:14-30) Δεν προσέξατε ότι ο Οίκος Μου σας προσκαλεί όλους να πλουτίσετε τον Οίκο Του; Δεν προσέξατε ότι είναι καιρός να μετρηθεί και να αποδειχθεί η πιστότητά σας;
Δεν έπαψα να παραχωρώ σε όλους σας αγιαστικές χάρες, όλα αυτά τα ευλογημένα χρόνια. Οι φτωχοί έλαβαν όσο και οι πλούσιοι. Δεν στέρησα κανέναν. Ο Οικοδεσπότης όμως τώρα σας ζητά να προθυμοποιηθείτε να Του αποδείξετε την πιστότητά σας, για να σας πει: "Εύγε, καλή και έμπιστη ψυχή, αποδείχτηκες αξιόπιστη στα μικρά πράγματα, γι' αυτό λοιπόν θα σου εμπιστευθώ μεγαλύτερα. Έλα να μοιραστείς τη χαρά του Κυρίου σου!"
Μην απογοητεύσετε τον Κύριό σας και Τον αναγκάσετε να σας πει: "Τι έκανες για Μένα; Δεν είδα από σένα κανένα καλό έργο." Ενάρετος μπορείς να γίνεις επίσης αν μετανοήσεις ειλικρινά και Μου ανοίξεις την καρδιά σου, για να ρίξω μέσα σου βάλσαμο θεραπευτικό. Μην αποκόβεσαι από Μένα, επίτρεψέ Μου να γεμίσω το πνεύμα σου με την Παρουσία Μου και η κληρονομιά Μου θα γίνει δική σου. Πλημμύρισέ Με με χαρά και δυνάμωσε και ψήλωσε σαν πύργος ελεφάντινος.
Γι' αυτό μη σε ξαφνιάζουν τα λόγια Μου αυτά: "Θα κατέβω στην κοιλάδα για να δω αν μπουμπουκιάζουν τα κλήματά Μου κι αν ανοίγουν τα άνθη τους." Γιατί οι ερωτήσεις Μου προκαλούν φόβο σε μερικούς από σας; Μήπως, βασιλικέ Μου Οίκε, κυνηγάς τον άνεμο;2Επειδή, αν κυνηγάς τον άνεμο, άνεμος θα γίνεις. Είμαι πιστός στη μεγάλη Μου ευσπλαχνία και για να σε γλιτώσω από την καυτή σου αποστασία, παιδί Μου,3σου έστειλα και συνεχίζω να σου στέλνω αδιάκοπα το Άγιο Πνεύμα που σε θεοποιεί και σε ενώνει μαζί Μου.
Πρόσεξε τώρα και μάθε:
Μακάριοι όσοι άνοιξαν τις καρδιές τους για να καθαριστούν και να είναι έτοιμες να δεχθούν το Άγιο Πνεύμα για μια μεταμόρφωση, γιατί αυτοί θα θεοποιηθούν και θα ονομαστούν γιοι και θυγατέρες του Υψίστου, θα ονομαστούν συμμέτοχοι στη θέωση.
Μακάριοι όσοι αρωματίστηκαν με τη χάρη και το άρωμά τους μοιάζει με λιβάνι εκλεκτό, αρωματίζοντας με την παρουσία τους τις εικόνες Μου, γιατί αυτοί θα κληρονομήσουν τη Βασιλεία Μου.
Μακάριοι όσοι έλαβαν το Άγιο Πνεύμα Μου και έγιναν συγκληρονόμοι της Βασιλείας Μου, φωτίζοντας τους άλλους με τα λόγια Μου και τη γνώση Μου και δίνοντας τη δυνατότητα στον υπόλοιπο κόσμο να εννοήσει τα δόγματα της Εκκλησίας, γιατί αυτοί θα ονομαστούν συνεργάτες της Βασιλείας Μου αφού θα συμβασιλεύουν μαζί Μου.
Μακάριοι όσοι φανερώνουν την πίστη τους με έργα αγάπης και υπηρεσίες για τον Ύψιστο, με τη φωνή τους να αντηχεί σα μελωδία, τιμώντας τον Οίκο Μου, γιατί αυτοί θα δεχθούν την πληρότητά Μου και θα καλυφθούν με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Και μετά το θάνατο τους, το σώμα τους θα συνεχίσει να προφητεύει.4
Μακάριοι όσοι επέτρεψαν στο Άγιο Πνεύμα Μου να τους εξουσιάσει και να τους συνάξει στην Ποίμνη Μου, γιατί αυτοί θα σχηματίσουν ένα Σώμα και θα είναι παντοτινά ενωμένοι με Εμάς, τον Τριαδικό Θεό.
Μακάριοι αυτοί οι οποίοι, αφού είχαν ριζώσει σε μισητές καταστάσεις, επέτρεψαν στο Άγιο Πνεύμα να τους οδηγήσει στη μετάνοια και να ξεριζώσει από μέσα τους κάθε κακό και Του επέτρεψαν να χυθεί μέσα τους και να πλημμυρίσει την καρδιά τους, ζωοποιώντας τις νεκρές ουσίες.5 Σαν ρόδα την άνοιξη θα μπουμπουκιάσουν και θα ανθίσουν, γιατί θα αποτελέσουν μέρος του νέου και αγίου βασιλικού ιερατείου. Ναι, αυτοί θα ονομαστούν λαός του Θεού και θα Με δοξολογούν που τους οδήγησα στο υπερβατικό Μου Φως.
Μακάριοι αυτοί οι οποίοι, για χάρη Μου, θυσίασαν πρόθυμα το χρόνο τους και τον εαυτό τους για να συμμετάσχουν στη μάχη των καιρών σας και να πολεμήσουν τις πονηρές δυνάμεις, μπαίνοντας στον αγώνα σαν στρατιώτες. Η χάρη το Αγίου Πνεύματος θα τους στηρίξει, θα τους ζώσει με δύναμη, διαπλάθοντάς τους, για να τους κατατάξει μεταξύ των ισχυροτάτων αρχαγγέλων Μιχαήλ και Ραφαήλ.
Μακάριοι οι επιδιορθωτές των χαλασμάτων, που απαρνούνται για χάρη Μου τα πάθη τους και όλα όσα τους κρατούν δέσμιους αυτού εδώ του κόσμου και γίνονται, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, συμμέτοχοι στο θεϊκό Μου Σχέδιο, στολίζοντας τον Οίκο Μου. Η ψυχή τους και όλη τους η ύπαρξη θα μοιάζει με περίλαμπρο Ναό.
Μακάριοι όσοι έμαθαν να διψούν για Μένα και να ποθούν να Με αγκαλιάσουν και να Με κατέχουν, γιατί αυτοί έχουν ανακαλύψει το Θαύμα των θαυμάτων που είναι: το να Με γνωρίζουν και να Με κατανοούν μέσα στη γλυκύτητά Μου.
Όποιος κατοικεί εντός Μου και τρέφεται από Μένα, ανατρέφεται από Μένα και Με φορεί ως ένδυμα με λαμπρή τελειότητα, εκείνος θα μπορεί να πει: "Είμαι ενωμένος με τον Θεό, επειδή ζω τώρα - αν και είμαι ακόμη στη γη και μεταξύ των όντων - μια Αληθινή εν Θεώ Ζωή... Είμαι σαν οχυρωμένη πόλη, επειδή τα τείχη μου ανοικοδομήθηκαν από το Άγιο Πνεύμα. Με το Άγιο Πνεύμα μέσα στα τείχη μου, ο προορισμός μου είναι η αιώνια δόξα. Το Άγιο Πνεύμα έντυσε την ψυχή μου με ουράνιο κάλλος για να αξιωθεί να μπει στη δόξα Σου, Χριστέ, και να ζήσει αιώνια! Το βήμα μου δεν θα είναι δικό μου αλλά δικό Του. Θα βαδίζω μαζί με τον Θεό, επειδή έχω απομακρυνθεί από τις σαρκικές ηδονές και το πνεύμα μου τώρα ζει στη μακαριότητα και την αφθαρσία που αρμόζουν στον Τριαδικό Θεό και στην αγία Του Παρουσία."

1 Συγχρόνως άκουσα: "δεν προσέξατε, ότι ο Οικοδεσπότης..."
2 ότι με "τον άνεμο" εννοούσε "τη ματαιοδοξία".
3 Ιησούς απευθύνεται σε όλους.
4 Δηλ. Τα έργα τους δεν θα λησμονηθούν ποτέ.
5 Άκουσα συγχρόνως "στοιχεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου